Autor Wątek: Regulacja zaworów E10  (Przeczytany 15805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojstank

• Toyot Leżący
  • *
    • My E111 site
Regulacja zaworów E10
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Lutego 2005, 20:42:49 »
Cytat: serwisSJ
Poza możliwością przeskoczenia paska rozrzadu to nic...

To z tego rozumiem, że na biegu bezpośrednim nie ma problemu z ustawianiem zaworów przez przesuwanie auta w przód, ale nie wolno robić tego pchając auto w tył?

Cytuj (zaznaczone)
.... ale to świadczy głownie o wiedzy tego mechanika.

I więcej do niego z tym nie pojadę, przechodzęna "self service", na wiosnęzawory sprawdzam sobie sam (i dlatego chcęwiedzieć jak to dobrze zrobić)...

kefasneo

• Gość
wreszcie
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lutego 2005, 14:31:05 »
po przebiegu 103500 zawory nie wymagały regulacji; już nie wspomne że mój mechanik nie miał urządzenia do wyciągnięcia płytek regulacyjnych więc jakby co to trzeba by dużo rozbierać auta...; u mnie luzy nie są mniejsze niż połowa normy więc dobrze bo na gazie lepiej nie mieć zbytnio małego luzu; ten serwis z uszczelką kosztował mnie 38PLN :-)

Toyo69

• Gość
Regulacja zaworów E10
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Marca 2005, 08:19:30 »
W Chorzowie przy Drogowej Trasie Średnicowej (DTŚ) Otwarli nowy salon i serwis Toyotki, cena regulacji to 150 zeta w tym wliczają koszt uszczelki pod pokrywe zaworów i 32 zeta za każdą wymienioną płytke, czyli może być nawet 32 zł x 16.co daje 662 zł.  :(  Ale powiedzieli że w ramach promocji sprawdzą mi dokladnie całe autko i powiedzą co jest jeszcze do roboty  :P

AZZARO

• Gość
Regulacja zaworów E10
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Marca 2005, 12:49:36 »
Regulacjęzaworów naLPG powinno wykonywac sie co ok. 20 tys km chyba że ktos chce wymieniać głowice. Jest to bardzo częste zjawisko podczas jazdy na gazie.
Jesli chodzi O E10 i E11 luzy zaworów sa takie same.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Regulacja zaworów E10
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Marca 2005, 14:04:03 »
Cytat: AZZARO
Regulacjęzaworów naLPG powinno wykonywac sie co ok. 20 tys km chyba że ktos chce wymieniać głowice.

Kurde idzie zbankrutowac. Tluką sie tak na LPG czy tak poprostu sie je reguluje ?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl