Autor Wątek: Problem z czipem  (Przeczytany 22156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

judoka

• Gość
Odp: Problem z czipem
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Czerwca 2012, 22:54:16 »
Tak :)

tom

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Czerwca 2012, 22:55:51 »
też mi się wydaje że DPF w 2.0 126 był tylko w wersji poliftowej.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 04 Czerwca 2012, 22:57:49 »
NIe tylko....sprawdzilem po vinie i ewidentnie powiedzial ze mam filtr...nawet w tych starszych evensis w silnikach 2.0 i 2.2 byly montowane...

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Czerwca 2012, 07:46:15 »
NIe tylko....sprawdzilem po vinie i ewidentnie powiedzial ze mam filtr...nawet w tych starszych evensis w silnikach 2.0 byly montowane...
tych starszych evensis w silnikach 2.0 jakiej mocy?

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Czerwca 2012, 08:59:16 »
Tak mam bo to jest auris z niemiec....

To, że DPF jest w wersjach poliftowych, a przed liftingowych nie, to się tyczy tylko Polski, bo jest to uzależnione od wewnętrznych przepisów danego państwa. Zależy kto kiedy wprowadził ten obowiązek. Wielce prawdopodobne, że w sprowadzanych z Niemiec (a z francji w szczególności) DPF-y będą nawet w starszych autach. Dla przykładu: kolega ma Astrę III 1,9 CDTI z 2005roku z Niemiec i ma DPF, a szwagier taką samą z 2007 z innego państwa (nie pamiętam teraz skąd) i DPF-u nie ma.
"With Oden on our side..."

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Czerwca 2012, 09:11:39 »
To, że DPF jest w wersjach poliftowych, a przed liftingowych nie, to się tyczy tylko Polski, bo jest to uzależnione od wewnętrznych przepisów danego państwa. Zależy kto kiedy wprowadził ten obowiązek. Wielce prawdopodobne, że w sprowadzanych z Niemiec (a z francji w szczególności) DPF-y będą nawet w starszych autach. Dla przykładu: kolega ma Astrę III 1,9 CDTI z 2005roku z Niemiec i ma DPF, a szwagier taką samą z 2007 z innego państwa (nie pamiętam teraz skąd) i DPF-u nie ma.
a czemu nie ma DPF w 1.4d4d w YII przed fl z Niemiec czy Francji?.
O Polsce nie wspomnę bo wiadomo nie było takiego obowiązku jak piszesz.

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Czerwca 2012, 09:41:25 »
...a czemu nie ma DPF w 1.4d4d w YII przed fl z Niemiec czy Francji?...

Bo ten słabszy silnik nie "wydala" tyle sadzy co jego mocniejsi bracia? Nie wiem, nie znam tak szczegółowo przepisów obowiazujących w tych państwach (może wypowie się tu ktoś, kto w tym lepiej jest obeznany?). Może było to faktycznie uzależnione dodatkowo od tego, jak dany silnik zanieczyszcza powietrze. Zauważcie, że większość większych (tak już koło 2l pojemności) diesli sprowadzanych od dawna ma DPf-y. A przy mniejszych pojemnościach, może ten obowiązek wszedł później. Jako ciekawostkę dodam, że kiedyś rozmawiałem z serwisem Nissana i powiedzieli mi tam, że w przypadku 1,5dCi to dopiero jest bałagan. Tam nawet przy silnikach z jednego roku (sprowadzanych) raz jest DPF, a raz go nie ma i nie da się tego nawet po numerach sprawdzić, a jedynie organoleptycznie...
"With Oden on our side..."

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Czerwca 2012, 09:56:14 »
Nie każde auto stare czy z innego kraju ma DPF - ja mam Aurisa z Francji i nie ma. Jedni mówią, że dopiero po roku 2009 - nawet wersje przed FL niektóre mają.
Nie mam pojęcia jak to jest - każdy mówi co innego
Where Wishes Fly......

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Czerwca 2012, 16:43:45 »
Avensis nie pamietam ktory rocznik ale tak samo 2.0 126 km ...NIe bedziemy sie klucic kto ma dpf a kto nie ma...ten kto nie ma niech sie cieszy a ten kto ma niech o niego dba proste... ja sie dokladnie pytalem po vinie mi sprawdzili po drugie mniejsza moc o 10 km a po 3 wieksze spalanie... moj ma przebieg 60 tys km robiony tylko na oryginalnych olejach i filtrach i pali 7.5-8 w miescie...no to cos dziwnego...
Pozdrawiam

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Czerwca 2012, 16:52:19 »
Panowie, chyba "trochę - bardzo" odbiegacie od tematu...
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

tom

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Czerwca 2012, 16:53:43 »
bez urazy kolego, bo może Ciebie to nie dotyczy, ale jeśli auto masz sprowadzone z Niemiec, to z mojego doświadczenia (dość bogatego) mogę powiedzieć że 60tys to może on miał po roku jazdy w Bundesrepublik Deutschland - może się mylę, ale to byłby po prostu wyjątek potwierdzający regułę :)

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Czerwca 2012, 16:56:16 »
Wszystko potwierdzone u toyoty... takze przebieg napewno nie byl krecony :)

Offline juras

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Lipca 2012, 21:53:14 »
czy już jest dostępna usługa usuwania DPFa w D4D? Dzwoniłem parę dni temu do "Strefy Tuningu" w Gdyni (filia VTecha) ale tego motoru jeszcze nie rozpracowali  :-(

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Lipca 2012, 00:08:37 »
W temacie DPF pisalem ze jest juz dostepna usuwania DPF w programie Denso bez instalowania emulatora... podaje link do strony allegro : http://allegro.pl/dpf-toyota-d-4d-d-cat-usuwanie-nie-emulator-i2484901637.html

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl