Autor Wątek: Czarna Lista {Stacje}  (Przeczytany 245523 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Topax

• Gość
Odp: Czarna Lista {Stacje}
« Odpowiedź #180 dnia: 24 Kwietnia 2005, 09:56:30 »
Cytat: lifeson
wiec pisze chyba po raz 50-siaty Smile : IMO to zalezy tylko i wylacznie od konkretnej stacji a nie koncernu.

Mnie też siętak wydaje.Przecie tankujęna Shell'u poza Warszawą i mają świetnej jakości paliwko.Samochód aż sam sięwyrywa do drogi.No i spalanie deczko mniejsze.A jeśli chodzi o ceny paliwa to na Shell'u w Warszawie 95 kosztuje średnio 4,08 a na "moim" podwarszawskim 3,94. Tamże w Słupnie wolęnalać V-powera zamiast zwykłej Pb95 a cena praktycznie porównywalna.

Pozdrawiam
Jack

P.S. do Admina: niechcacy wcisło mi się"nowy temat" i jakoś tak... Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...  :wink:

piotr77

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: 27 Kwietnia 2005, 15:00:44 »
ja kupowałem 95 na stacji Shella w warszawie - Sadybe Best Mall.
podobna opinia - głosna praca silnika, az strach jechać.
może po prostu partia była zła, bo widze ze wiele podobnych postów w krótkim okresie czasu.

parasit

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 27 Kwietnia 2005, 22:58:56 »
Od czasow maluszka ktory na pelnym baku Orlenu jechal 200 km i swiecil po oczach rezerwa, za to na Shellu przy 370 dopiero zaczynal mrugac, tankuje glownie na Shellu (najczesciej na ul. Stawki ) i jestem zadowolony.
Przychylam sie do opinii przedpiscow ze to indywidualna sprawa ajenta stacji bo do koncernu jako takiego mam zaufanie.

parasit

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Kwietnia 2005, 23:08:42 »
Warszawa, Orlen na ul. Powazkowskiej (na wysokosci Elblaskiej).
Silnik zaczal chodzic jak traktor, zaczelo smierdziec stearyna/nafta/kiepskimi frytkami. Spalanie prawie 2x takie jak na Shellowskiej. Ceny "normalne" orlenowskie.
Stacja nadaje sie tylko i wylacznie do kupowania piwa i papierosow, nawet z mineralek nie ma sensownego wyboru. Jedyny plus to mila obsluga.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #184 dnia: 28 Kwietnia 2005, 11:08:56 »
nikt nie przywozi specjalnie dla Shella gotowej benzyny z
Kuwejtu lecz z polskiej rafinerii Problem z jakością benzyny rodzi się
dopiero za bramą rafinerii zobaczcie jakimi samochodami jest dowożone
paliwo do Shella a w jakich warunkach do zwykłej pompy sprzedającej paliwo
po niższej cenie gdzieś za stodołą dawnego PGR i na uboczu najbardziej
fałszywe benzyny  wogóle nie przeszły przezbramępolskiej rafinerii jako
paliwo lecz są to komponenty paliwowe Sprawa jest dokładnie rozpoznawana
przez laboratoria i brakuje tylko dobrej woli gdzieś u góry żeby ukrócić
proceder i podobno kasy....a szkoda
nie wykluczone ze gdzies prowadzi sie oszukancze dolewki takich komponentow nawet na dobrych stacjach ...
ale podobno kazda stacja ma swooje badania robione przez niezalezne labolatoria, kiedys mi tak powiedziala mila pani na statoil i shell...
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #185 dnia: 28 Kwietnia 2005, 12:03:38 »
mój starszy zatankował RAV`ke "taniej" i póki jechał to jechał ale na drugi dzień jak siępaliwo "ustało" to klapa - nie zapalił i juz
wymiana filtra ropy + strojenie kompa bo sięrozregulował = 110,-

a ja tankujętylko i wyłącznie na SHELL`u

8)

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #186 dnia: 28 Kwietnia 2005, 13:44:06 »
powinny byc takie kary dla takich skur...zeby poszli z torbami a nie brali sie za handel paliwem
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 28 Kwietnia 2005, 15:23:22 »
w ostatnim auto swiecie pojawilo sie porownanie Pb95 z ultimate98, suprema, v-powerem czy cos w tym stylu.
nie wnikajac w szczegoly IMHO roznice miedzy tymi paliwami sa zadne (testowane na astrzeII i almerze).
oczywiscie abstrahujac od tego ze artykul moglby byc sponsorowany (tylko nie wiem przez kogo)
pzdr!

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #188 dnia: 30 Kwietnia 2005, 13:56:02 »
Kiedyś tankowałem na BP ale potem na She...l bo stwierdziłem że na tym paliwie z BP jezdze mniej i szybciej musze zatankować natomiast w She..l jak zalałem jezdziłem wiecej, ale teraz to zauważyłem że gdzie nie tankuje to i tak w h.j kasy trzeba zapłacić za litr paliwa. W szczecinie jest stacja paliw przy geanie i teraz tam tankuje jest taniej o 40 groszy a do tego sie nie boje bo Niemcy przyjezdzają i tankują na tej stacji najlepsze jest to że dodatkowo tankują jeszcze np: w 4 kanistry 20 litrowe i oni problemu z przejechaniem granicy nie mają tylko polak jak chce coś przywieść to tak go skopntrolują że kare zapłaci.
precz z monopolistami .
Pozdrawiam :abadgrin
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #189 dnia: 02 Maja 2005, 20:45:03 »
ja teraz leje na statoil zobaczymy poki co jestem zadowolony...
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Topax

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 09 Maja 2005, 14:05:27 »
Croom, a co lejesz na Statoil? Zwykłą 95 (98) czy może tą bezsiarkową?

Topax

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 09 Maja 2005, 14:10:26 »
Czytałem artykuł i faktycznie, różnice w osiągach nie psują humoru. Ale ja uważam,ze o wiele ważniejsze dla nas, przecietnych użytkowników, są nasze obserwacje i odczucia. Równie dobrze można zrobić test wódek czy majonezów i dojść do jakichś wniosków (że tego szybciej zmuliło a tamten przytył 3 kg) a i tak każdy wie najlepiej co dla niego dobre.Choć podobno wszystko, co dobre jest niemoralne,nielegalne albo tuczące ;)

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #192 dnia: 09 Maja 2005, 14:29:23 »
bezsiarkowa teraz zalalem przez ciekawosc ale zero roznicy nawet bym powiedzial ze oprocz tego ze silnik chodzi jakby bardziej rowno to zadnej roznicy no moze tyle ze moze slabiej sie zbiera tak jakby ubylo kilka (Nm) :-(. Na Bp Ult. czulem minimalnie lepsze kopyto i lepiej sie silniczek i szybciej wkrecał na obroty.
Nastepnym paliwem bedzie zwykła PB95 i do czasu jak ceny paliw nie powroca do normalnosci nie bede tankowal tych "lepszych" w tym PB98...
Gwoli ciekawosci na shell-u PB95 jechalem max.160 na PB95 ze statoil dociaglem do ok.170-175km/h na autostradzie...moze to stacja a moze to paliwo ....:-)

pozdr.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: 09 Maja 2005, 16:09:54 »
Cytat: Croom

Gwoli ciekawosci na shell-u PB95 jechalem max.160 na PB95 ze statoil dociaglem do ok.170-175km/h na autostradzie...moze to stacja a moze to paliwo ....:-)
pozdr.

... moze inne warunki pogodowe? :)
pzdr!

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #194 dnia: 10 Maja 2005, 13:43:27 »
raczej nie, pogoda podobna ale czy ja wiem mozna gdybac ze wiaterek byl 5km/h wiekszy i w zwiazku z tym ze jechalem pod wiatr itp. mozna gdybac....

pozdr.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl