Autor Wątek: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso  (Przeczytany 387161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trysiek

• Prawie Toyot
Odp: Nawigacja Toyota Touch&Go i inne w Verso
« Odpowiedź #525 dnia: 12 Sierpnia 2016, 11:57:07 »
Witam,
Ratunku,  Zdarzyło mi się nieszczęście podczas aktualizacji nawigacji ( generalnie systemu multimediów) na skutek padnięcia pendriva.
Miałem 9 paczek do aktualizacji i w trakcie 8 paczki pendrive padł. Nie widzi go komputer ani nie można nic z niego odzyskać.
Gorzej, sysem wisi na komunikacie , że oczekuje ważnego pendriva aby aktualizować dalej. Natomiast na moje nieszczęście nie zrobiłem kopi.
Pliki pobierałem przez Toyota Touch&Go Toolbox. Nie mogę zrobić "odcisku na nowym pendrive". i jestem załamany.
Czy ktoś może pomóc np zresetować system - do stanu z przed aktualizacji. Na kompie pozostał katalog roboczy z pewnimi plikami ale nie wiem czy i jak ich wykorzystać.
Czy pozostaje tylko serwis i czy są w stanie to przywrócić.
Z góry dzieki za wszelkie porady.   
Trysiek

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #526 dnia: 15 Sierpnia 2016, 19:48:56 »
Nic się nie stało nie ma co panikować Toyota Toolbox pobiera aktualizację do pamięci programu i tam je cały czas przechowuje aż nie skasujesz pamięci w opcjach po prostu weż inny pendrive sformatuj go na kompie w FAT32 i wtedy zrób odcisk w aucie misi załapać i z powrotem do kompa i wznów aktualizację a tym że Toolbox Ci przerwał kopiowanie na pena się nie przejmuj bo jak mówię to jest przechowywane w pamięci tak że niczego nie straciłeś, mnie też się już to zdarzyło nie raz proces aktualizacji można przerywać i wznawiać do woli i program robi to automatycznie tak długo aż nie będzie wszystko skopiowane na pena w 100% właśnie dzięki temu że cały pakiet instalacyjny jest pobrany wcześniej do pamięci takie całkiem sprytne zabezpieczenie Toyoty a raczej programu
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2016, 21:22:08 wysłana przez felicjator »

Offline trysiek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #527 dnia: 16 Sierpnia 2016, 07:16:58 »
Witam,
Niestety sytuacja jest inna. Padnięcie pendriva nastąpiło już podczas aktualizacji w Toyocie.  Dlatego nie mogę zrobić nowego odbicia palca ponieważ system pokazuje , że jest w stanie update i chce dalej aktualizować a ja nie mam czym bo nie mogę ściągnąć kolejnej wersji i koło się zamknęło.
I dlatego jest pat.

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #528 dnia: 16 Sierpnia 2016, 15:50:52 »
Witam, Niestety sytuacja jest inna. Padnięcie pendriva nastąpiło już podczas aktualizacji w Toyocie.  Dlatego nie mogę zrobić nowego odbicia palca ponieważ system pokazuje , że jest w stanie update i chce dalej aktualizować a ja nie mam czym bo nie mogę ściągnąć kolejnej wersji i koło się zamknęło. I dlatego jest pat.
Jeżeli podczas aktualizacji w aucie miało to miejsce to faktycznie klapa podejrzewam że bez serwisu nic nie wystrugasz i oby dalo się coś wystrugać bo procesu aktualizacji pod żadnym pozorem nie można przerwać grozi to zawieszeniem systemu widocznie nie brali tego pod uwagę że pamięć może zastrajkować ale miejmy nadzieje że serwis ma na to jakiś patent

Offline demex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #529 dnia: 23 Sierpnia 2016, 10:14:45 »
Pytanko.
Jak jadę to na niektórych odcinkach mam znaczone prace drogowe czy zwiększony ruch przez co proponuje mi nawigacja czasami objazdy.
Czy to są dane wprowadzone na stałe? Czy one się jakoś aktualizują na bieżąco? Czy do tego potrzebne jest podłączenie do neta przez komórkę?
Ogólnie ktoś wie jak to działa?

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy

Offline demex

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #531 dnia: 23 Sierpnia 2016, 13:31:10 »
Dzięki za informację.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #532 dnia: 27 Sierpnia 2016, 17:37:32 »

Czy one się jakoś aktualizują na bieżąco? Czy do tego potrzebne jest podłączenie do neta przez komórkę?
Ogólnie ktoś wie jak to działa?

Jako użytkownik systemu od pół roku uważam, że nie jest aktualizowany wystarczająco często.
Bardzo często pokazuje zatory, których już nie ma, czasami zdarza się, że pokazuje zator w przeciwnym niż faktycznie istniejący kierunku.
Ja niedawno wyłączyłem tę opcję, bo uważam ją za wprowadzająca kierowcę w błąd.
Gdyby jego "prawdomówność" była choćby z 75%, to może sugerowałbym się tymi podpowiedziami, ale moim zdaniem to jest grubo poniżej 50%.
Taka jest moja opinia na temat informacji o korkach w W-wie i okolicach.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #533 dnia: 28 Sierpnia 2016, 12:21:39 »
Potwierdzam - czasem widzi duzy korek i stara sie ominąć pakując nas w jeszcze wiekszy.
Generalnie w Polsce lepiej wylączyć. w Niemczech podobni dziala dobrze.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #534 dnia: 29 Sierpnia 2016, 09:50:19 »
Troszkę z innej beczki...
Zauważyłem że Sygic ma ciekawą promocję ale trochę waham się z zakupem bo nie jestem pewien jak ze wsparciem dla MirrorLinka w Verso.
Wiem że ML działa jakby chciał a nie mógł na Verso z nawigacją T&G przed ostatnią "grubą" aktualizacją (w zależności od telefonu - niby mam zgodny ze standardem...)
Czy ktoś miał okazję to już przetestować w T&G w nowym wydaniu (lub chociaż samo demo Sygica po kabelku) ?

Teoretycznie wtedy koszt 500 za aktualizację T&G + 100 za Sygica ale za to mapy + traffic aktualne - jest wart rozważenia z mojej strony...
Byłbym wdzięczny za taką informację

Offline piotr394

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #535 dnia: 29 Sierpnia 2016, 19:29:15 »
Sygica sobie daruj ja go testowałem przez tydzień i fatalna nawigacja mapy są w miarę dokładne i prowadzi ok ale jest bardzo niedopracowana np: przy błędnym wpisaniu adresu często się zawiesza i trzeba restartować no i te wkurzające reklamy które są nawet na płatnej wersji przy naszych 6 calowych wyświetlaczach 1/3 zajmują reklamy a o Mirrolinku też lepiej zapomnieć zero wsparcia działa z kilkoma telefonami i co najgorsze działa po kablu a wiadomo że podczas korzystania z nawigacji telefon powinien być podłaczony do ładowarki bo bateria znika szybko także wtedy się już robi niezła kablologia w aucie której ja nie znosze więc lepiej sobie kupić Miraboxa i wtedy mamy prawdziwy Mirrolink działający z każdym telefonem i bez kabla tylko przez sieć wi-fi ja to podłączałem miesiąc temu i super sprawa,urządzonko wielkości paczki papierosów a daję więcej radochy jak zacofany MirrorLink i zamienia nasze Touch&Go w prawdziwy kombajn multimedialny z nieograniczonymi możliwościami
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2016, 08:46:23 wysłana przez felicjator »

Offline arpal

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #536 dnia: 20 Września 2016, 15:13:36 »
Witam szanownych forumowiczów.
Czy orientuję się ktoś czy w tym roku będzie aktualizacja map T&Go.

Pytam ponieważ mam Verso z zagranicy i chce wgrać polskie mapy które są płatne,
A chce trafić na najnowszą aktualizację.

Dziękuję
A.

pananonim

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: 21 Września 2016, 06:54:14 »
W zeszłym roku była aktualizacja pod koniec roku, wiec można domniemywać, że niebawem się ukarze.

Offline budles

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #538 dnia: 13 Października 2016, 20:58:06 »

Witam szanownych forumowiczów. Czy orientuję się ktoś czy w tym roku będzie aktualizacja map T&Go. Pytam ponieważ mam Verso z zagranicy i chce wgrać polskie mapy które są płatne, A chce trafić na najnowszą aktualizację. Dziękuję A.

Wczoraj jeszcze nie było, a dziś po południu ściągnąłem wersję 2016 v.2 i oprogramowanie 6.8.0L.
Mam 3-letnią aktualizację.

Offline budles

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #539 dnia: 13 Października 2016, 21:01:43 »

Wczoraj jeszcze nie było, a dziś po południu ściągnąłem wersję 2016 v.2 i oprogramowanie 6.8.0L.Mam 3-letnią aktualizację.

Zapomniałem dodać, że jest to wersja T2&Go

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl