Autor Wątek: Chlapacze do Yaris  (Przeczytany 46844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Chlapacze do Yaris
« Odpowiedź #75 dnia: 04 Grudnia 2014, 21:07:11 »
Rezaw Plast to sprawdzona firma, tak że powinno być OK.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Lutego 2015, 22:57:46 »
Mam pytanie. Ma ktoś fotkę jak zamontowane są oryginalnie chlapacze na tyle w yarisie I ?
Pytam bo mam problem z tym ala nadkolem które zachodzi za rant karoserii do której mocowane są chlapacze.
Jeden zamontowałem ale jakoś bez przekonania żeby założyć drugiego tam samo:) To nadkole założyłem na rant z razem z chlapaczem i koniec chlapacza od wewnętrznej strony dziwnie mi odstaje....
Montaż przednich to pikuś ale z tyłem jest trochę gorzej..
Porzuci ktoś fotki z montażem na tyle??
Dzięki i pozdrawiam

smokofilidanek

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Kwietnia 2015, 23:14:35 »
Cisza w eterze może na zdjęciach pokażę w czym jest sęk..

Odstaję koniec jak widać, nie ma tragedii ale mnie to denerwuje, nawali tam syfu i będzie paskudnie..
Tutaj widać że to nadkole powoduje takiego ZONKA, ale nie widzę żeby chlapacz założyć na to nadkole, bo nie wsadzę kołków montażowych żeby przymocować chlapacz w oryginalne otwory w metalowej listwie zderzaka.

Na fotce 3 widać w jakiej kolejności jest montaż - dodam że musiałem naciąć nadkole żeby wsunąć wyprofilowany fragment chlapacza w to nacięcie, tak żeby lepiej przylegał do zderzaka, ale i tak jest lipaaa..

No i jeszcze jedna fotka z boku od strony koła

Z prawej strony jest odobnie, tylko że tam zamiast nadkola, naciąłem chlapacz żeby wsunąć ten wyprofilowany fragment gumy chlapacza w tą ala nakładkę która brudzi sporo przy montażu..

Może ktoś z Was będzie miał fotki jak to jest oryginalnie zamontowane?
Ja w te dwa otwory dałem spinki - które mają płaskie główki i nie wystają i na ten rant chlapacza przyłapany spinkami do zderzaka nałożyłem to ala nadkole. Zastanawia mnie jedno bo w EPC w ostatniej dziurze w zderzaku (ta bliżej środka) pokazują śrubę a żeby ją zamontować to raczej trzebaby robić otwory w nadkolu, bo jego na śrubę raczej się nie nałoży, chyba że odsunie się je na maxa aby zdystansować je od śruby, ale wtedy ten zatrzask nie wskoczy w zderzak... Nie wiem jak to ASO to wymyśliło..... Może do wersji z chlapaczami powinny być inne nadkola:/??

RYS z EPC:

Z góry dzięki i pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2015, 23:33:43 wysłana przez smokofilidanek »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl