Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pananonim

• Gość
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #300 dnia: 14 Marca 2015, 13:19:19 »
U mnie była dostępna aktualizacja mapy 4.3.0H do Touch&Go plus

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #301 dnia: 16 Marca 2015, 21:41:04 »
Mi się  pobrała automatycznie jakaś aktualizacja ale jeszcze jej nie wgrałem.
Kumpel z ASO mi mówił, żebym sprawdził aktualizacje oprogramowania TT&G bo z aktualizacją systemu miała być też dostępna darmowa aktualizacja map.
Miał szkolenie z systemów multimedialnych ale nie pamiętał dokładnie co w jakim się zmieniło, gdzie jest aktualizacja oprogramowania i map i czy mojej navi to dotyczy.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #302 dnia: 17 Marca 2015, 19:03:23 »
darmowa jest tylko dla wersji z plusem (w sofcie High)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Pablowski

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid
« Odpowiedź #303 dnia: 20 Marca 2015, 15:08:46 »
Po 3 dniach od wysłania maila do Toyoty, dostałem dziś odpowiedź w sprawie map, które zniknęły:
"Informujemy, że w związku z nieprawidłowościami w aktualizacji EUL20140919 została ona wycofana. Obecnie oczekujemy na informację od Producenta o terminie i wytycznych dotyczących kolejnej aktualizacji".
Tyle czasu czekaliśmy na nowe mapy, a tu klops  <zalamka>  Być może faktycznie były błędy, o których pisał piotr394. No to znowu... czekamy  :wallbash:

pananonim

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: 20 Marca 2015, 19:47:53 »
Pewnie za rok się doczekamy jakiś nowych aktualizacji.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #305 dnia: 21 Marca 2015, 10:01:43 »
kwiecień - maj
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #306 dnia: 21 Marca 2015, 17:39:33 »
Ja również wysłałem maila do TMP w sprawie zniknięcia nowych aktualizacji czekałem 5 dni na odpowiedż i dziś rano dostałem że wycofali nowe aktualizację ponieważ było sporo skarg klientów na błędy w sofcie ale nie chodziło o mapy tylko o soft nawigacji że niby świruje połączenie bluetotch z telefonem jakiś czas temu tutaj to napisałem a wyczytałem to na niemieckim forum.Ja mam T&G Plus i zapewniali mnie że te błędy istnieją tylko w wersji T&G ale przecież nowa aktualizacja do T&G Plus również zniknęła więc coś było z nią nie tak chociaż ja nic podobnego nie zauważyłem mam wgrany nowy soft już ponad miesiąc i wszystko śmiga jak w zegarku więc nie kumam o co chodziło Toyocie ale mimo wszystko moim skromnym zdaniem to dość poważny skandal ze strony Toyoty bo wypuszczają do obiegu nowy soft który krąży w necie miesiąc czasu a potem go kasują bo okazał się wadliwy i co w takiej sytuacji ma zrobić biedny klient przecież wiadomo że nie można wgrywać drugi raz tego samego softu więc ten poprawiony który za jakiś czas wypuszczą będzie na nic tym którzy już mają wgrany i tak właśnie dziś odpisałem TMP ciekawe co mi odpiszą.To co mnie denerwuje to fakt że firma która wypracowała sobie tak dobre imię przynajmniej u mnie teraz strzela sobie w kolano no ale co poradzić liczę tylko na to że do drugiego kolana strzelać już sobie nie będą  :)

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #307 dnia: 24 Marca 2015, 18:54:51 »
dziś właśnie dostałem odpowiedż TMP na mojego maila w którym opisałem moje oburzenie w związku z wadliwym softem i pisali że to nie od nich zależy tylko od firmy która produkuje dla Toyoty te urządzenia czyli HARMAN no i Toyota wycofała te aktualizacje i wysłali to do nich celem sprawdzenia czy faktycznie jest tam jakaś luka jeżeli się okaże że tak wtedy wyjdzie nowe oprogramowanie z innym numerem tak że by można go było zaktualizować a jeżeli się okaże że  nie ma tam żadnego błędu wtedy z powrotem go przywrócą i jeszcze mi napisali że sprawa powinna się wyjaśnić do końca maja także czas pokaże

Offline Prezes_XJ

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #308 dnia: 28 Marca 2015, 14:21:48 »
Witam, jestem nowy na forum, ale znalazłem ten wątek w nawiązaniu do nawigacji w Priusie.

Czy navi Touch&Go to nazwa nawigacji z dyskiem twardym używana w Priusie 2011 rok?
I czy możecie polecić kogoś z Warszawy, kto podjąlby się aktualizacji map? (poza ASO).

Mam nadzieję, że dobrze trafiłem, jeśli nie, to przepraszam.
Pozdrawiam

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 22 Maja 2015, 14:50:02 »
No i nareszcie mamy nowe mapy dla T&G EUL20150218 i T&GO Plus EUH20150217 także nalezą się wielkie brawa Toyocie jednak się postarali doczekaliśmy się wkońcu świeżutkich map i to przed końcem maja czyli tak jak obiecali ja już jestem w trakcie pobierania na pena i wieczorem instaluję w T&GO Plus i zaraz przetestuję
Pozdrawiam wszystkich Toyotomaniaków  :-)

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #310 dnia: 22 Maja 2015, 21:45:06 »
I jak wrażenia?
Poprawili coś w sofcie czy sama aktualizacja mapy? Da się je jakoś pobrać i zainstalować bezkosztowo?

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: 22 Maja 2015, 23:07:07 »
Wrażenia żadne nie wiem co tam kombinują bo w tolboxie sa stare mapy nowych nie ma a na toyota.tech.eu sa już nowe mapy dzwoniłem do znajomego z serwisu i powiedział że tak czasami bywa i trzeba poczekac aż to przybornik wyłapie także nie wiem ile to trzeba czekać przed chwilą sprawdzałem i nic jakoś kuleje im ten soft może znowu ma jakaś luke diabli wiedzą a szkoda bo widać mapy swieże z 17 luty do T&G i 18 luty dla T&G Plus tylko że przybornik tego nie widzi

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #312 dnia: 22 Maja 2015, 23:26:49 »
Tomik01 ponoć nie udało się nikomu złamać tego i jest to nieprawda bo są w necie softy pirackie pod T&Go i T&Go Plus ale nie bawiłem się tym jeszcze bo mam T&Go Plus z 3 letnią aktualizacją także jeszcze jeden rok objadę ale nie bawił bym się w tego typu sprawy bo można sobie system zamienić w cegłę także lepiej nie ryzykować szczególnie gdy się ma gwarancję

Offline rafek93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 23 Maja 2015, 19:56:31 »
Słuchajcie mam navi tas300 i miałem soft 1.7.1L, ale chciałem zaktualizować, tylko cały czas wyskakiwał błąd z jakimś kluczem czy coś mimo, ze przez program toolbox sciągał sie soft2.5.cosL. Znalazłem plik w internecie z softem 1.7.4l, zainstalowałem bez problemu. Czy macie jakies gotowe pliki instalacyjne z wyższa wersja systemu ? Czy mogę zainstalować do tego urządzenia soft z końcówka H ?
Pozdro :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #314 dnia: 23 Maja 2015, 20:20:20 »
Podepnę się pod Was, choć Touch&Go mam w Aurisie. Mój odtwarzacz sfiksował, pliki na pendrive widzi podwójnie, nawet potrójnie. Próbowałam włożyć mu inny pendrive, ale na drugim to samo. Dzieje się to od niedawna, wcześniej czytał normalnie. Myslałam, że to przez to, że na pena ciagle cos dogrywam, cos kasuję i zostały mu w pamięci jakieś niepotrzebne informacje, ale nowy pen z zupełnie innymi utworami, a dzieje się to samo. Ktoś wie, jak to odczarować?
Żyj i daj żyć innym.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl