Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #195 dnia: 24 Grudnia 2013, 08:47:11 »
Idą święta - może navi przemówi ludzkim głosem i nam powie.  <diabel>

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #196 dnia: 27 Grudnia 2013, 13:34:43 »
Witam! Faktycznie te fabryczne nawigacje wciąż prowadzą w tunelach, o ile nie ma w nich niespodzianek! I nie miałem jeszcze komunikatu o utraconym sygnale. Teraz drugi temat. Czy ktoś ma potwierdzoną informację o nowych mapach? Przez Toolboxa Toyoty wciąż można pobrać plik z kwietnia 2013. Tożto już trochę starocie  :thumbdown: Dziś w serwisie (auto na przeglądzie 30tys) powiedziano mi, że jest nowy plik 2013/2014. Na pytanie jaki ma kod (np.EUL20131204), Pan już nie umiał mi odpowiedzieć. Zaoferował za to aktualizację za ok.800zł.  :shock:  To już taniej jest przez Toolboxa - "tylko" 119 EUROSÓW  :grin:  Tylko, że tam stare mapy. I wyjścia nie ma... Dziwi mnie ta polityka Toyoty w sprawie nawigacji, jakby dla nich był to tylko zbędny balast. Szkoda  <zolta>

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #197 dnia: 27 Grudnia 2013, 17:57:13 »
Zaoferował za to aktualizację za ok.800zł.

czyli po 3 latach aktualizacji wydajesz tyle kasy co na navi na windowsie ce z automapa.
kiepska opcja tymbardziej jak ktos jezdzi poza centralna i zachodnia europe bo tam pokrycia nie ma.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #198 dnia: 27 Grudnia 2013, 18:05:29 »
Z tym pokryciem to nie jest tak źle. Pamiętam, że jest cała Rosja, nie ma Ukrainy. Sprawdzę to dokładnie, bo teraz nie jestem przed komputerem. Co do kwot, to przyznam - są z kosmosu. A mnie jednak zależy na aktualizacji ze względuna dodatkowy bonus w postaci komunikatow TMC. Niby ma się CB, ale co dwa info, to nie jedno... ;-)

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 27 Grudnia 2013, 21:53:11 »
Sprawdziłem!  :good:  Pokrycie Wschodu nie obejmuje takich krajów:  Białoruś, Ukraina, Mołdawia, Rumunia, Serbia, Bułgaria, Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Albania, Macedonia. Reszta działa, łącznie z Rosją, Litwą, Łotwą i Estonią. Turcją i Grecją...   :song:  Natomiast nie wiem jak jest z pokryciem dróg w tych krajach. W Polsce jest BARDZO OK!!  :cheesy: 

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #200 dnia: 27 Grudnia 2013, 22:24:05 »
mnie interesuje czarnogora, bosnia, serbia - dlatego nie zamierzam brac fabrycznej navi.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #201 dnia: 27 Grudnia 2013, 23:29:20 »
Tam rzadko która navi dobrze prowadzi - większość tych, które w ogóle mają mapy tych krajów (a szczególnie BiH) ma kilka dróg na krzyż (tych głównych). Stosunkowo względnie (nie znaczy, że bardzo dobrze) sprawuje się AutoMapa.
W ostatnie wakacje zrobiłem taką dziwną skądinąd i mało przez kogo przerabianą trasę typu: PL-SK-H-SLO-HR-BiH-SRB-BG-RO-H-PL i choć AutoMapa (jak to zwykle) nie do końca rozróżniała drogę główniejszą od zupełnie pobocznej, a Hołowczyc na każdym ostrym ZAKRĘCIE (serpentynie) wrzeszczał z całą mocą, że "skręć w prawo/w lewo" (wersja na Androida) oraz "radośnie" oznajmiał na cały regulator o 3 w nocy, że "do ce-lu zo-sta-ło je-den-tysiąc-siedemset-dziewięćdziesiąt-siedem-kilo-metrów" (jakoś mnie to niespecjalnie pocieszało w krajach, gdzie na istnienie autostrad jakby nałożono pełne embargo) :laugh: - to jednak nielubianą przeze mnie za specjalnie AM mogę polecić do tych krajów. :cheesy:

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #202 dnia: 28 Grudnia 2013, 12:14:11 »
Reasumując. Na chwilę obecną nikt nic nie wie o nowych mapach?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #203 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:11:20 »
W ostatnie wakacje zrobiłem taką dziwną skądinąd i mało przez kogo przerabianą trasę typu: PL-SK-H-SLO-HR-BiH-SRB-BG-RO-H-PL

bardzo zblizona do mojej tegorocznej - jechalismy w 2 auta - kolega w yeti z fabryczna nawi dojechal do konca chorwacji dalej pustka :)
Co do krzykow holka to wszystko kwestia ustawien.

Reasumując. Na chwilę obecną nikt nic nie wie o nowych mapach?

Oczywiscie ;)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #204 dnia: 28 Grudnia 2013, 23:07:01 »
mechu - na WinCE tak, kwestia ustawień, ale na Androidzie ni hu... jakby tego nie można było wyłączyć. :|
I kto wymyślił taki debilizm, żeby na serpentynach Hołek krzyczał co parę metrów "skręć w prawo", "skręć w lewo" jak nigdzie nie ma skrzyżowania... :wallbash: :thumbdown: :czerwona:

Offline nofy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 08 Stycznia 2014, 14:17:28 »
Witam! Faktycznie te fabryczne nawigacje wciąż prowadzą w tunelach, o ile nie ma w nich niespodzianek! I nie miałem jeszcze komunikatu o utraconym sygnale. Teraz drugi temat. Czy ktoś ma potwierdzoną informację o nowych mapach? Przez Toolboxa Toyoty wciąż można pobrać plik z kwietnia 2013. Tożto już trochę starocie  :thumbdown: Dziś w serwisie (auto na przeglądzie 30tys) powiedziano mi, że jest nowy plik 2013/2014. Na pytanie jaki ma kod (np.EUL20131204), Pan już nie umiał mi odpowiedzieć. Zaoferował za to aktualizację za ok.800zł.  :shock:  To już taniej jest przez Toolboxa - "tylko" 119 EUROSÓW  :grin:  Tylko, że tam stare mapy. I wyjścia nie ma... Dziwi mnie ta polityka Toyoty w sprawie nawigacji, jakby dla nich był to tylko zbędny balast. Szkoda 
Ja odebrałem swoją Corollę w połowie grudnia i mam mapę EUL20130702 czyli domyślam się, że z lipca. I "chyba" nowszej jeszcze nie ma.

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #206 dnia: 08 Stycznia 2014, 15:21:22 »
Wg informacj z przed 5 minut od znajomego z ASO nowsze mapy powinny pojawić się na początku lutego

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #207 dnia: 08 Stycznia 2014, 18:42:42 »
Witam
 Dzwoniłem dzisiaj do trzech ASO, poinformowali mnie, na tą chwilę aktualizacja nawigacji (płyta) europa minus Rosja i Turcja około 800,oo pln,  mapa z jesieni 2013r,  powiedziano mi również, że toyota aktualizuje mapy raz w roku jesienią.
Nie rozumiem polityki cenowej toyoty, aktualizacja aż osiem stówek !!! <zalamka> <zalamka> <zalamka>   a mapa stara ?? :czerwona: :czerwona: :czerwona:

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #208 dnia: 09 Stycznia 2014, 15:21:39 »
Prostuję, kumpel powiedział, że nie na pocątku lutego a po prostu myśli, że aktualizacja powinna być po prostu w lutym.

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #209 dnia: 12 Stycznia 2014, 17:26:32 »
Ja odebrałem swoją Corollę w połowie grudnia i mam mapę EUL20130702 czyli domyślam się, że z lipca. I "chyba" nowszej jeszcze nie ma.

To ja już nic nie rozumiem...  :wallbash:   Poprzez program Toolbox mogę pobrać aktualizację, ale wersji EUL20130409. Nie ma nowszej  :czerwona:  119 Eurosów za starą mapę?   :thumbdown:   Czekam do lutego. Ciekawe, czy w innych krajach też Toyota olewa te aktualizacje?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl