Autor Wątek: Czy bedzie pasowac turbina od 2.2 d-cat  (Przeczytany 2908 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
Czy bedzie pasowac turbina od 2.2 d-cat
« dnia: 04 Kwietnia 2012, 23:17:07 »
Witam !
Mam zamiar podrasowac lekko swojego aurisa mam silnik 2.0 D4D i moze wiecie czy bedzie pasowac turbina od d-cata... a co za tym idzie czy bede musial wymieniac intercooler oraz mocniejsze wtryskiwacze ?
Co o tym myslicie ?

judoka

• Gość
Odp: Czy bedzie pasowac turbina od 2.2 d-cat
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Kwietnia 2012, 00:18:22 »
Pasowac to moze i bedzie ale nic Ci sama turbina nie da bedziesz musial wymienic duzo czesci , sam to chcialem zrobic to kolega z serwisu toyoty ktory jest mechanikiem mowil ze to jest nie oplacalne lepiej kupic nowy silnik d-cata i wstawic i bd o wiele lepsze osiagi , bo z tego 2.0 to mozna wyciagnac 200 km ale co z tego jak przezdzisz pare tys km i wszystko bd do wymiany

tom

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Kwietnia 2012, 11:19:58 »
swap jest tutaj najtanszym wyjsciem, to nie jest benzyna gdzie moment obrotowy jest niski i bez zakuwania silnika mozna sie bawic w niezłe przyrosty. przy dieselu sobie odpuść. zeswapuj na 2.2 dcat i zrob program na 200KM i bedize ladnie chodził

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Kwietnia 2012, 15:16:45 »
A d-cat ma sterownik denso czy boscha ? bo jezeli denso no to z nowym programem...

tom

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Kwietnia 2012, 15:34:54 »
nie doprecyzowałem miałem na myśli podpiecie power boxa lub świni (czyli komputera zewnetrznego)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl