Autor Wątek: Brak Mocy  (Przeczytany 5602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

judoka

• Gość
Brak Mocy
« dnia: 30 Marca 2012, 23:23:20 »
Witam . Dzis jechalem w trasie i przycisnolem sobie tak do 200 . po zwolnieniu pokazaly mi sie kontrolki check engine i check vsc zdarzaly mi sie takie sytuacje ale po jakims czasie znikaly , lecz nie to mnie nie pokoi . Jadac dalej silnik wogole nie mial przyspieszenia jakby turbina nie chodzila po prszejchaniu paru km zatrzymalem sie sprawdzilem wszsystkie kabelki i na rzut oka wszystko bylo ok , wsadlem do auta odpalilem silnik odzyskal troche mocy ale nie cala czegos mu brakuje . I z tad moje pytanie co to moze byc ?

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Brak Mocy
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Marca 2012, 23:43:15 »
Nie jestem mechanikiem nie mialem nigdy takiej sytuacji ale przyczyn moze byc duzo np: turbina sie zawieszajaca,przepustnica moze ci sie nie otwierac, zawor egr ale to by ci kopcil to sa tylko moje przypuszczenia...najlepiej jedz na komputer diagnostyczny to wszystko wyjdzie najaw. Jak cos to daj znac jaka byla przyczyna.
Pozdrawiam

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Marca 2012, 00:31:10 »
A powodem nie jest Twoja ingerencja w silnik? Coś tam miałeś chipowane czy coś takiego....
Where Wishes Fly......

tom

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Marca 2012, 09:29:47 »
zawsze mogl sie przewod wysokiego cisnienia od turbo zsunąć.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Marca 2012, 10:38:04 »
Calkiem mozliwe

judoka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Marca 2012, 15:58:09 »
Bylem u mechanika podlaczyl komputer i wykazalo ze naped byl w poslizgu i wywalilo bledy , mowil ze to czeste jest w toyotach , a co do mocy to juz ja odzyskal moze tymczasowo cos sie przytkalo lub cos innego :)

tom

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Marca 2012, 16:24:05 »
nie wiem jaki masz rocznik, ale ja bym nie mógł żyć w taki sposob, a odzyskał moc to pierd**ić go, działa to działa.

pomijam fakt ze mam auto na gwarancji, ale nawet po jezdze do ASO i chce zeby wszystko bylo na tiptop. cos sie tlucze gdziekolwiek jadę, niech robią - auto ma chodzic jak w zegarku.

ale coz kazdy ma swoje podejscie i trzeba szanować decyzje innych :)

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Marca 2012, 16:36:01 »
Bylem u mechanika podlaczyl komputer i wykazalo ze naped byl w poslizgu i wywalilo bledy , mowil ze to czeste jest w toyotach , a co do mocy to juz ja odzyskal moze tymczasowo cos sie przytkalo lub cos innego :)
Co to znaczy "napęd był w poślizgu" ?
Pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Obi

levyy1986

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Marca 2012, 16:39:52 »
Co to znaczy "napęd był w poślizgu" ?
Pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Jeśli to automat, to czasem bywa taki błąd, gdy się np. kończy hydrokinetyk, albo tarczki. Mówie o ASB Opla.. w toyce nie wiem jak jest.

tom

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Marca 2012, 16:50:15 »
w yarisie jak raz wykopywalem sie ze sniegu na wstecznym z gazem w podłodze to tez mi sie pojawilo check engine ale zgasło po odpuszczeniu gazu

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl