Autor Wątek: Yaris TS vs ....  (Przeczytany 34186 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oklon

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Yaris TS vs ....
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Lipca 2013, 11:20:55 »
Ta krotka 2ojka w yarisie robi po prostu 80% roboty...
a mi i tak bardzo brakuje tej mocy wlasnie na 2 biegu po nawrocie czy wyjsciu z ostrego zakretu, palowanie jedynki odpada.

Na swiecie jest juz kilka Tsow z 6biegowymy skrzynia c60 lub hybrydy c160-c150.
Dwojka w tych skrzyniach jest krotsza o 12%, 2ojka 11,5% , 3trojka 13% (osiagajac predkosc lekko ponad 100km/h na 195/50/15) itd .

To naprawde musi byc roznica. Wszyscy ktorzy pokazali swoje auta na forach powiedzieli, ze to byl najbardziej warty wykonania mod jaki zrobili.
Dlatego gdybym chcial Yarisa stricte na tor to skrzynia bylaby pierwsza modyfikacja wraz z zamachem.
Skrzyn bylo dosc sporo do kupienia w UK.

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Lipca 2013, 20:54:05 »
oklon, chyba tematy pomerdałeś :p
co do skrzynie biegów 6 biegowej, opcja fajna, ale do tej pory nie bardzo pasuje mi ingerencja w podłużnice

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Lipca 2013, 23:17:33 »

Offline Oklon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Lipca 2013, 13:41:12 »
oklon, chyba tematy pomerdałeś :p
co do skrzynie biegów 6 biegowej, opcja fajna, ale do tej pory nie bardzo pasuje mi ingerencja w podłużnice

nie moglem sie powstrzymac :)

Offline ukasz6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Lutego 2014, 22:33:58 »
Panowie czy wiecie może jak przedstawia się dynamika Yariska TS 105KM w stosunku do C2 VTS? Chodzi mi o sprint do 100. Nigdzie nie mogę znaleźć filmiku, lub jakiejkolwiek wiarygodnej informacji. Z tego co ustaliłem to C2 VTS 122 KM robi 100 w 8,8s. Niektórzy mówią, że jest to dosyć optymistyczna wartość, inni natomiast, że realna. Co do Yarisa TS z kolei w informacjach widnieje wartość 9s do 100km/h. Niektórzy twierdzą, że potrafi troszkę szybciej. Macie jakieś doświadczenia, albo widzieliście, albo słyszeliście jak Yaris TS wypada z C2 VTS lub Swiftem SPORT?Z góry dziękuje za informację.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Lutego 2014, 22:43:19 »
Panowie czy wiecie może jak przedstawia się dynamika Yariska TS 105KM w stosunku do C2 VTS? Chodzi mi o sprint do 100. Nigdzie nie mogę znaleźć filmiku, lub jakiejkolwiek wiarygodnej informacji. Z tego co ustaliłem to C2 VTS 122 KM robi 100 w 8,8s. Niektórzy mówią, że jest to dosyć optymistyczna wartość, inni natomiast, że realna. Co do Yarisa TS z kolei w informacjach widnieje wartość 9s do 100km/h. Niektórzy twierdzą, że potrafi troszkę szybciej. Macie jakieś doświadczenia, albo widzieliście, albo słyszeliście jak Yaris TS wypada z C2 VTS lub Swiftem SPORT?Z góry dziękuje za informację.

Posługiwanie się tymi sekundkami jest zgubne i nie ma odzwierciedlenia w doznaniach płynących z jazdy... :cheesy:

Jak chcesz prawdziwej róznicy kup sobie colta czt i masz temat z głowy co do małych i szybkich jeździdełek.

Offline ukasz6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Lutego 2014, 22:51:03 »
Co do samej jazdy to testowałem C2 i najbardziej co mi się podobało w tym samochodziku to dźwięk, naprawdę czaderski. Yariskiem TS też jeździłem, tyle, że ok rok temu i byłem zdumiony, że to autko się tak prowadzi, tak hamuje, po prostu czuć tą niską wagę, co w dzisiejszych czasach jest rzadkością. Tyle, że chciałem właśnie dopytać Was w kwestii osiągów tego potworka. Subiektywne odczucia a realia to 2 różne rzeczy jednak. Dodam tylko, że jestem na kupnie TS'a:)

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Lutego 2014, 23:02:15 »
c2 vts nie lubie francuskich samochodów jedynie w tym aucie udał sie silnik
swift sport duzo lepiej sie siedzi za kierownica super praca lewarka zmiany biegów fatalne spasowanie i jakosc materiałow sam dzwiek zamykania drzwi to tragedia

Offline Antau

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 06 Kwietnia 2014, 20:47:28 »
mój yarek vs. mitsubishi galant 2.4   od samego początku dostawał i cały czas sie oddalał (stawalismy 2 razy)
yarek vs. passat b5 fl 1.9tdi (di czerwone) możliwe że jakis zachipowany bo z 1 i 2 odchodzilem do przodu a po wpięciu 3 mrugnął awaryjnymi na dowidzenia  :cheesy: :cheesy:
yarek vs. mr2 (taki jak ma filu) chyba dziewczynka nie ogarniała bo dostała dobre 3 długosci od swiateł do swiateł (chyba ze silnik zajechany :grin: )

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 06 Kwietnia 2014, 21:45:29 »
c2 vts nie lubie francuskich samochodów jedynie w tym aucie udał sie silnik

polecam konfrontacje z  saxo vts.dostaniesz ostre baty tak samo jak i Ja kiedyś :)

Offline scout

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 06 Kwietnia 2014, 22:55:22 »
polecam konfrontacje z  saxo vts.dostaniesz ostre baty tak samo jak i Ja kiedyś 
Ale tylko od 1,6 w najmocniejszej opcji 118KM  słabsze 1,6 i 1,4 są do wciągnięcia nosem. Oczywiście ważny dobry kierownik :grin:

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 06 Kwietnia 2014, 22:58:51 »
vts słabsze niż 118 km to nie vts(pewnie vtr), ale mi mimo wszystko było miło usłyszeć, że yarek jednak zapie...la :)

Offline Antau

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 06 Kwietnia 2014, 23:00:48 »
może to nie w temacie ale kolega ma xsare 1.6 16v 110km w serii, ale ma zrobiony kompletny dolot, przy wydechu dłubane i chyba cos w kompie bo ja ts-em nie moge dac mu rady :grin:

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 08 Maja 2014, 02:36:09 »
świeżo objechana Corsa D gsi. Yaris na totalnie pusto, Opel 2 osoby + graty w bagażniku.
Jak wynikło z rozmowy z właścicielem, Corsa miała 1,6T 6 biegów, świeżo po remoncie, zmianie turba i remapie na 200KM.
Dwa razy dostał z rolki z dwójki (wyprzedził mnie przy ~170), z jedynki spieprzył start i już mnie nie złapał, ale z trójki nie miałem szans jak po 2s się turbo wpięło :)

Offline Antau

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Maja 2014, 21:41:33 »
kolega też ma corse d  tyle że opc :) ja myslalem że to ma 2.0 T

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl