Autor Wątek: Nowy Yaris :))  (Przeczytany 6701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

toomas

• Gość
Nowy Yaris :))
« dnia: 31 Stycznia 2005, 07:29:27 »
Witajcie.

Co prawda ja nie jestem jego bezpośrednim użytkownikiem bo to autko Mamy ale pewnbi w jej imieniu czasami to będe pisał:)
Jestem z Tarnowa i witam serdecznie. Zakupiliśmy Yarisa w wersji Sol, 1.3. Po dokładnym oglądnieciu na spokojnie w domku paręrzeczy mnie zaniepokoiło i prosiłbym Was o opinie:
1. Lampka wewnątrz gaśnie zaraz po zamknieciu drzwi. Czy tak powinno być bo w instrukcji piszęże ma opóxnienie wyłączania.
2. Przy składaniu tylnej kanapy powinna być wg instrukcji taka guma przytrzymujaca kanape ...a jej nie ma..brak?
3. W wersji SOl jest pakiet skórzany i pisze że gałka zminy biegów też powinna być skórzanaa i chromowana a u nas jest zwykła czarna..kolejny brak?
4. Schowek dolny krzywy i jak sięzamyka to ociera o bok deski..kiepski montaż?

Pozatym autko narazie OK. Silnik super. Napiszcie jakąś poradę. Dzieki.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2005, 07:46:44 »
Cytat: toomas
Lampka wewnątrz gaśnie zaraz po zamknieciu drzwi. Czy tak powinno być bo w instrukcji piszęże ma opóxnienie wyłączania

u mnie wyłącza sięodrazu (2002 r Terra)

Przy składaniu tylnej kanapy powinna być wg instrukcji taka guma przytrzymujaca kanape

powinna być !! Ja mam

W wersji SOl jest pakiet skórzany i pisze że gałka zminy biegów też powinna być skórzanaa i chromowana a u nas jest zwykła czarna..kolejny brak

BRAK !!

Schowek dolny krzywy i jak sięzamyka to ociera o bok deski..kiepski montaż

Zobacz w innym Yarku w ASO ale tak nie powinno być !!

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2005, 08:25:16 »
Cytat: Smok
Lampka wewnątrz gaśnie zaraz po zamknieciu drzwi. Czy tak powinno być bo w instrukcji piszęże ma opóxnienie wyłączania

u mnie wyłącza sięodrazu (2002 r Terra)

U mnie też - Luna 1,0 2004

W wersji SOl jest pakiet skórzany i pisze że gałka zminy biegów też powinna być skórzanaa i chromowana a u nas jest zwykła czarna..kolejny brak

BRAK !!

Dokładnie powinna być jest to brak

Schowek dolny krzywy i jak sięzamyka to ociera o bok deski..kiepski montaż

Zobacz w innym Yarku w ASO ale tak nie powinno być !!

tak jet to niedokładny montaż u mni eteż tak było, ale sobie sam poprawiłem

toomas

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Stycznia 2005, 08:36:23 »
Dzieki..czyli wizyta w ASO i troszke musze ina nich pokrzyczeć:)) hehe ale pozatym tym autkjiem sięświetnie jeździ. No i duzo miejsca w środku.

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Stycznia 2005, 10:10:32 »
Cześć Toomas - witamy na pokładzie  :)
Też mam 1.3 Sol z 2004 to może Ci pomogę. Po kolei:
1. Lampka wewnątrz gaśnie zaraz po zamknieciu drzwi. Czy tak powinno być bo w instrukcji piszęże ma opóxnienie wyłączania.
Nie ma żadnego opóźniania - i dobrze. Gdzie w instrukcji znalazłeś taki zapis ?

2. Przy składaniu tylnej kanapy powinna być wg instrukcji taka guma przytrzymujaca kanape ...a jej nie ma..brak?
Poszukaj dobrze - jak stoisz za autem to na spodniej, prawej części siedziska kanapy jest mała kieszonka w której powinna być zwinięta pomarańczowa elastyczna linka z haczykiem do blokowania złożonej kanapy

3. W wersji SOl jest pakiet skórzany i pisze że gałka zminy biegów też powinna być skórzanaa i chromowana a u nas jest zwykła czarna..kolejny brak?
Jest i pakiet skórzany i tzw. srebrny. Gałka u mnie jest skórzana i z srebrną wstawką pośrodku. Uprzedzam, że u mnie i u kogoś w Klubie gałka była zmieniana na gwarancji na nową dużo lepszą. W starej wstawka była z jakiegoś plastiku który zmienił kolor.

4. Schowek dolny krzywy i jak sięzamyka to ociera o bok deski..kiepski montaż?
U mnie nic nie ociera. I górny i dolny schowek zamyka sięlekko i pewnie. Coś nie halo w Twoim aucie.

BTW: z tego co piszesz to masz szokująco dużo felerów - na pewno masz nowe auto z salonu ?

Napisz jak było po interwencji...

toomas

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2005, 10:41:34 »
Cytat: Hicks

BTW: z tego co piszesz to masz szokująco dużo felerów - na pewno masz nowe auto z salonu ?

Napisz jak było po interwencji...

No tak..autko jest z salonu z Tarnowa :)) Ale fakt że troiche tych felerów jest za duzo..Zobacze co dzisiaj powiedzą bo jade tam po pracy i napisze co i jak :))

Lapa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2005, 13:13:27 »

Poszukaj dobrze - jak stoisz za autem to na spodniej, prawej części siedziska kanapy jest mała kieszonka w której powinna być zwinięta pomarańczowa elastyczna linka z haczykiem do blokowania złożonej kanapy

Wszystko sięzgadza tylko u mnie kolor jest czerwony :-)))))

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lutego 2005, 13:32:32 »
A to znaczy, że linka jest popsuta  8)  :wink:

Smok

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Lutego 2005, 13:35:41 »
Cytat: Lapa
tylko u mnie kolor jest czerwony

zażądaj wymiany całego samochodu  :adiabelek

toomas

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Lutego 2005, 13:45:45 »
Po wizycie w ASO:
1. Lampka niestety gaśnie odrazu - pan tłumaczył że instrukcja napisana jest ogólnie a ściemnianie łampki to funkcja alarmu..smiech..
2. Gałka zminy biegów wymieniona..pan tłumaczył że je wykręcają bo kradną :)) siemch x2
3.  klapka schowka ma być zrobiona bo to ponoć tylko regulacja..śmiech .. hehe

Jak widać ASO Toyoty w Tarnowie ma niezle wyedukowanych pracowników..:))

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Lutego 2005, 14:28:03 »
O kurcze, gdzieś Ty trafił ?  :shock:
Mam nadzieję, że czyta to jakiś ziomal z TMP i puści niusa dalej...
Znaczy, gałkęodkręcają bo kradną... kto ? Pracownicy ?
A nowego Yarisa trzymają na chodniku ?
A wydając nowe auto klientowi dają inną gałkęz roztargnienia  :-DD

adi

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Lutego 2005, 15:09:40 »
A wydając nowe auto klientowi dają inną gałkęz roztargnienia

2 na 10 sie zglosi i 8 galek skorzanych maja za frajer :-DD  :wink:

jami

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lutego 2005, 16:57:05 »
Cytat: adi
2 na 10 sie zglosi i 8 galek skorzanych maja za frajer  

Salony mają klawe życie, ale np kumpel kupił nowe Polo z salonu, z przglądem przed odbiorem itp, a dopiero po 2 latach mechanik siada i mówi "Pan masz spalone podświetlenie pokręteł od nawiewu". Od nowości rzezc jasna, myślał, że nie ma podświetlenia bo to najtańsza wersja, jak widać na wszystkim trzeba sie lepiej znać niz "fachowcy" z ASO.

Lapa

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Lutego 2005, 12:57:16 »
Cytat: Lapa
tylko u mnie kolor jest czerwony

zażądaj wymiany całego samochodu  :adiabelek

:aduh nie tego nie zrobiębo czerwony pasuje mi do lakieru autka :!:

toomas

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lutego 2005, 13:13:09 »
O kurcze, gdzieś Ty trafił ?  

Toyota Tarnów :)))

Ale i tak najbardziej rozbawił mnie tekst że ściemnianie lamki wnętrza po zamknieciu drzwi to funkcja alarmu  :lol:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl