Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mundek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #225 dnia: 08 Marca 2014, 21:23:08 »
pytanko z innej beczki. kiedyś w ciągu miesiąca dwa razy zaje...li mi radio. raz takie zwykłe i raz ze zdejmowanym panelem, pomimo braku panela. Raz wybili szybę, a raz wyłamiali zamek.
następne dwa samochody miałem z radiami fabrycznymi i sytuacja się nie powtórzyła.
teraz w verso jest radio fabryczne, a jak wstawię takie sztukowane to nie pokusi się ktoś żeby je wyjąć? szczególnie że pierwsze radio które mi rąbneli warte było pewnie z 200 zł więc złodziej nie mógł drożej je sprzedać niż za 50 zł.
no a tutaj ta nawigacja warta 2500 może kogoś skusić. szkoda więc radia i szyby chyba.
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2014, 21:25:06 wysłana przez mundek »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #226 dnia: 09 Marca 2014, 00:07:42 »
Skąd pomysł, że twój Asteroid Smart będzie lepszy od "Chinola"?

przyjedz do mnie to poogladasz i sie przekonasz.

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #227 dnia: 09 Marca 2014, 13:17:21 »
przyjedz do mnie to poogladasz i sie przekonasz

Raczej za daleko. Poza tym chyba nie doceniasz chińczyków. Nie wszystko co chińskie to badziew. Te czasy już dawno minęły. Zresztą niech się wypowiedzą użytkownicy "chinola".

Offline strongsurvie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: 10 Marca 2014, 13:39:14 »
Czytać umiesz? Cytuję z opisu aukcji:
Cytuj (zaznaczone)
2. Wbudowany tuner FM/AM z RDS
ja mam taką samą ale nie kupioną na allegro http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,26298.msg444834.html#msg444834 sam sobie sprowadziłem bez pośredników ok 500 zł taniej wychodzi w zależności jakie opcje wybierasz. W Verso dedykowaną mam już prawie rok i wszystko fajnie działa.
Na aukcji internetowej znalazłem nawigację dedykowaną do toyoty verso: http://allegro.pl/nawigacja-gps-toyota-verso-2009-2012-dvd-fv-i3922802220.html Zaletą tej nawigacji jest możliwość używania automapy bo ma windowsa. Ciekawi mnie co to jest warte.... Czy ktoś może używa takiej nawigacji?
mam pytanko do lepiej zorientowanych. czy taka mapa będzie pasowała doa każdego verso? a jeśli tak, to znaczy że wstawia się to w miejsce radia? czyli nie będzie radia?

do tego zestawu co podałem w linku pasuje każda mapa która działa pod Windowsem CE, osobiście używam Igo Primo ale mapy Polski są nie do końca dokładne inaczej jest z mapami Europy tam Igo Primo zdecydowanie nadrabia.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #229 dnia: 10 Marca 2014, 22:57:24 »
Raczej za daleko. Poza tym chyba nie doceniasz chińczyków. Nie wszystko co chińskie to badziew. Te czasy już dawno minęły. Zresztą niech się wypowiedzą użytkownicy "chinola".

Nie chodzi mi o sama jakosc a o mozliwosci asteroida.
Mam tez GMS-a i mimo ze to chinczyk uwazam ze jest najlepsza navi na rynku poza asteroidem.

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 11 Marca 2014, 10:42:57 »
osobiście używam Igo Primo ale mapy Polski są nie do końca dokładne inaczej jest z mapami Europy tam Igo Primo zdecydowanie nadrabia.

Do Igo możesz załadować mapy Navteq, TomTom albo lokalnych wydawców (w przypadku Polski wydawcą jest E-mapa). Jeśli chodzi o Europę wschodnią (na wschód od niemieckie granicy) to najdokładniejsze będą mapy wydawców lokalnych, w przypadku map Navteqa problem może być taki, że na mapach są już drogi, które zgodnie z harmonogramem budów powinny już być oddane do użytku. W naszej rzeczywistości co najmniej półroczny poślizg to norma więć może się zdarzyć że trasa, którą chce cię nawigacja poprowadzić to jeszcze plac budowy.
Poza tym iGO to prawdziwy Mercedes wśród programów nawigacyjnych i jest dostępny w wersjach na Windę i na Androida. Jeśli ktoś korzystał z nawigacji Becker'a to tam też zazwyczaj jest iGO tylko ze zbudowanym  specjalnie dla Beckera interfejsem.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2014, 10:49:00 wysłana przez leptoptelis »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #231 dnia: 11 Marca 2014, 13:35:18 »
Poza tym iGO to prawdziwy Mercedes

Tylko ze ten mercedes rozkracza sie w Chorwacji nie mowiac juz o Czarnogórze czy Albani.

Offline strongsurvie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #232 dnia: 11 Marca 2014, 13:45:03 »
Poza tym iGO to prawdziwy Mercedes
Tylko ze ten mercedes rozkracza sie w Chorwacji nie mowiac juz o Czarnogórze czy Albani.

A kiedy jechałeś przez Chorwację? i z jaką datą masz aktualkę do map?
Ja ostatnią akutualizację zrobiłem z danymi czerwiec 2013 i jakoś problemów nie było.
Przy okazji macie może dane z 2014 na Europę? jak tak poprosiłbym o info na priv z góry dzięki.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #233 dnia: 11 Marca 2014, 14:33:54 »
Z pełnym szacunkiem, ale z tym Mercedesem to bardziej mi się zawsze kojarzył TomTom niż iGo :-P
A tak poważnie mówiąc, to na np. BiH czy inne tego typu kraje dobra jest nawet irytująca AutoMapa - choć w Chorwacji akurat TT zdaje egzamin i jest ok. W Albanii też ale pod warunkiem, że... jedziemy jedną z niewiele ponad dwóch dróg dostępnych w TT - krótko mówiąc mapy nie ma (praktycznie). :cheesy:
Reasumując - fabryczne nawigacje są o tyle super, że... ładnie wyglądają i są wkomponowane w deskę i... czasem się przydają. Jak ktoś jeździ więcej, o innych w szczególności "dziwnych" krajach nie wspominając, to tylko jakieś "normalne" nawigacje. A jakie? To już zależy od kraju - do normalnych krajów używam TomToma.
A do innych używam... innych, w zależności od kraju i potrzeb.  :-)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #234 dnia: 11 Marca 2014, 14:45:43 »
  A kiedy jechałeś przez Chorwację? i z jaką datą masz aktualkę do map? Ja ostatnią akutualizację zrobiłem z danymi czerwiec 2013 i jakoś problemów nie było. Przy okazji macie może dane z 2014 na Europę? jak tak poprosiłbym o info na priv z góry dzięki.

Mapy z 3 lipca 2013. Na poludniu chorwacji brakuje duzo mniejszych drog a w czarnogorze nie ma nic - jest jedna droga ktora urywa sie w polowie - do Baru czy Ulcinj nie ma szans dojechac (sprobuj na swojej). Trzeba bylo wyciagnac telefon z automapa bo inaczej bym nie dotarl.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #235 dnia: 11 Marca 2014, 16:42:57 »
W Albanii TomTom ma zdaje się dwie drogi: z północy na południe i ze wschodu na zachód.  <zalamka> :cheesy:
W każdym razie w BiH, jadąc na przełaj z Chorwacji do Bułgarii wyciągnąłem idiotę Hołowczyca - w sensie idiotycznie mówiącego na Androidzie przed KAŻDYM ostrym ZAKRĘTEM (nie skrętem - tylko serpentyną po prostu!) "skręć w prawo", "skręć w lewo"... <zalamka> :wallbash: Zdaje się na WinCE można to wyłączyć, ale nie na Androidzie... :czerwona: Nie mówiąc o tym, że co jakiś czas powtarzane o 3-ciej w nocy "odkrywcze" stwierdzenie, że "do ce-lu zo-sta–ło jeden-tysiąc-czterysta-dziewięćdziesiąt-siedem-kilo-metrów" wcale mnie nie pocieszało.  :cheesy: :shock: :wallbash:
...w sumie w dziwnych krajach NIEZALEŻNIE od navi najlepiej mieć mapę papierową.
Aktualną.
:)

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #236 dnia: 13 Marca 2014, 12:05:27 »
Mam paczkę map do iGO lokalnych dostawców datowaną na lipiec 2012 (mogą być lepsze niż TomTom czy Navteq z 2013) w zestawie jeat Albania, Bułgaria, Bosnia i Hercegowina, Chorwacja, Cypr, Czechy, Estonia, Macedonia, Grecja, Węgry, Łotwa, Litwa, Rumunia, Serbia, Słowacja, Turcja, Ukraina. jak kogoś interesuje to proszę o kontakt na priv .Waga pliku około 500 MB.

Offline strongsurvie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #237 dnia: 13 Marca 2014, 13:20:48 »
Ja właśnie zaktualizowałem iGO map EUROPA Q3 2013 czyli końcówka roku 2013. Objętość ponad 4GB

POLSKA
http://www.failai.lt/4xpaa0x3i0pf/My_Navia.rar.htm

EUROPA
link: http://link-safe.net/folder/c04b3cba-cfeb

pobierajcie i testujcie.

Offline leptoptelis

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: 13 Marca 2014, 13:50:35 »
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2014, 10:00:08 wysłana przez Filu »

Offline strongsurvie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 13 Marca 2014, 14:47:23 »
to są tylko banery nic się nie bój pobierałem już kilkakrotnie paczki do pobrania w rar. ok 500 mb. rozpakowujesz ponad 4GB.
zawsze mogę wysłać paczkę przez wetransfer tylko maila poproszę.
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2014, 14:50:04 wysłana przez strongsurvie »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl