Autor Wątek: Kontrolka ABS !!!  (Przeczytany 4987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fireman85

• Toyot Leżący
  • *
Kontrolka ABS !!!
« dnia: 18 Lutego 2012, 19:04:21 »
Witam
Sorry za ewentualne powielenie. Może ktoś się spotkał z tym i co to może być: przekręcam kluczyk w stacyjce, zapalają się kontrolki, czekam aż komputer zrobi inspekcję i zgasną niektóre z nich i odpalam aurisa. No i po odpaleniu silnika po około 2 sec. zapala się kontrolka ABS na około 3-4sec. i gaśnie. Taka sytuacja pojawiła się od niedawna. Myślałem, że może to za sprawą akumulatora (przy spadku napięcia odłącza różne systemy na czas rozruchu i sprawdza je później) ale aku jest 100% sprawne. ABS działa bo sprawdzałem podczas jazdy. Hmmmmmmmm wszelkie pomysły mile widziane.
Pozdro
Reklama w podpisie - usunięta - Swoop

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kontrolka ABS !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2012, 20:17:23 »
Ja mam tak samo. Od dawna, od kiedy pamiętam, nie przejmowałem się tym :grin:
"With Oden on our side..."

Offline djpitt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpnia 2013, 19:11:03 »
Witam, właśnie rozwaliłem swoją auriske...  przywaliłem bokiem w bariere (wgięty błotnik, zbita lampa,poharatany zderzak, opona pocięta felga alu nie widać uszkodzeń)
Na desce zapaliło się CHECK ABS  - da sie to skasować czy czego to wina ?

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia 2013, 19:20:54 »
pewnie czujnik przy kole, możliwe, że piasta do wymiany, albo sam czujnik nie wiem jak to tam skonstruowane

Offline procekkk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Sierpnia 2013, 22:01:54 »
Witam, właśnie rozwaliłem swoją auriske...  przywaliłem bokiem w bariere (wgięty błotnik, zbita lampa,poharatany zderzak, opona pocięta felga alu nie widać uszkodzeń) Na desce zapaliło się CHECK ABS  - da sie to skasować czy czego to wina ?
Da sie skasowac o ile usunie sie przyczyne:) Moge zdiagnozować i naprawić jak jestes z gdanska lub okolic :)

Witam Sorry za ewentualne powielenie. Może ktoś się spotkał z tym i co to może być: przekręcam kluczyk w stacyjce, zapalają się kontrolki, czekam aż komputer zrobi inspekcję i zgasną niektóre z nich i odpalam aurisa. No i po odpaleniu silnika po około 2 sec. zapala się kontrolka ABS na około 3-4sec. i gaśnie. Taka sytuacja pojawiła się od niedawna. Myślałem, że może to za sprawą akumulatora (przy spadku napięcia odłącza różne systemy na czas rozruchu i sprawdza je później) ale aku jest 100% sprawne. ABS działa bo sprawdzałem podczas jazdy. Hmmmmmmmm wszelkie pomysły mile widziane. Pozdro
jesli Jstes z Gdańska lub okolic to pomoge osobiscie :)

Na poczatek w obu przypadkach trzeba odczytac bledy i wartosci rzeczywiste, a przyczyna sie znajdzie.
Pozdrawiam,
Procekkk

Offline djpitt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Sierpnia 2013, 16:58:35 »
bylem w serwisie i niewiedzieli co jest, nie dało sie skasować, powiedzieli że trzeba wymienić pisaste z czujnikiem.....  zaczolem sam grzebać przy aucie i znalazlem kable uszkodzone...  zrobię we własnym zakresie i potem pojadę skasować błą, o ile czujnik się nie spalił bo będą koszta...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl