Autor Wątek: Problem ze sprzeglem  (Przeczytany 2883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaha

• Gość
Problem ze sprzeglem
« dnia: 29 Sierpnia 2012, 20:40:55 »
Witam.
Toyota Auris 2007 rocznik, przebieg 50 tys., skrzynia MMT
Szczegolnie podczas stania w korkach w momencie kiedy usiluje ruszyc, podjechac kilka metrow , rozlacza mi sie sprzeglo i wlacza sie czerwona kontrolka od sprzegla i nie moge ruszyc, nie ma jazdy. Po 15min moge jechac przez kilka minut i znowu problem sie ponawia.

Prosze o rade!

Offline Bart7824155

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem ze sprzeglem
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Sierpnia 2012, 21:20:25 »
Witam.
Toyota Auris 2007 rocznik, przebieg 50 tys., skrzynia MMT
Szczegolnie podczas stania w korkach w momencie kiedy usiluje ruszyc, podjechac kilka metrow , rozlacza mi sie sprzeglo i wlacza sie czerwona kontrolka od sprzegla i nie moge ruszyc, nie ma jazdy. Po 15min moge jechac przez kilka minut i znowu problem sie ponawia.

Prosze o rade!

Ja na Twoim miejscu od radu udałbym się do serwisu/mechanika. Ale to moja osobista rada ;)
love is good, love is funny, All the people love for money, if u think love is funny, love yourself and take the money!

Offline misiopysio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem ze sprzeglem
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sierpnia 2012, 10:06:13 »
Witam,
Miałem ten sam problem w Corollce E12. Problem polega na wadliwym sprzęgle i jego sterowniku! Właśnie w korkach i w upałach wychodzi wada tych elementów.
Dziwne, że nie byłeś wzywany na akcję przywoławczą Toyoty chyba w 2009r. Wtedy wymieniali za free w/w części.
Niestety, ale musisz pojechać do serwisu Toyoty i tylko oni mogą to zrobić, bo po wymianie sprzęgła musi być zrobiona jego kalibracja komputerowa, a tego zwykły warsztat już nie zrobi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl