Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline George

• Toyot Pełzający
  • **
    • Strona rodzinna
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #165 dnia: 26 Czerwca 2013, 17:23:06 »
odkop roku :D
mam verso-s w którym jest touch&go
był to pierwszy wypust S-ki i nie ma navi
chciałem dołożyć ale w aso wiadomo torbe plnów musiałbym zostawić
może ktoś wie jakie nr. seryjne albo jak wygląda moduł gps do t&g żebym mógł go gdzieś capnąć
nawet używany

Czy ktoś może przetłumaczyć na język polski o co chodzi w tym poście?

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 26 Czerwca 2013, 17:29:39 »
Mi w ASO powiedzieli, że jest aktualizacja z marca 2013 i ponoć z czerwca, ale o tej czerwcowej to w ASO mówili ponoć......

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #167 dnia: 11 Lipca 2013, 12:18:14 »
czy w tym rozwiązaniu można oglądać filmy DVD lub Divix np. z pendrive ?   Renault oferuje nawigacje właśnie z możliwością odtworzenia filmów np. z pendrive sprawdzałem i to działa nawigacja jest od LG

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #168 dnia: 12 Lipca 2013, 20:14:35 »
W moim systemie (jak i w każdym pewnie) z pamięci USB można odtwarzać muzykę w formacie mp3 (czyta wszystkie tagi i okładkę albumu + playlisty tworzone np. w Winampie) oraz zdjęcia. O filmach na razie można zapomnieć...  :-) Zresztą na przednim ekranie to chyba zbyteczne. Ale to moje zdanie  :grin:

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #169 dnia: 14 Lipca 2013, 18:31:18 »
Ruszył w końcu system TMC (komunikaty drogowe) dla posiadaczy samochodów marki Toyota z wbudowaną nawigacją   <taniec>  Ale żeby nie było za pięknie, trzeba posiadać ostatnią aktualizację mapy. Potrzebny jest w systemie plik "Poland Media Mobile TMC". Jeśli posiadamy mapy 2012Q4 lub nowsze, to wystarczy ustawić komunikaty drogowe w opcjach, stację najlepiej wybrać ręcznie - RMF FM i można się cieszyć darmowymi ostrzeżeniami o robotach drogowych, wypadkach, itp.   :roll:  Mam nadzieję, iż niebawem sam będę miał okazję przetestować owe diabelstwo   :cool:

Offline yaris_fajny_is

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 18 Lipca 2013, 11:35:50 »
nie prawda

moj avensis ma mape 20121019 czyli najnowszą i najnowsze oprogramowanie i TMC NIE DZIAŁA

ogolnie po podpieciu USB do kompa pokazuje ze jest dostepna aktualizacja mapy. WG SALONU nie jest dostępna

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #171 dnia: 26 Lipca 2013, 14:10:32 »
Być może TMC działa tylko z nowymi nawigacjami. Choć tak jak pisałem, widziałem w ostatniej aktualizacji plik "Poland TMC", z czego można wnioskować, że coś się ruszyło. A że tak jest, niech dowodem będzie ten artykuł:
www.vitay.pl/AutoSwiat/Artykul,Jak-uzywac-TMC-w-Toyocie,7349,1.html

Pozdrawiam  :roll:

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 29 Lipca 2013, 11:13:03 »
Potwierdzam, wczoraj na własne oczy widziałem komunikaty TMC w mojej RAV4. Mam najnowsze mapy... Wiec to raczej prawda, że ruszyło TMC w navi Toyoty.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #173 dnia: 30 Lipca 2013, 18:54:48 »
Elilama! A możesz podać jaką masz obecnie mapę? Nazwa pliku zaczyna się od EUL20...... Znajdziesz ją w SETUP - SYSTEM..  <regulamin>

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: 30 Lipca 2013, 23:51:17 »
Z mapą EUL20130409 system zaktualizował się do 2.8.4L Aktualizacja pojawiła się ok 5-7 lipca. Mam dostęp do swoich aut. W jednym Verso jest T&G+ a w Ravce T&G . W obydwu to samo. Ta sama wersja map i aktualizacja systemu. ...i jest TMC.

Wysłane z Tapatalk

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #175 dnia: 31 Lipca 2013, 18:26:09 »
Dzięki! No to wszystko jest już jasne!  :good:  Pozdrowienia!

cwiekol

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: 26 Sierpnia 2013, 16:52:49 »
Witam
właśnie pobrałem sobie z internetu aktualizację nawigacji razem z nowymi mapami. Na penie zapisało się około 5GB danych.

z tego co się dowiedziałem aktualizacja uruchomi się automatycznie po włożeniu pena do gniazda i nie można jej przerywać.  Czy rzeczywiście tak jest, a jeśli tak, to ile to będzie trwało? czy w drodze z pracy, około 20-30 minut uda się ją przeprowadzić?

Offline elilama

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 26 Sierpnia 2013, 21:14:05 »
Pół godziny powinno wystarczyć. Na wszelki wypadek radzę zrobić dokładną kopię pendrive. Powinno wystarczać zwykłe kopiowanie, tylko trzeba zgrać z plikami ukrytymi i systemowymi jeśli takie są.
Po aktualizacji pendrive będzie prawie czysty. Raz przewróciła mi się instalacja. Było to na T&G+ więc pobrałem jeszcze raz i poszło. W T&G nie wiem czy da się pobrać ponownie w razie błędu. Dlatego radzę zrobić kopie.

Wysłane z Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2013, 21:18:34 wysłana przez elilama »

cwiekol

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 27 Sierpnia 2013, 16:20:56 »
no i udało się..
trwało ponad 40 minut i rzeczywiście połowa zawartości pena została skasowana. Został tylko duży plik ISO..

generalnie nie zdążyłem podczas podróży i musiałem zgasić samochód puszczając sprzęgło na biegu przy wduszonym hamulcu. system pozostał włączony i zakończył aktualizację poprawnie..

zauważyłem przy okazji, że w samochodzie nie da się w żaden sposób wyłączyć świateł, jest jakiś sposób na to??

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #179 dnia: 27 Sierpnia 2013, 16:26:01 »
A Kolega czytał coś więcej, aniżeli tylko ten jeden wątek, zanim spytał... o światła?  :cheesy: Bo zaprawdę powiadam, że zapewne nie. :shock:
Jak to się nie da w żaden sposób wyłączyć, można przecież:
- wyjąć żarówki,
- zgasić auto,
- włączyć postojówki,
- zamknąć szczelnie auto w garażu - i wiele innych. :cheesy: :roll:
A tak poważnie, to trzeba w komputerze auta w ASO wyłączyć światła dzienne - i tyle.
Ale wtedy jak włączysz mijania, to przygasną zegary. Na pewno tego chcesz, nie mając LEDów?  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl