Autor Wątek: Tapicerka siedzeń - przeciera się  (Przeczytany 20944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

judoka

• Gość
Odp: Tapicerka siedzeń - przeciera się
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Czerwca 2012, 13:34:07 »
3500 zl to przesada i to ostra lepiej kupic sobie pokrowce za 400 zl , albo jezdzic na starej .

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Czerwca 2012, 13:55:53 »
Pokrowce to trochę wioska tym bardziej jak wszędzie są fałdy  <zalamka>
3500 to niedrogo za skórkę i alcantarkę
No wentylacja skórzanych foteli to jest bardzo przydatne, jednak trochę mi grzeje grzeje w kręgosłup - jak czasem wysiadam to mam tył koszulki sprasowany  :cry:
Where Wishes Fly......

judoka

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Czerwca 2012, 16:09:49 »
Wrzuce kiedy fotki to zobaczysz jak wedlug Ciebie ta tandeta wyglada i sie bardzo zdziwisz .

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Czerwca 2012, 16:14:28 »
ok  :good:
Być może się mylę....
Where Wishes Fly......

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Czerwca 2012, 16:37:59 »
Jest już jedna osoba na forum z takim wynalazkiem i szczerze mówiąc.. No mnie to nie przekonuje..  :embarassed:

Offline juras

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Lipca 2012, 21:25:20 »
Moja Auris 78 tys. km, sprowadzona z Holandii, żadnych zagnieceń na fotelach nie mam, tapicerka na fotelach jak nowa.

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Lipca 2020, 11:12:27 »
Odgrzewam stary wątek - mam problem z tapicerką siedzeń.
Po 1,5 roku i 20 tys km w moim Aurisie (wersja Premium, tapicerka materiałowa, zresztą  b. ładne i wygodne)  siedzenie kierowcy ma wyraźne oznaki zużycia.
Materiał zmienił fakturę, jest taki "zmechacony" (tam gdzie najwięcej naciskają 4 litery), na początku widać było tylko w pewnym rodzaju oświetlenia, teraz jest wyraźnie widoczne.
Miałem założyć pokrowce  - ale nie zdążyłem, nie sądziłem że to tak szybko nastąpi.
Miałem poprzednio pogardzaną Daewoo Nubirą - tam przez 20 lat nic takiego się nie wydarzyło, choć już pod koniec gąbki się zaczęły zużywać i siedzenie zaczynało się gdzieniegdzie nieco deformować.
Też tak macie? Czy takie zużycie nie jest za wcześnie?

A może nadaje się do reklamacji gwarancyjnej?
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Lipca 2020, 20:15:51 »
Zapytaj w ASO co oni na to. Według mnie gwarancja nie zadziała ale można spróbować skorzystać z rękojmi.

Offline medeor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Sierpnia 2020, 13:35:51 »
Odgrzewam stary wątek - mam problem z tapicerką siedzeń.
Po 1,5 roku i 20 tys km w moim Aurisie (wersja Premium, tapicerka materiałowa, zresztą  b. ładne i wygodne)  siedzenie kierowcy ma wyraźne oznaki zużycia.
Materiał zmienił fakturę, jest taki "zmechacony" (tam gdzie najwięcej naciskają 4 litery), na początku widać było tylko w pewnym rodzaju oświetlenia, teraz jest wyraźnie widoczne.
Miałem założyć pokrowce  - ale nie zdążyłem, nie sądziłem że to tak szybko nastąpi.
Miałem poprzednio pogardzaną Daewoo Nubirą - tam przez 20 lat nic takiego się nie wydarzyło, choć już pod koniec gąbki się zaczęły zużywać i siedzenie zaczynało się gdzieniegdzie nieco deformować.
Też tak macie? Czy takie zużycie nie jest za wcześnie?

A może nadaje się do reklamacji gwarancyjnej?

Mam tak samo - też wersja premium, tapicerka materiałowa. Auto przejechane ma niewiele ponad 21 tys. w trochę ponad 2 lata. Fotel kierowcy wygląda jakbym zakładał na tyłek "papier ścierny" przed wsiadaniem. Wyraźnie widoczne gołym okiem zmechacenia. Dla jasności - noszę przeciętne ubrania, nic nie noszę w tylnych kieszeniach spodni, nie przesiaduje w tym aucie w garażu :cheesy:. Po prostu trwałość tej tapicerki jest, pisząc delikatnie - bardzo słaba. Samo zmechacenie mnie tak nie martwi jak to kiedy to się "przetrze". I to na tyle, że zrobi się "otwór inspekcyjny" w siedzeniu. Mam nadzieje, że te 5 lat wytrzyma.
W żadnym innym aucie takiego czegoś nie miałem. Dla zasady pojadę chyba do ASO - ale jeszcze się nie zastanawiałem jak w ogóle wyegzekwować rozwiązanie tego problemu. Na wiele nie liczę z ich strony.

Pzdr.

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Października 2020, 20:06:26 »
U mnie identycznie jak u przedmówcy.
Fotele sportowe z pakietu style.
W związku z tym może ma ktoś sprawdzone pokrowce do tego typu foteli?

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #40 dnia: 10 Października 2020, 00:14:50 »
Ja mam wersję Active, w styczniu minie 3 lata, tapicerka materiałowa, jeżdżę miasto, trasa z przewagą miasta więc dość często wsiadam i wysiadam, moja waga 82 kg, figura szczupła, fotele niemal jak nowe, nic nie zauważyłem jakichś zmian na gorsze. Ale materiał na mojej tapicerce jest jakiś taki szorstki, bardziej sztuczny, niezbyt miły w dotyku, więc chyba mocniejszy. Nie wiem, jaki u was jest, może bardziej naturalny, bo bogatsze wersje, a taki ma bardziej tendencje do wycierania się, mechacenia  :o
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2020, 00:20:37 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Października 2020, 20:52:16 »
Ja mam założone coś takiego https://pok-ter.pl/15932-5902453454605-pro-ergonomic_materialowe_maty-samochodowe_toyota_auris-ii Idealnie pasuje na fotele i dużo ładniej wygląda, bardziej sportowo. Mnie się na tym lepiej siedzi.

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Października 2020, 22:13:40 »
cezario1
Dzięki za info. Bardzo ładnie wyglądają. Masz je na fotelach sportowych z pakietu Style?

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Października 2020, 09:07:11 »
Auris II wersja Active z 2014 r i na te siedzenia pasują idealnie. Jakby coś nie pasowało to zawsze możesz przecież odesłać.

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Października 2020, 10:51:00 »
Już jeden pokrowiec odesłałem.
Chciałbym uniknąć kolejnego odsyłania.
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2020, 10:52:59 wysłana przez Berd »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl