Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #315 dnia: 23 Maja 2015, 21:00:23 »
pliki na pendrive widzi podwójnie,
a na plycie CD ?
Ktoś wie, jak to odczarować?
odpiąć kleme na akumulatorze na pare/parenaście minut żeby sie radio zresetowało ?

Offline rafek93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #316 dnia: 23 Maja 2015, 21:14:34 »
Moja nawigacja to oczywiście T&G :)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #317 dnia: 23 Maja 2015, 21:22:41 »
Rafek, czemu nie widuję na drogach twojej GT? Mieszkam blisko Ciebie  :| :|

Bazi, z tym odpinaniem aku to zgadujesz, czy stwierdzasz? Myslałam o tym nawet, ale ja tylko zgadywałam :)
Żyj i daj żyć innym.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #318 dnia: 23 Maja 2015, 21:26:29 »
raczej zgaduje, bo to najprostszy sposób  bo pomysłu innego brak. Chyba że wgranie nowego softu do radia  :roll:?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #319 dnia: 23 Maja 2015, 21:56:33 »
Chyba że wgranie nowego softu do radia  ?

Nowy soft można wgrać chyba tylko razem z nowymi mapami? mapy mam z roku 2013 jeszcze, z takimi kupiła aurisa. Nie miałam T&G plus, więc za aktualizacje trzeba dać sporo pieniążków, których dotąd nie chciałam wydać  :grin:
Żyj i daj żyć innym.

Offline rafek93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #320 dnia: 23 Maja 2015, 22:23:01 »
http://www.vleeuwen.net/2012/04/toyota-touch-go
Ja stad mam soft, ale 1.7.4l nie jest najpewniej najnowszym softem...

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #321 dnia: 23 Maja 2015, 22:29:56 »
Co do pena to powinien być kompletnie pusty i sformatowany w FAT32 czyli standard też to kiedyś przerabiałem

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #322 dnia: 23 Maja 2015, 22:37:18 »
Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę podesłać soft do T&Go i T&Go Plus jest to wersja 2.10.4 i wcześniejsza 2.9.4 które wygrzebałem no ale wiadomo wgrywanie na własne ryzyko i najlepiej się w to nie bawić bo tak jest właśnie zabezpieczone T&G że wgrywa się mapy razem z nowym oprogramowaniem układowym i teraz jest problem bo jeżeli już mapy nie bedą ok to najwyżej będziemy mieli zwaloną mapę no ale jeżeli soft do radia będzie nie teges to radio się zamieni w cegłę  także jest diabelne ryzyko

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #323 dnia: 23 Maja 2015, 22:43:04 »
Nika a z tym penem się pobaw sformatuj na kompie w FAT32 i potem cyfrowy odcisk w autku i na penie nic nie może być oprócz tego odcisku ja też przerabiałem ten sam problem co Ty i będzie ser gut

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #324 dnia: 23 Maja 2015, 22:52:43 »
Co oznacza "cyfrowy odcisk"?
na penie prócz muzyki mam wgrane tylko dane T&G, nic więcej, może to ten cyfrowy odcisk, o którym mówisz.

Spróbuje sformatować pena i zobaczę, czy pomoże, dzięki.
Żyj i daj żyć innym.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #325 dnia: 23 Maja 2015, 23:01:35 »
Sorki Nika pomyłeczka ja myślałem że Tobie chodzi o wgrywanie map z pena a to chodziło o muze   :-) tak bywa jak się często kasuje i dogrywa zawsze tam jakieś śmieci winda zostawi najlepiej raz nagrać do granic i dać sobie spokój a jak muzy mało to nowy pen i tyle

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #326 dnia: 23 Maja 2015, 23:04:33 »
Nieeeeee kasuj po kiego grzyba stracisz wszystko poprostu podepnij pena pod kom i ustaw w windzie ze ma pokazywać wszystko co ukryte i przegrzeb pena czy nie ma tam jakiś śmieci

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 23 Maja 2015, 23:20:44 »
I jeszcze jedno MP3 musisz mieć wszystkie odpowiednio potagowane najważniejsze wykonawca rodzaj muzy itd najlepiej rób sobie to w MP3Tag tam się to fajnie robi Toyota Touch ma właśnie to w sobie że jak mu załadujesz porządnie stagowane MP3 to on sobie to wszystko poukłada możliwe że masz utwory jedne stagowane a inne nie i dlatego się gubi zresztą jest z tym trochę zabawy

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #328 dnia: 23 Maja 2015, 23:27:38 »
Nie stracę, skopiuję kompilację na inny dysk, sformatuje i wgram na nowo. Nie sądzę, żeby miał jakieś pliki ukryte. Jak format nie pomoże, to będę kombinować dalej. Musze jeszcze sprawdzić, czy z CD tez ma taką czkawkę.

Możesz mieć racje z tym tagowaniem... jedne pliki mają, inne nie. I chyba właśnie odkąd wgrałam kilka plików z tagami, to się tak popierniczyło. Spróbuje to ujednolicić. Dzieki

Jeśli mogę ja Tobie cos doradzić Piotrze, to używaj  przycisku "modyfikuj", który masz nad swoim postem, jesli chcesz cos jeszcze dodac. Takie tu są zasady, żeby nie pisać kilku postów pod rząd.  :)
Żyj i daj żyć innym.

Offline rafek93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #329 dnia: 23 Maja 2015, 23:54:49 »
Ja miałem soft 1.7.1L i wgrałem sam soft 1.7.4L i działa. Jak program na komputerze pokazuje mi ze do mnie soft powinien byc 2.5 cos. Ale jak chce zaktualizować to wyskakuje blad cyfrowego odciski, mimo ze wszystko robie według instrukcji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl