Autor Wątek: komplet zarowek RAV4 III 2.2 D4D Sol 2009  (Przeczytany 7480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Michal Frekland

• Gość
komplet zarowek RAV4 III 2.2 D4D Sol 2009
« dnia: 11 Września 2012, 00:31:07 »
W cześći krajów jako zapasowy zestaw żarówek jest obowiązkowy min chyba Słowacja nie wiem jak Czechy. Aby uniknąć problemów chętenie bym taki zakupił niestety nie okazało się to takei proste, oczywiście można wozić zestawa od innego auta ale ... wolałbym jednak aby to miało sens. Czy wiecie gdzie można kupić taki zestaw i ile on może kosztować? 
Pozdrawiam
Michał

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
Odp: komplet zarowek RAV4 III 2.2 D4D Sol 2009
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Września 2012, 01:55:37 »
z mojej strony mogę polecić to: http://poradnik.poland.gov.pl/

Co do żarówek to jak ja jechałem na Chorwację to po prostu wyciągnąłem z auta wszystkie kluczowe co do których nie byłem pewien jaki to typ, poszedłem do feuvert-u i kupiłem - zawsze to jakaś metoda.

Offline ar16

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Września 2012, 13:34:54 »
Niestety jak zacząłem szukać żarówki po spaleniu jednej to okazało się że jest to bardzo żadka żarówka H11 i nie da się jej kupić byle gdzie. Nie ma też w marketach. Pozostają tylko sklepy specjalistyczne lub allegro. A do tanich nie należy.
Pozdrawiam
Avensis D4D Kombi ----> RAV4 ----> ?

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Września 2012, 13:45:00 »
Ja swojego czau też miałem problem z moimi bezcokołowymi i tam kupowałem: http://www.wojnarowscy.com.pl/ - z tym, że oni tylko w Katowicach są.

pirates69

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Października 2012, 11:31:49 »
Na początku miałem podobny problem. W serwisie powiedziano mi, że w tym typie mogą być trzy rodzaje żarówek i są drogie. Wyciągnąłem sprawdziłem. RAV4 z 2008r D-CAT - H11 + HB3 (mijania, drogowe), kupiłem na Allegro. Za cztery żarówki na allegro zapłacisz tyle ile w serwisie za jedną.

3grosze

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Listopada 2012, 22:56:04 »
W cześći krajów jako zapasowy zestaw żarówek jest obowiązkowy min chyba Słowacja nie wiem jak Czechy. Aby uniknąć problemów chętenie bym taki zakupił niestety nie okazało się to takei proste, oczywiście można wozić zestawa od innego auta ale ... wolałbym jednak aby to miało sens. Czy wiecie gdzie można kupić taki zestaw i ile on może kosztować? 
Pozdrawiam
Michał

witam

śmigam po Słowacji , Czechach , Chorwacji i nikt mi nigdy nie sprawdzał żarówek zapasowych, tego czym mam komplet kamizelek odblaskowych i czy mam idealnie wyposażoną apteczkę zgodnie z wymogami np Słowackimi  itp   :-) :-) :-) <kapiel>
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2012, 22:57:47 wysłana przez 3grosze »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl