Autor Wątek: Sygnalizacja rezerwy ?? Witam i pytam :)  (Przeczytany 11443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kojoto

• Gość
Sygnalizacja rezerwy ?? Witam i pytam :)
« dnia: 04 Lutego 2005, 16:56:50 »
:bdance  
Witam serdecznie :)
Jestem tu nowy mam prawko od stycznia tego roku i zakupiłem na początek Starletkęz 90r. 1.3XLi
Na początek mam pytanie :) Czy jest w niej jakakolwiek sygnalizacja rezerwy paliwa? Czy tylko taka ,że jak już stanęna środku skrzyżowania to znak,że nie mam paliwa...  :wink:

Tak ogólnie to sprytny samochodzik jak na początek :)

pozdrawiam wszystkich :)

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lutego 2005, 17:45:35 »
temat wyedytowany

Kojoto

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2005, 17:55:24 »
wiem wiem,że szukać itp jestem od 2 lat użytkownikiem forum Scorpions ale za nic nie mogłem tu znaleść odp. a i przepraszam bo faktycznie do powitań są inne oddzielne działy :) Przepraszam i obiecujępoprawę:)  :wink:

spoko nie ma problemu  :athunbsup
BISUA  

Kohoshi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lutego 2005, 19:57:51 »
Niestety w standardowo wyposażonej Starlecie, a takich jeździ 90 %, nie ma kontrolki poziomu paliwa, tzn jest miejsce ale pewnie brak czujnika, u mnie w 91' nie było i w 97' też nie ma. Jeżdżęna maksa do 1,5 strzałki "pod kreską" empty, jak masz na empty to masz pewnie jakieś 5 litrów w baku ;)

Kojoto

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lutego 2005, 20:00:56 »
a dziękujęza miłą odpowiedź :)

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lutego 2005, 12:45:19 »
Jak by siętak dobrze przyjrzeć, kiedy światło pada na deskęrozdzielcza pod odpowiednim kątem, widać kontrolkęrezerwy paliwa, jednakże od pięciu lat, mimo najszczerszych chęci nie ujrzałem świecącej siękontrolki. Podejrzewam że jest tylko miejsce aby takową zainstalowac siebie we własnym zakresie:(

Tomaszkoss

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lutego 2005, 15:27:25 »
Hehe, pod światło to w zegarach na desce rodzielczej widać u mnie sporo ciekawych kontrolek, abs, poduchy itp. no i paliwko ;)  Ale to są tylko klosze do zainstalowania diod od odpowiednich czujników których w aucie brak.

Kohoshi

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Lutego 2005, 15:29:49 »
Cytat: Tomaszkoss
Hehe, pod światło to w zegarach na desce rodzielczej widać u mnie sporo ciekawych kontrolek, abs, poduchy itp. no i paliwko ;)  Ale to są tylko klosze do zainstalowania diod od odpowiednich czujników których w aucie brak.

O kurde, właśnie widzęże napisałem posta na loginie mojego braciszka ;)

Kojoto

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Lutego 2005, 22:05:26 »
ja sobie zainstalujętaką diodkęi będęją włączał kiedy będęchciał  :shock:  :lol:

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Lutego 2005, 15:55:32 »
Cytat: Kojoto
ja sobie zainstalujętaką diodkęi będęją włączał kiedy będęchciał

Jak już zainstalujesz, napisz jak to sięrobi...Fotki tez były by mile widziane dla zobrazowania tematu :)

Kojoto

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Lutego 2005, 16:36:40 »
To proste Mandes :) montujesz za kloszem diodke, przełączniczek umieszczasz gdzieś pod ręką i jak będziesz chciał zatankować to naciskasz go.. nic prostrzego :)  :wink: mogęCi narysować :)

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Lutego 2005, 10:14:16 »
Kontrolik rezerwy nie ma na bank ( przynajmniej u mnie a mam ostatni model starlety) bo wyssałem z baku wszystko aż sięmachina zatrzymała ;)

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Lutego 2005, 12:25:41 »
Cytat: Kojoto
jak będziesz chciał zatankować to naciskasz go.. nic prostrzego

Ale co to ma wspólnego z rezerwą, :) ???

Chodziło o to czy w instalacji Starlety jest taki czujnik rererwy paliwa, żeby mozna go było podpiąć do kontrolki...

Kojoto

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Lutego 2005, 16:31:43 »
PODOBNO japońce robili na specjalne zamówienie sygnalizacje rezerwy. Kiedyś u mnie w rodzinie był nissan micra z 87' i tam tez nie było i wtedy siędowiedziałem,że to na specjalne zamówienie montowali skośnookie mądre głowy :)  :roll

a z ta rezerwą na guzik to żarcik więc nie patrz na  to poważnie :)

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Lutego 2005, 08:34:02 »
buhahahahahaha, wskaźnik rezerwy na zamówienie..... ale sięuśmaiłem, a z drugiej strony to faktycznie trochęprzesadzali japońce z wyposażeniem nanasz rynek.. same full wypasy np moja stasrleta miała w standardzie... dzieloną kanape tylną i.... to chyba wszystko , nie sory jeszce wycieraczkętylnej szyby i regulacjęreflektorów !! ( czyli tyle co w podstawie miał TICO)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl