Autor Wątek: Wgniecione podwozie E12  (Przeczytany 4262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grzegorz

• Gość
Wgniecione podwozie E12
« dnia: 03 Lutego 2005, 10:29:44 »
Jadąc przez jakieś roboty drogowe zawisłem podwoziem na wystającym elemencie betonowym. Po oględzinach okazało się, że została lekko wgniecona wybrzuszona część podwozia znajdująca sięna wysokości środkowego słupka,gdzieś w okolicy prawo-tylnej strony siedzenia kierowcy mojej kombicy. Wewnętrzne namacalne oględziny podłogi/bez zdejmowania dywanika/ nie wykazały żadnych zmian. W miejscu wgniecenia zadrapanie odsłoniło srebrny połysk zarysowanej blachy.
W związku z tym mam pytanie do szanownych kolegów, czy ta wybrzuszona /obniżona/ część jest bespośrednio podłogą /a może jakieś zabezpieczenie/ ? Jaka to blacha?/może nierdzewna/, jak to zabezpieczyć i czy to ewent.prostować. Dodam jeszcze, że to miało miejsce na powierzchni ok. 15x10cm.
Pozdrawiam i z góry dziękujęza ewentualne wyjaśnienia. Grzegorz.

Sanctrum

• Gość
Wgniecione podwozie E12
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2005, 10:53:30 »
Zdjęcie by sie przydało.

Ale może da sie to "odessać".  Zaawansowane zakłady blacharskie (chyba nie ma takich w Polsce) mają możliwości przyczepienia do wgniecionej blachy przyssawek i odciągnięcia ich wraz z blachą do odpowiedniego kształtu.

Pigletto

• Gość
Wgniecione podwozie E12
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2005, 11:12:07 »
Trzeba bylo domagac sie odszkodowania od wykonawcy robót ktory nie zabezpieczyl odpowiednio tego miejsca... teraz pewnie juz za pozno :/

Blacha pewnie jest ocynkowana, mozliwe ze jeszcze z jakas dodatkowa warstwą ochronną. Dokladnie jak to wyglada to nie wiem...
IMO tak czy siak trzeba to zabezpieczyć, zalezy jeszcze jak gleboko to jest zarysowane.

p_flori

• Gość
Wgniecione podwozie E12
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lutego 2005, 12:10:12 »
jesli wgniecenie jest głebokie prawdopodobnie będzie zauważalne po zdjęciu fotela i dywaników-  wtedy wyprostujesz od środka. Obdarta blachęoczyść papierem ściernym, odtłuść, przemaluj podkładem i farbą, potem ew czymś do konserwacji bo zacznie sie tam korozja.

• Gość
Wgniecione podwozie E12
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lutego 2005, 16:56:36 »
Nowe auto, polecam to profesionalnie zabezpieczycz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl