Autor Wątek: Zmiana fabrycznego radia na Nawigację Eonon D5106 (2007 Camry CE)  (Przeczytany 4836 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline therage

• Toyot Leżący
  • *
Witam serdecznie wszystkich, jestem na forum nowy ale chciałem od razu założyć (mam nadzieję ciekawy) temat odnośnie poprawienia fabryki w podstawowej wersji Camry. Otóż jestem w trakcie sprowadzania samochodu i zamówiłem nawigację z DVD Eonon D5106, mam pytanie odnośnie tego czy ktoś ma podobne urządzenie i może wypowiedzieć się na temat map jakie z nim działają. Oczywiście jak tylko samochód będzie już w Polsce zamieszczę zdjęcia zarówno samego auta jak i procesu instalacji nawigacji i opiszę ewentualne problemy z nią związane.

Tutaj sprzęt jaki zamówiłem:

http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-Car-GPS/D5106.html

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Zmiana fabrycznego radia na Nawigację Eonon D5106 (2007 Camry CE)
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2012, 01:09:40 »
Z tego co wyczytałem, ten kombajn jest na systemie Win CE 5.0 więc w zasadzie bardziej popularne mapy będą na tym śmigać. Jak dla mnie trochę mało pamięci i pewnie będzie wolno się uruchamiało całe urządzenie , czasami to denerwuje ale można przywyknąć  :-P. Menu pewnie będzie po angielsku, szkoda, bo ustawień tam jest sporo.

Offline therage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Maja 2012, 01:27:58 »
Z tego co wyczytałem, ten kombajn jest na systemie Win CE 5.0 więc w zasadzie bardziej popularne mapy będą na tym śmigać. Jak dla mnie trochę mało pamięci i pewnie będzie wolno się uruchamiało całe urządzenie , czasami to denerwuje ale można przywyknąć  :-P. Menu pewnie będzie po angielsku, szkoda, bo ustawień tam jest sporo.
Mam zatem nadzieję, że automapa będzie latać, fakt, pamięci mało i może to być denerwujące ale za tą cenę nie będę narzekał, a co do języka angielskiego to akurat dla mnie nie jest problem, generalnie dzięki za odpowiedź.
Postaram się może nawet nagrać wideo jak działa to urządzenie jeśli będzie zainteresowanie, widziałem podobne urządzenia na allegro ale cena to prawie 3000zł... (ktoś ewidentnie popłynął)

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marca 2013, 02:02:02 »
Napisz jak to cudo się sprawuje. Warte inwestycji?
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline therage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Marca 2013, 02:52:54 »
Widziałem na stronie producenta nowsze modele więc prawdopodobnie poprawili większość wad poprzedników ale to radyjko sprawuje się całkiem nieźle, szybkość reakcji nie powala ale da się jednocześnie słuchać muzyki, mieć włączoną navi i sparowany telefon przez bt. Na pewno ogromnym plusem jest to, że sprzęt ma windowsa i można korzystać z auto mapy czy czego tam kto lubi, instalacja też jest prosta więc jeśli nie masz fabrycznie navi to polecam!

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Marca 2013, 03:00:09 »
Da się używać nawigacji podczas jazdy?
Swoje stare może i bym sprzedał bo fale FM zmieniają się co 0,2Mhz i wbudowane mam radio satelitarne które w Polsce nie działa...
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl