Autor Wątek: Antena Corolla Verso  (Przeczytany 6096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rrobertn

• Gość
Antena Corolla Verso
« dnia: 03 Września 2012, 10:07:34 »
Cześć.
Mam samochód jak w podpisie- Corolla Verso 1,8 benzyna. Problem mam taki, że mam drzwi garażowe niewysokie i żeby wjeżdżać trzeba ściągać antenę. Parę razy przywadziłem.  Nie wiem czy mam uszkodzoną antenę- radio zaczęło mi jakiś  czas temu szumieć, nie odbierać tych stacji, w tych miejscach, w których odbierało wcześniej. Wymieniłem więc bat na nowy- nie oryginalny, bo tamten kosztuje  w serwisie około 180zl, chciałem kupić na alledrogo oryginalny, ale po wpłaceniu pieniędzy okazało się że mam podać swoje konto,  bo ten co jest do wysyłki ma "całą  gumę popękaną" i odeślą mi pieniądze.  Kupiłem teraz coś takiego -> ANTENA DACHOWA TOYOTA COROLLA E12 WZMACNIACZ, link do aukcji -> http://allegro.pl/show_item.php?item=2580925780 . I teraz pytanie czy ten wzmacniacz będzie pasował do mojej Corolli Verso 2007r ?

pozdrawiam Robert

rrobertn

• Gość
Odp: Antena Corolla Verso
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Września 2012, 17:50:16 »
Odpowiem sobie sam. Podstawa pasuje do E 12, do mojego chyba nie pasuje- dzwoniłem do serwisu, w oryginale są 2 wtyczki. Za to bat w stosunku do zamiennika, który kupiłem wcześniej na innej aukcji ma 2x gęstsze od niego uzwojenie nawinięte wokół pręta anteny. Po założeniu bacika wszystko wróciło do normy z lekkimi szumami na niektórych stacjach ale ja mieszkam w takim miejscu że szumy takie występują.
Znacie może jakieś baty/ anteny samochodowe z takim gwintem jak do Verso, tylko z bardzo gęstym uzwojeniem nawiniętym wokół bata?
pozdr Robert

« Ostatnia zmiana: 05 Września 2012, 17:53:02 wysłana przez rrobertn »

Offline Pfizer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2012, 10:22:49 »
Jestem też zainteresowany.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2012, 10:31:32 »
Są na Allegro anteny uniwersalne, które nie różnią się niczym od tej ori. (dostajesz bacik i kilka gwintów do wkręcenia)
Nawet wygląd mają tam sam. Ja wymienialem na taką w E12 i działa jak trzeba  :good:
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2012, 10:33:54 wysłana przez Filu »

www.FotoSzopa.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl