Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 386864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #435 dnia: 19 Kwietnia 2016, 11:05:52 »
Edit: Dotyczy nawigacji  Toyota Touch® 2 z funkcją Go Plus
I to wszystko w temacie....
To nawet ciężko będzie ocenić co ta aktualizacja wprowadza dla Nie-Plusowych nawigacji... Mimo to poprosze o zdjęcia, szczegóły jak odbierasz te zmiany i czy jest sens przepłacać dla tych nie mają Plusa :)

Offline plague

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 19 Kwietnia 2016, 13:17:32 »
Z tego co wiem to Plus od NiePlusa różni się tylko sterowaniem głosowym (?).
Ja w zasadzie tylko dlatego brałem navi (i to z plusem) żeby mieć wybieranie głosowe numerów...
A teraz to i navi używam (na istniejących drogach miejscami sprawdza się lepiej niż mapy Google, na nowych - zobaczę za pół roku albo dłużej jak zaktualizują mapy :p ).

Będę aktualizował jak tylko się gdzieś wybiorę w dłuższą trasę (powinno się w sobotę udać), to zamieszczę fotoreportaż ;)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: 19 Kwietnia 2016, 14:58:06 »
Plus ma budynki 3D i "land marki" 3D.

Do nie-plusowych za 520 zl mozna sobie kupic aktuaizacje systemu, mape + wszytskie uslugi, ktore beda dzialaly przez 3 lata. Gdyby tylko jeszcze to dodawalo obsluge wybierania glosowego...

Choc fajne jest to, ze zapamietuje 4 punkty docelowe i odpala jeden z nich jesli wsiadamy do samochodu o zdefiniowanej porze. Np. Praca rano, Dom po polodniu, a Basen wieczorem.

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: 23 Kwietnia 2016, 16:59:56 »
Kupione. Zainstalowane. Instalacja sprawna, proces dotarcia do zakupu i linku do sciagniecia w sklepie koszmar. Pojawia sie i znika.
Zmiany interfejsu dosc zalosne. Owszem menu ustawien prostsze w obsludze, ale wyglad zupelnie nie wspolczesny. Zamiana wygladu dla radia i zapisanych stacji na gorsze.

Widok na mapie okienka aplikacji i/lub multimediow ma sens. Niesety kiedy widac jedno i drugie to nie widac okladek plyt i jest szaroburo. Jak sie wybierze okienko stacji paliw to nie widac listy najpliszych a cos jak ikone do aplikacji... Pogoda sie za to wyswietla, co jest dobre jak sie nie ma dachu panoramicznego i nie widac czy sa czy nie ma chmurek :)

Dobre jest to, ze placac kasa jak za rok dostaje sie mape i uslugi na trzy lata.  Nawet dziala lista stacji benzynowych wraz z cenami wybranego typu paliwa.

Sama mapa to kolejna porazka. Na pewno lepsza niz poprzednia, ale... droga S7, ktora jezdze od 10 miesiacy wciaz na niej nie istnieje. Pokazuje to jak wielkie jest opoznienie map dla wbudowanych navi.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #439 dnia: 23 Kwietnia 2016, 17:14:01 »
niestety w fabrycznych navi nie mozna liczyc na aktualne mapy polski.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #440 dnia: 23 Kwietnia 2016, 23:25:09 »
Ciekawe czy MirrorLink poprawili?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #441 dnia: 27 Kwietnia 2016, 20:35:58 »
Mirror link maja dalej w dupie i bedą mieć dalej do .....samego końca twojego... lub samochodu .... Ceny paliw sa opuznione cenoweo o kilka dni. Parking to ich pobozne zyczenie albo nie aktualne albo oddalone o kilka km ...partanina. Spierniczyli ikony pogody na jakis modern new age...zupełnie nieczytelne Jedyne co działa dobrze to google wyszukiwajka. Fakt ..mapy z 1 roku wstecz... + taki że nawi wbudowane, - 2 ...kazde włazcenie zapłonu to czekanie min 60 sek do pełnej aktywacji +2 jezli znajdzie ades to jest tam on napewno. -3 głos instrukcji z nawigacji czyta jakaś baba ..chyba po menopauzie
« Ostatnia zmiana: 27 Kwietnia 2016, 20:48:34 wysłana przez Amper »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #442 dnia: 27 Kwietnia 2016, 23:25:43 »
Toyota Verso jako samochód rodzinny - dla mnie bomba i radość trwa nadal.

Szkoda tylko że nie wykorzystano potencjału systemu multimedialnego/nawigacji...

Jestem w stanie zrozumieć że wprowadzanie nowego oprogramowania i aplikacji do aut to proces złożony i obłożony wieloma restrykcjami (normy ISO przy produkcji aut potrafią być bardziej wyśrubowane niż przy produkcji urządzeń medycznych...).

Ale to nie tłumaczy fatalnej jakości tych aplikacji:
- "Szklanka wody" - jak nie klikniesz 3 razy to nie zapisze wyniku. A weź sobie zapomnij zapisać i wyłącz silnik po zatrzymaniu...
- "Coyote" - to w ogóle działa ? We Wrocławiu próbowałem z tego korzystać i powiem szczerze że przy tak ograiczonych funkcjach to jakas podpierdółka jest
- "Parking" i "Paliwo" - no to jak już wspomniał przedmówca...
Część systemu prezentującą zużycie paliwa itd. litościwie pominę :)

Podobnie jest niestety w innych markach - Honda... tam ten sam zestaw aplikacji w sklepie :) totalne rozczarowanie.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #443 dnia: 27 Kwietnia 2016, 23:31:37 »
EliEli - te wszystkie funkcje i aplikacje mają jedno jedyne i najważniejsze zadanie: skłonić do zakupu auta.
Wszystko inne się nie liczy i póki co to np. nawigacja (czy inne funkcje) NIGDY nie będą nawet się zbliżać do pełnowartościowej i markowej nawigacji. A producent będzie te funkcje miał w głębokim poważaniu, bo on sprzedaje... samochody a nie nawigacje.
Z radiem i paroma innymi sprawami jest podobnie: są? Są! I tyle!  :cool:

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #444 dnia: 28 Kwietnia 2016, 07:48:59 »
Eli Eli Coyote we Wrocławiu działa nawet wczoraj aktualizowałem. Pominę milczeniem zawartość i funkcjonalność aplikacji. Nie ma o czym dyskutować.

Na pocieszenie dodam, że w nissan note też mam navi fabryczne i jak 5 lat temu kupowałem auto to było wow dla mnie. A dziś nasze biedne navi w toyocie na głowę bije nissanowskie także nie jest źle. No ale jak rzekliście....navi i inne bajery to tylko dodatki to bardzo udanego auta, które daje sporo frajdy użytkownikowi.
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #445 dnia: 28 Kwietnia 2016, 14:00:05 »
Z ciekawostek to w telefonie przestaly mi sie wyswietlac zdjecia... :)
Ceny paliw potwierdzam, co najwyzej orientacja gdzie taniej a nie ile kosztuje w danej chwili.

Za to zalozylem konto na Aha! i to jest nawet fajne. Mozna posluchac newsow w obcych jezykach... Ale w zasadzie nie zrobilem tego w tym celu. Tam mozna dodac konto Deezera i to jest to! Wlacza sie opieszale, nie zapamietuje niczego po wylaczeniu silnika, ale... mozna kozystac z Deezera z navi nie uruchamiajac go na telefonie.
Mozna tez dodac Facebooka, ale za to dziekuje.

Coyote jest chyba ekstra płatne jak pamietam, Yanosik lepszy i sie sam wlacza/wylacza po uruchomieniu samochodu :)

Wyszukiwanie sie poprawilo, bo w testowym adresie w koncu jest tam gdzie byc powinno a nie przecznice dalej.
Ruch na żywo w sumie też można by używać bo mimo, że zupełnie inaczej prowadzi niż NaviExpert to czuje korki i czas dotarcia się pokrwa.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #446 dnia: 28 Kwietnia 2016, 14:20:36 »
Coyote jest chyba ekstra płatne jak pamietam, Yanosik lepszy i sie sam wlacza/wylacza po uruchomieniu samochodu :)

Coyote nie powinien nawet dostąpić zaszczytu wiązania sznurówek Yanosikowi. Ustawiłem Yanosika w tel. tak żeby automatycznie się odpalał po nawiązaniu połączenia BT. Zresztą dla yanosika to byłaby fajna sprawa....nawiązać kontakt z producentami żeby systemy zasilić Yanosikiem, no to byłoby coś.

Spider co to jest to Aha?

Wczoraj też zwróciłem uwagę na AUPEO - muzyczny serwis internetowy, i tak rozkminiam to powoli.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2016, 14:23:13 wysłana przez gmarcin »
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #447 dnia: 28 Kwietnia 2016, 19:18:49 »
Aha to radio internetowe..żeby było smieszniej Francuskie. Ja tylko kupiłem ta aktualizcję bo ma 3 lata aktualizacji  free i ma dobry traffic + bardzo dobre wyszukiwanie google

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #448 dnia: 23 Maja 2016, 22:46:34 »
Witam
Ile czekaliście na udostępnienie zakupów do pobrania w e-sklepie, kupiłem godzinę temu i dalej nie mogę pobrać ?

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #449 dnia: 27 Maja 2016, 21:08:19 »
Udało mi się zrobić aktualizację mapy razem z pakietem na 3 lata, jeszcze nie działają mi wprawdzie wszystkie aplikacje np.pogoda czy parking ale ku mojemu zdziwieniu zaczęło działać wybieranie głosowe, a zaznaczam że mam wersje T&G bez plusa i przed updatem nie działało.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl