Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vigo84

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Listopada 2012, 09:23:17 »
tez sam przerabiałes a jaki sprzecik kupiles sobie , trudno było wymienic?

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Listopada 2012, 10:16:02 »
Nie kupiłem nic. Napisałem, że sam robiłbym gdybym robił ;-)

* jak są byki to najprawdopodobniej taptałem tapatalkiem.

pzdr.
Michał

Offline vigo84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Listopada 2012, 16:29:50 »
 :-) no oki musze pomyslec gdzie i jak to wymienic i dowiem sie jeszcze ile w aso sobie policza no i oczywiscie jaki sprzet beda chcieli mi wcisnac hehe

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #123 dnia: 10 Listopada 2012, 16:33:23 »
Daj znać ja coś się dowiesz. Może się coś zmieniło...

* jak są byki to najprawdopodobniej taptałem tapatalkiem.

pzdr.
Michał

Offline vigo84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 10 Listopada 2012, 16:49:47 »
ok bede w łodzi jakos teraz to zapytam zobaczymy co beda mi proponowac :)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Listopada 2012, 20:29:12 »
Ale akurat ASO jest najgorszym miejscem, gdzie warto pytać i warto to robić: NIE WARTO! Bo policzą 5x więcej za 10x gorszy sprzęt niż w innym warsztacie Car-Audio.

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 11 Listopada 2012, 12:51:20 »
Znalazłem coś takiego http://www.navi-media.com/sklep/toyota/75-navi-media-7098g.html . Powinno pasować do Verso, trzeba tylko porozmawiać z chłopakami z navi-media. W RAVce mam touch&go tę samą co w Verso. To znaczy, że może to być kompatybilne i nie wygląda na badziew. Powodzenia

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #127 dnia: 11 Listopada 2012, 15:12:19 »
Khem, khem... :-o
Nie chciałbym być niegrzeczny, ale mi rozmowa o tzw. "car-audio" kojarzy się ze sprzętem dobrze lub bardzo dobrze grającym, a nie ze sprzętem, który "ma być kompatybilny".
Bo dobrze grający sprzęt zawsze można zrobić kompatybilnym odpowiednio się zajmując tematem, a ten tylko "kompatybilny" to jest tylko... kompatybilny. Bo stwierdzenie, że "gra lepiej niż oryginał" tutaj, za tę kasę - nawet blisko 4-5 tys zł!! :thumbdown: <zalamka> - to jest delikatnie mówiąc... głupie. Ja zmieniłem tylko głośniki ze zwrotnicami i też gra "o niebo lepiej niż oryginał". Natomiast IMHO nie gra jak car-audio, ale przynajmniej kasy niedużo poszło, grosze w porównaniu z tym czymś z linku.
Z kolei Auto-Mapa najlepsze dni ma już dawno za sobą. Nie mówię, że zła - ale za te pieniądze... :thumbdown:
Za blisko 5 koła, to można mieć z palcem w... :cheesy:  na przykład:
- lepszy, wysoki model TT,
- kamerę z czujnikami cofania 8 lub 10 szt.,
- stację z ekranem - jeśli ktoś potrzebuje - lub
- porządne radio, wzmak, głośniki, jakiś mały woofer pod fotel na przykład.
I jeszcze zostanie na przeróbkę tempomatu w zakresie "allegrowym".  :good: :roll:
No, ale... jak ma wyglądać, to będzie dobrze wyglądać. :cheesy:
Teraz możecie bić. :cool:

P.S. Słuchałem sprzętu w LandCruserze nowym, jakiś tam super hiper oryginalnym coś tam-coś tam.
No i grało... lepiej niż oryginał w Verso.
I tyle.
Ale w żadnym razie nie grało ładnie, nie mówiąc o "bardzo ładnie".
...ale na pewno grało głośniej!  :cheesy: :cheesy: :-P

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 11 Listopada 2012, 15:30:02 »
Nie twierdzę, że to wypas. Padłem link, bo niedawno natknąłem się na tę stronkę i patrząc na dość szeroka, "systemową" ofertę pomyślałem, że to jakaś alternatywa. Cena była około 3k... I tak poważnie, to nie zamierzam nikogo namawiać. Jak coś znajdziesz alternatywnego to chętnie poznam Twoje stanowisko. I jeszcze jedno. Nie twierdzę, że automapa jest gut. To pewnie chodzi na windzie, więc pewnie soft można mieć dowolny ... :)
Wysyłane z Tapatalk

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #129 dnia: 11 Listopada 2012, 16:05:42 »
Trudno mi określić coś alternatywnego, jeśli nie znam specyficznych oczekiwań.
Ogólnie to nakreśliłem obraz powyżej :) że może być coś dużo lepszego w podobnej lub niższej cenie.
Toyota robi auta, a nie car-audio.

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 11 Listopada 2012, 18:02:55 »
Nie ma się o co spierać. Trzeba patrzeć co jest lepsze i brać to :) Inna sprawa, że są różne gusta a o tych się nie dyskutuje.
A przy okazji. Mam touch&go w Verso i RAV. Ciekawe, że w RAVce muza brzmi jakoś pasko. Ciekawe gdzie jest różnica. Wzmacniacz? Głośniki? A może akustyka samego auta?

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #131 dnia: 12 Listopada 2012, 07:35:11 »
To jest na windzie i można sobie zainstalować co się chce, chyba że to crapiszcze tom tom jest tylko na te ich zamknięte systemy ;-)

* wytaptane tapatalkiem.

pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #132 dnia: 12 Listopada 2012, 08:02:47 »
TT robią już też na Androida  :cheesy:
Jednakowoż - racja, na windę póki co TT nie ma. Ale...
Jak wybieram auto, to nie patrzę z jakim innym autem mam kompatybilne np. opony :cheesy: Tylko wybieram takie, żeby dla mnie było - wg jakichś tam kryteriów - odpowiednie :)
Jak wybieram nawigację, to po pierwsze ma spełniać swoje zadanie możliwie jak najlepiej - i rzeczą drugorzędną (trzecio?) jest czy i z czym jest kompatybilna  <taniec>

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #133 dnia: 12 Listopada 2012, 08:30:57 »
Nie ma na windzie???? Co za szajs!!!!
AM też jest na Androida (offline).

;)

Ale najzupełniej poważnie. Kolega kupił w zeszłym tygodniu Verso (prze liftem, 5 osobową bo 7 nie ma i nie będzie) w wersji Premium z pakietem biznes no i z tą wypasioną nawigacją.
Pojeździliśmy sobie z nim chwilę po naszej wsi i słuchajcie, nie chcę urazić niczyich uczyć religijnych i wyznań sprzętowo- programowych ale jak ktoś napisze, że ta mapa w tym Touch&Go jest ładna i dokładna to uznam wypowiedź za trolling i zgłoszę moderatorowi do usunięcia ;).

Owszem da się dojechać, ulice widać itp. Na navi-cośtam w na nokii e51 w 2005 też się dało ale do AM (do TT jej trochę bliżej  :-P) to droga krótka, łatwa i bez przesiadek jak z Włoszczowy do Dubaju. To o samej mapie a np. o aktualizacji wszyscy tutaj czytaliśmy niedawno, nie będę przypominał żeby nie kopać leżącego.

Przyznam, że miałem trochę parcie na upgrade z tą navi ale mi zupełnie przeszło. Sam sprzęt jest fajny, wygodnie się obsługuje i tym jestem póki co zainteresowany ale bez navi (chyba, że się trafi w pakiecie ale mam to w D). Szkoda, że nie ma przycisku do wybierania głosowego na kierownicy (to jest taki fail toyoty, że szkoda gadać).
pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #134 dnia: 12 Listopada 2012, 08:38:22 »
Nie ma i nie będzie już 7-osobówek w "starej" wersji? :-o Ale jaja.
Ano, z tego wybierania głosowego korzystam i świetne, choć jak ktoś pierwszy raz widzi (słyszy) to się dziwi, "czego on gada z autem"? :laugh:
Co do navi - przesiadka zdaje się Z KAŻDEJ navi fabrycznej do prawie KAŻDEJ navi niefabrycznej to jak z F126p do Lexusa tudzież ewentualnie Toyoty :) Tutaj nie ma porównania :)
Toyota robi auta, nie navi...  :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl