Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Verso
(Moderatorzy:
mgenek
,
felicjator
) »
Wątek:
Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
Drukuj
Strony:
1
...
22
[
23
]
24
...
45
Do dołu
Autor
Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso (Przeczytany 387295 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
piotr394
Toyot Leżący
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
«
Odpowiedź #330 dnia:
24 Maja 2015, 01:12:19 »
rafek93 właśnie w tym forum z którego zassałeś ten soft 1.7.4 L na końcu masz nowe softy 2.9.4 i 2.10.4 więc dlaczego instalowałeś takie starocie przecież to jest z marca 2012 człowieku gdzie to chcesz podróżować na takich archaicznych mapach i pamiętaj o tym że to są softy pirackie i tam się już cyfrowego odcisku nie robi tylko pakujesz to na pena czystego i sformatowanego i tyle cyfrowy odcisk się robi tylko przy legalnej aktualizacj w tolboxie.Ty masz akurat T&G i soft z końcówka L i każda aktualizacja jest płatna 119 eurosów ja mam T&G Plus i soft z końcówką H kupilem go dwa lata temu czyli jeszcze mam rok aktualizacji za friko a potem też coś tam będę kombinował narazie o tym nie myślę ale zasada jest taka sama obojętnie czy T&Go czy T&Go Plus odcisk cyfrowy jest poprostu po to aby Toyota mogła zweryfikować jakie masz urządzenie i jeżeli ładujesz tam pirata żadnego odcisku robić "NIE MOŻESZ"
PS. Nika dzieki za rady będę pamiętał jestem tu na tym forum króciutko a Ty już widzę wyjadacz
«
Ostatnia zmiana: 24 Maja 2015, 01:16:31 wysłana przez piotr394
»
rafek93
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #331 dnia:
24 Maja 2015, 02:12:57 »
Teraz pytanie, co sie stanie jesli zainstaluje h zamiast l ? I czy jest jakies ryzyko instalacji którejkolwiek z wersji ?
rafek93
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #332 dnia:
24 Maja 2015, 02:36:29 »
piotr394
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #333 dnia:
24 Maja 2015, 10:32:22 »
rafek93 pobrałeś zły soft bo 2.10.5 a to nie jest soft tylko patch do niego poprostu Toyota wypuściła soft 2.10.4 i się okazało ponoć że był wadliwy i stąd jakiś magik wypuścił patch 2.10.5 i stąd ta informacja na T&G poprostu musisz zassać 2.10.4 i koniecznie z końcówka L bo masz T&Go i nie możesz na nim zainstalować softu z końcówką H wyskoczy ci info że oprogramowanie nie jest zgodne z danym sprzętem powtarzam jeszcze raz dla T&Go jest końcówka L a dla T&Go Plus jest H i zmienić tego się nie da niestety a wracając jeszcze do tego softu 2.10.4 to ja na nim jade od lutego i żadnych cyrków nie stwierdziłem a Toyota go wycofała bo był ponoć wadliwy głównie chodziło o to że niektóre telefony świrowały przy podłaczeniu Bluetotch ja nie wiem miałem Samsung Galaxy S4 teraz od miesiąca mam S5 i wszystko śmiga cacy takze to tyle jakbyś miał jeszcze jakieś wąty to wal ja mam co prawda T&Go Plus ale tam różnicy nie ma poza 3 letnia aktualizacją, syntezatorem mowy i mapą 3D a reszta to kosmetyka
A i jeszcze jedno pytasz czy jest ryzyko instalacji i oczywiście że jest jak z każdym pirackim softem także chyba wiesz co robisz pozatym że są to softy przez nikogo nie sprawdzone w tym wątku z którego to pobrałeś jest tam właśnie opisane że trzeba tam zmieniać jakieś dzienniki i pliki takze to już jest większa rzeżba i ja bym nie ryzykował no ale wiadomo kazdy ma wybór
«
Ostatnia zmiana: 24 Maja 2015, 10:55:58 wysłana przez piotr394
»
rafek93
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #334 dnia:
24 Maja 2015, 12:32:17 »
Ściągnąłem kilka plików, ale one ważą po kilka GB, oczywiście wersje l, pewnie to jest z aktualizacją mapy, dam sie pominąć aktualizacje mapy ?
piotr394
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #335 dnia:
24 Maja 2015, 13:27:10 »
Dokładnie kilka GB do T&Go coś tam jakoś 3,5 GB a T&G Plus 6 GB i teraz nie kumam o co ci chodzi chcesz ominąć aktualizacje map i wgrać samo oprogramowanie układowe? tego się zrobić nie da taka jest zasada że przy aktualizacji map ładuje się nowe oprogramowanie układowe
rafek93
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #336 dnia:
24 Maja 2015, 13:53:40 »
To chciałem wiedzieć
). Dzieki za info
Pablowski
Toyot Pełzający
«
Odpowiedź #337 dnia:
25 Maja 2015, 11:19:04 »
Rafek. Próbowałeś instalować soft 2.10.4 z mapą do T&G L? Ten co waży prawie 4GB. Zaintrygowała mnie niby darmowa (czytaj piracka) wersja mapy z 2014 roku. Ale nie wiem, jakie tego mogą być konsekwencje
Czekam na poprawioną wersję na Tollboxie i znów doczekać się nie mogę
piotr394
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #338 dnia:
25 Maja 2015, 23:59:35 »
Dokładnie ja też nie wiem co znowu jest grane z tymi mapami ja w sobotę wysłałem maila do TMP ale jeszcze nie dostałem odp na toyota.tech.eu jest info o nowych mapach dla T&Go i T&Go Plus ale na Tollboxie ani śladu sam jestem ciekaw co mi odpiszą na tą kolejną wtope
elilama
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #339 dnia:
26 Maja 2015, 10:59:12 »
Pora poszukać darmowego soft. Mi już Toyota nie da nic za darmo...
«
Ostatnia zmiana: 26 Maja 2015, 11:00:51 wysłana przez elilama
»
Tomik01
Toyot Pełzający
«
Odpowiedź #340 dnia:
27 Maja 2015, 20:49:02 »
A jest jakaś alternatywa do oryginalnej mapy?
Tomik01
Toyot Pełzający
«
Odpowiedź #341 dnia:
31 Maja 2015, 09:22:12 »
Rozważam zakup nowej wersji mapy, tylko zastanawiam się czy warto ?
Kto z Was już ją ma i podzieli się z resztą informacją o wprowadzonych zmianach.
Każdy z nas w regionach gdzie zwykle jeździ widzi braki czy niedociągnięcia "starej mapy" dajcie znać co zostało w nowej poprawione.
piotr394
Toyot Leżący
«
Odpowiedź #342 dnia:
01 Czerwca 2015, 10:52:57 »
Nie warto! ja mam zainstalowaną mapę 2.10.4 czyli tą najnowszą ktorą Toyota wycofała i wcale nie jest tak kolorowo zdarzają się drogi które zostały oddane pół roku temu a mapa ich nie widzi chociaż jest z pażdziernika 2014. Na toyota.tech.eu są mapy z lutego 2015 ale Tollbox ich nie widzi dostałem maila z TMP że powinny sie pojawić niedługo tylko właśnie zależy jak oni rozumieją pojęcie "NIEDŁUGO" a sezon urlopowy się zbliża i było by wskazane mieć w navi coś świeżego no ale skoro trzeba czekać więc czekamy
Tomik01
Toyot Pełzający
«
Odpowiedź #343 dnia:
01 Czerwca 2015, 19:13:08 »
Ja poprzez customerportal moge zakupić za jedyne 489zł wersję 4.4.1L. Jak to się ma do Twojego oznaczenia wersji 2.10.4?
felicjator
Moderator
Toyot Chodzacy
«
Odpowiedź #344 dnia:
01 Czerwca 2015, 19:18:32 »
2.10.4 to nie jest wersja mapy, tylko całego softu.
Drukuj
Strony:
1
...
22
[
23
]
24
...
45
Do góry