I wielkie brawa dla tej stacji przeglądów !!
[...]
Osobiście zabierałbym uprawnienia każdej stacji przeglądów, która u nas podbiła przegląd amerykańcowi z czerwonymi migaczami :[
Się Waść nie bulwersuj bez powodu, bo diagnosta na pewno miał podstawę w postaci braku przeciwmgiełki. Żadna Camry z żadnego okresu produkcji nie miała czerwonych kierunków, nawet jeśli była składana w Stanach i na ichniejszy rynek.
Jeśli człowiek nie wie, czego diagnosta się czepił, to właśnie takiej stacji powinno się odbierać uprawnienia, bo jeśli diagnosta nie podbija przeglądu, to działa na podstawie pewnych przepisów, które ma obowiązek Ci podać jako podstawę negatywnego wyniku badania technicznego, a nie "bo mi sie tak widzi".
Miałem przejścia z diagnostą, który się uparł, że moje boczne postojówki "świecą do przodu, a żółtych świateł z przodu być nie może". Coś zaczął marudzić o przepisach, zażądałem, żeby mi ten konkretny przepis pokazał, który zabrania montażu świateł pozycyjnych bocznych, więc coś tam pomamrotał, że się stawiam i pieczątkę przybił.
Pies jak Ci wypisuje mandat, to też na podstawie czegoś, a nie "bo chyba za szybko Pan jechał".
Reasumując : therage niech się dowie od diagnosty, co trzeba zrobić, żeby przegląd dostać, i tyle.