Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #45 dnia: 06 Maja 2012, 11:41:27 »
To się każdemu zdarza, bo producent mapy nie jest w stanie przewidzieć opóźnień. Z drugiej strony to i tak lepiej, bo niedługo droga będzie i nawi poprowadzi. Odwrotnie byłoby gorzej.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Maja 2012, 19:52:49 »
Nareszcie dostałem jakieś info od Dilera w sprawie TMC   :embarassed:

"Żeby działało TMC w samochodzie klienta potrzebna jest aktualizacja nawigacji, a ta jest planowana dopiero na koniec roku... (wg nieoficjalnych informacji TME)"   :thumbdown:

To po co w ulotkach reklamowych podawali termin: kwiecień 2012?   <regulamin>   Nabici w butelkę!  :cry:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Maja 2012, 19:59:10 »
W porządku, ale ja nie bardzo widzę związek pomiędzy aktualizacją a kwestią czy ta usługa działa czy nie. Jak nikt nie nadaje, to jak ma działać?

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 21 Maja 2012, 20:38:55 »
Też tak to widzę... Ale jak pisałem wcześniej, coś tam RMF FM musiało w eter puścić, bo ręcznie do wyboru miałem właśnie tę stację podczas Majówki.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #49 dnia: 21 Maja 2012, 20:42:55 »
No dla AutoMapy mieli puścić - nie wiem czy już puścili. Ewentualność jest taka, że Toyota "podepnie się" pod AutoMapę w pewnym sensie i tym kontekście, jak powiadam ewentualnie :)
Swoją drogą - oglądałem dziś Verso z tym ekranem i faktycznie: na taki "dołożony" wygląda. Ładnie, ale ma się wrażenie, że "dołożyłeś nawigację"? :cheesy:

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 21 Maja 2012, 20:46:44 »
No dla AutoMapy mieli puścić - nie wiem czy już puścili. Ewentualność jest taka, że Toyota "podepnie się" pod AutoMapę w pewnym sensie i tym kontekście, jak powiadam ewentualnie :)
Swoją drogą - oglądałem dziś Verso z tym ekranem i faktycznie: na taki "dołożony" wygląda. Ładnie, ale ma się wrażenie, że "dołożyłeś nawigację"? :cheesy:

+1
Wielka wtopa Toyoty, że nie zaprojektowali przedniego panelu specjalnie do Verso.
pzdr.
Michał

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 21 Maja 2012, 20:49:09 »
Ja powiem tak. Nie wyobrażam sobie mojego auta bez tego ekranu i navi. Zawsze podobały mi się takie wyświetlacze i ten też! Info o muzyce ze zdjęciem płyty, kamera cofania, navi i inne aplikacje, jak szklanka wody. I nigdy nie czułem, że ten ekran nie pasuje do środka   :-P

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #52 dnia: 21 Maja 2012, 20:52:41 »
No i git. :good:
Z drugiej strony, mogę pokazać własną, całkowicie niefachową zabudowę auta, której dokonałem sam i nietypowo, a wygląda jakby to było fabrycznie. Nawet w ASO się zdziwili, że "nigdy nie widzieli takiej wersji, a to takie fajne". :cheesy: <diabel>
Akurat nie radio i nie Toyota, ale... no.
Nawigacja i tak lepiej wygląda niż obecne czujniki parkowania (wskaźnik): owszem, wygląda, że na 100% fabryczny, ale... ten pomysł! :-o :thumbdown: :thumbdown: <zalamka>

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 21 Maja 2012, 20:55:19 »
No pomysł mało trafiony z czerwonymi lamkami kierunkowymi informującymi z której strony zbliża się przeszkoda. Jeszcze całe umiejscowienie na dole, małe widoczne. Korzystam tylko z dźwięków ostrzegawczych, nie z lampek   :|

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 21 Maja 2012, 21:00:21 »
A Ty to widzisz w ogóle? Ja w salonie na przeglądzie przymierzałem się do tego, to przy optymalnym ustawieniu fotela i wrzuceniu wstecznego, te lampki zasłaniała mi gałka. Kolejna wtopa, że tego nie ma na wyświetlaczu obok zegarów, podobnie jak nie ma temperatury silnika.

Jeśli chodzi o navi, to ja nie twierdzę, że wygląda fatalnie, albo że nie pasuje tylko ze przesadzili z brakiem dopasowanego panelu.
pzdr.
Michał

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 21 Maja 2012, 21:10:14 »
Widzę, ale jak mówię, rzadko korzystam. Czekam aż dżwięk ostrzegawczy nabierze na sile (są 3 stopnie). Szkoda, że przy cofaniu nie dorzucili odległości do przeszkody właśnie na wyświetlaczu. Można było pokazać to razem z kamerą cofania i by było good. Poza tym wolę czujniki parkowania, takie jakie są, niż żadne  :-)

tom

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Czerwca 2012, 20:01:53 »
macie tak na marignesie tak wyglądającą navi w verso, czy moze tak ladnie wkomponowanych nie ma w sprzedazy  w polskich salonach??

http://otomoto.pl/toyota-corolla-verso-xenon-navi-szklany-dach-kamera-C24810749.html

pytam z ciekaweosci

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Czerwca 2012, 20:24:58 »
ZTCW to nikt z nas nie ma tego modelu ale byla normalnie w ofercie. Teraz juz chyba tego nie daja bo we wszystkich juz jest ta z ekranem dotykowym.
pzdr.
Michał

Kyo

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 22 Czerwca 2012, 19:18:16 »
Mam ten model co na zdjęciu, co prawda od niecałej godziny, ale spędziłem ją na próbie rozszyfrowania jak mam naciskać przyciski na nawigacji. Ona nie jest dotykowa? Rok produkcji 2009 by tak sugerował, prawda? Którymi przyciskami się jej używa? Zgłupiałem, może za dużo emocji jeszcze ;)

Od razu odeslijcie mnie prosze do kogoś lub miejsca, gdzie się da zaktualizować mapy / soft.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 22 Czerwca 2012, 19:49:09 »
Witamy na forum!  :-)

Nie wiem czy jest dotykowa bo na oczy nie widziałem. Uzyłem pewnego skrótu bo teraz już tego modelu nie ma, tylko jest ten Touch&Go, który już nie jest tak ładnie wpasowany w kokpit, tylko wygląda jakby go sobie właściciel na allegro kupił i zamontował. Mi sie to nowe o tyle nie podoba, że może złodziejowi sugerować coś wyjmowanego a nie dedykowanego.
pzdr.
Michał

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl