Autor Wątek: E10 układ kierowniczy problem  (Przeczytany 1825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

siwers1986

• Gość
E10 układ kierowniczy problem
« dnia: 05 Maja 2012, 22:59:17 »
Witam z racji tego ze to moj pierwszy post. Chcialem wszystkich serdecznie powitac Smile

Mam mały problem zrobiłem cos czego sie nie robi mianowicie pożyczyłem samochód. Po oddaniu zauważyłem jeden problem kierownica cos mi bardzo leciutko chodzi żeby skręcić w zakręcie muszę wykonać caly ruch kierownica. Sprawdzałem na postoju to dopiero po 3 obrotach kola sie blokują. Wcześniej kierownica chodziło dużo ciężej i wystarczyło naprawdę nie wiele żeby samochód pokonowywal zakręt. Powiedzcie mi fachowcy co się mogło uszkodzić ? Przy okazji ktos z posiadajacych coroole e10 moze mi powiedziec ile jest obrotów kierwonica do maksymalnego skretu kól. U mnie teraz wynosi po 3 obroty w lewo i 3 w prawo cos chyba za duzo ;/

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: E10 układ kierowniczy problem
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maja 2012, 08:58:36 »
Napisz kolego jeszcze, czy masz wspomaganie i te obroty są na wyłączonym, czy na uruchomionym silniku?
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

siwers1986

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maja 2012, 16:23:11 »
Ze wspomaganiem e10 na uruchomionym  silniku i mam takie wrażenie ze to wszystko za letko chodzi i w zakręt w który kiedyś wchodziłem z pol obrotu kierownica teraz muszę przynajmniej 1 raz obrócić  cala

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maja 2012, 16:35:32 »
jak letko to chyba dobrze.

Offline Bonzol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maja 2012, 19:58:11 »
Musi być letko  :-) W końcu po to jest wspomaganie. Dobrze jest jak wykonujesz trzy obroty w każdą ze stron.
Bonzol. Lubię pupcię mojej Rolki !!!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl