Autor Wątek: Haczy 2 bieg  (Przeczytany 5172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toyo69

• Gość
Haczy 2 bieg
« dnia: 01 Lutego 2005, 21:06:49 »
Mam pytanko zwiazane z tematem postu.
Od pewnego czasu mam problem z 2 biegiem, nie jest aż tak strasznie, ale wchodzi z lekkim haczeniem a niekiedy nawet zgrzytnie  :(
Olej wymienilem, ale dolegliwość nie znikła, a nawt sie wzmogła.
Chodzi mi, czy mieliście jakieś doświadczenia ze specyfikami do skrzyni biegów, ktorych pełno na rynku i na wszystki pisze że doskonale niwelują wszelkie zgrzyty i haczenia  :wink:  Niestety musze narazie zapodać taki dorażny środek bo na remont skrzyni nie mam kasy ani czasu  :wink:
Możecie cosik polecić  :?:

CarinaGTI

• Gość
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lutego 2005, 21:10:19 »
zmienić olej na np. od autmata-jest rzadszy i problem (u carinusa) zniknął, aj po zalaniu full syntetyka tez odczułem lekką różnicę:)

p_flori

• Gość
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lutego 2005, 09:17:58 »
Najprawdopodobniej synchronizatorek II-ki. Póki co - rzadszy olej, ale to pewnie nie na długo sięzda. Radzęjechać do fachowca, bo wkładanie biegu ze zgrzytem - wysypiesz inne tryby. Staraj sięwłączać II kęprzy niskich prędkościach - 20 km/h - to nie powinna zgrzytać i raczej będzie wchodzić bez problemu. Ale to tylko półśrodki.

Offline ZAJAX

• Toyot Leżący
  • *
    • http://www.corollaclub.org
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lutego 2005, 11:51:14 »
Zgadzam sięz p_flori. Padł Ci synchronizator. To niestety zdarza sięw tych skrzyniach dosyć często jak sięostrzej jeździ.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lutego 2005, 14:29:24 »
Cytat: ZAJAX
Zgadzam sięz p_flori. Padł Ci synchronizator. To niestety zdarza sięw tych skrzyniach dosyć często jak sięostrzej jeździ

Popieram do roboty synchronizatorki ;-(
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Toyo69

• Gość
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lutego 2005, 10:16:43 »
Że padł synchronizator to wiem :D chodzi mi o to czy ktoś zapodawał jakieś dodatki do oleju, które zniwelują w.w. przypadłośc na miesiąc może dwa, aż sięcieplej zrobi i skrzynie będe mogł wyjąć (garaż mam nie ocieplany i bez CO)

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lutego 2005, 11:50:26 »
Wg. mnie pozostaje jedynie redukcja biegu na nizszych obrotach az do wiosny i pierwszych cieplych promieni słonca ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Toyo69

• Gość
Haczy 2 bieg
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Lutego 2005, 12:52:03 »
Hmmm, sprobuje narazie zalać go jakimś syntetykiem i zobacze co siębędzie działo  :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl