Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #405 dnia: 01 Marca 2016, 22:40:34 »
Szykuje się nowa aktualizacja oprogramowania do TT 2 & Go. Podobno ma być dostępna w kwietniu (przynajmniej w UK).

http://blog.toyota.co.uk/toyota-touch2-with-go-receives-major-software-upgrade

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #406 dnia: 01 Marca 2016, 23:03:29 »
Szkoda że w informacji o aktualizacji nie ma nic o Mirrorlinku :/
Z drugiej strony lista nowinek zapowiada się obiecująco :)

Offline kszyho

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #407 dnia: 02 Marca 2016, 19:27:11 »
Myślałem że w TT2 jest mirror link.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #408 dnia: 02 Marca 2016, 22:47:34 »
Myślałem że w TT2 jest mirror link.

Pewnie jakiś jest - nie mam Samsunga SIII, z którym "podobno" działa, mam inny model wymieniony na stronie mirrorlinka jako kompatybilny. Niestety TT2 go ignoruje. Ze wzajemnością.
Nie twierdzę że spędziłem nad tym dużo czasu - ale generalnie z lektury w sieci to w Toyocie trochę ciężko ze wsparciem dla tego rozwiązania.

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #409 dnia: 06 Marca 2016, 14:39:55 »
Przemierzam swoje pierwsze kilometry Verso i mam pytanie odnośnie smsów przychodzących. Mam TT2&go (bez +)- bez obsługi głosowej (tak mi sie przynajmniej wydawało), ale ciekawe jest to, że jak przychodzi mi sms na telefon, to z głośników gada do mnie kobiecy głos i mogę jej (tej pani co do mnie mówi :)) wydać polecenie - np. "czytaj" albo "zakończ" i o dziwo to działa.
Ta funkcja jest aktywna jedynie w momencie nadejścia smsa. Mogłem nawet oddzwonić pod numer z którego przyszedł sms - za pomocą polecenia głosowego rzecz jasna i to w jęz. polskim.
Pytanie, czy u Was też tak to działa, czy to wynika może z jakiejś funkcji telefonu (Nokia Lumia)? W sumie byłem przekonany, że moja wersja nie posiada funkcji rozpoznawania głosu a tu jednak w jakimś ograniczonym zakresie, ale jest. Ciekawe, czy nie dałoby rady tego rozszerzyć na pozostałe funkcje TT2?

W wersji oprogramowania mam 4.15.0W(L) - jeżeli nie pomyliłem jakiejś kolejności, bo piszę z głowy. Mapy pokazywało 2015 v.2.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #410 dnia: 08 Marca 2016, 19:48:21 »
galeonfunk muszę przyznać że mnie te "gadające" sms zaintrygowały. Swój zestaw Toyota touch & go wydaje mi się że rozkminiłem na części pierwsze włącznie z korzystaniem przez apki z internetu udostępnianego z mojego telefonu. Wszelkie street view, coyoty czy inne takie mam rozpoznane ale te sms ni w ząb. Poza żoną i dziećmi w aucie nikt więcej nie nawija do mnie

U Ciebie tak samo czy coś zrobiłeś?
Jak klikasz z kierownicy przycisk mowy to jaki masz komunikat?
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: 08 Marca 2016, 20:36:01 »
Już wyjaśniam. Dzisiaj sam sobie sprawdziłem to jeszcze wysyłając ze służbowego telefonu smsa.  Przycisk mowy na kierownicy u mnie nie działa - mam komunikat, że funkcja nieaktywna czy jakoś tak, ale tak jak pisałem po otrzymaniu smsa na sparowany telefon kobita (nie żona) zaczyna mówić, że z numeru takiego a takiego nadeszła wiadomość i stanowczo pyta, albo wręcz każe mi :) wybrać czy czytać czy zakończyć. Jak powiem "czytaj" to czyta a na koniec jeszcze pyta czy oddzwonić czy zakończyć. I tu znowu mogę np. oddzwonić do nadawcy. Ta funkcja działa tylko i wyłącznie w momencie nadejścia smsa i bardzo sie mnie podoba. Niestety nie mam możliwości wydawania poleceń głosowych dla odczytanych wiadomości.

PS. Poza sparowaniem telefonu nic dodatkowo nie robiłem. Działało od razu.
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2016, 20:49:48 wysłana przez galeonfunk »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #412 dnia: 08 Marca 2016, 20:53:29 »
No to przynajmniej wiem po Twoim początku wypowiedzi że mamy tak samo z tym przyciskiem z kierownicy.

No właśnie dziś w aucie w korkach też sam sobie pomiędzy telefonami wysyłałem sms ale moje verso milczy.

Muszę to rozkminić.

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #413 dnia: 08 Marca 2016, 21:30:28 »
Przy umawianiu się na odbiór zaznaczyłem, żeby zaktualizowali mapy i sprzedawca dopilnował tego. Moja T2Go miała już wgrane przez serwis te wszystkie aplikacje typu Coyote, StreetView, Szklanka wody itd. więc może i te smsy to jakiś bonus albo wersja próbna. Na razie działa i mam nadzieję, że tak zostanie.
Z aplikacji to na razie korzystałem jedynie ze "szklanki wody" bo chodzi offline. 

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #414 dnia: 08 Marca 2016, 22:46:44 »
IMHO to funkcjonalność telefonu, na Lumii miałem tak z różnymi zestawami głośnomówiącymi, w Verso dokładnie jak opisujecie.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #415 dnia: 08 Marca 2016, 23:35:44 »
Z aplikacji to na razie korzystałem jedynie ze "szklanki wody" bo chodzi offline. 

Wkurza mnie niesamowicie niedopracowanie tej aplikacji...
Np. to że po jeżdzie przez miasto parkuję, odruchowo wyłączam silnik i...cała jazda ginie bezpowrotnie. Trzeba 2x klikać zanim informacja zostanie zapisana.
Po kilku takich akcjach odechciało mi się tego używać

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #416 dnia: 09 Marca 2016, 07:29:33 »
Z tymi esemesami i ich czytaniem.

Grzebię, kopię i sprawdzam. To chyba jest funkcjonalność telefonu sparowanego z verso, a komunikaty słyszane z głośników są w rzeczywistości komunikatami z tel. Innej opcji nie widzę bo system multimedialny toyki rozgryzłem z lapkiem w ręce.

No chyba, że jest coś czego nie odkryłem.

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 09 Marca 2016, 08:05:07 »
Być może jest tak, jak piszecie. Nie używałem tego telefonu z innym zestawem głośnomówiącym, więc nie mam porównania. Któregoś dnia sparuję jeszcze telefon żony (nie Nokia) i sprawdzę, czy też to działa.
A możecie sprawdzić w informacji systemowej jaką wersję oprogramowania macie zainstalowaną?

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: 09 Marca 2016, 09:32:45 »
Jaka na dzis jest najnowsza wersja mapy i systemu? Na Moja Toyota jest 4.5.0H i 4.5.0L. O co tu chodzi, bo ja do tej pory DVD wkladalem :)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #419 dnia: 09 Marca 2016, 09:39:07 »
4.5.0H to wersja do Plusa jak widze, niestety nie moge usunac poprzedniego wpisu...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl