Autor Wątek: Toyota Rav4 2006r. D-CAT 177km. Wtryskiwacz do wymiany.  (Przeczytany 2417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcinoski

• Gość
Toyota Rav4 2006r. D-CAT 177km. Wtryskiwacz do wymiany.
« dnia: 27 Września 2012, 20:29:52 »
Witam.
Mam ogromny problem z Ravką. Zaczęło się niewinnie od dziwnego dymienia, ale myślałem że to filtr się dopala, jednak problem pojawiał się zbyt często. Zdarzyło się nawet, że zatrzymała mnie policja, ponieważ samochód za bardzo dymił. Wstyd straszny, szczególnie że to miał być najbardziej ekologiczny diesel. Po wizytach w okolicznych warsztatach (szczecinek) wykluczono problemy z filtrem i okazało się przyczyną jest wtryskiwacz (chodzi o "zwykły" nie o piąty). Niestety z tego co się dowiedziałem ten typ jest kompletnie nie do zregenerowania i pozostaje pytanie  co dalej. Czy ktoś miał podobny problem? Czy jedyną opcją jest wymiana wadliwego wtryskiwacza? Nie byłem jeszcze z tym w serwisie Toyoty, odstraszają mnie koszty, może ktoś miał doświadczenie z serwisem w Pile lub Poznaniu? Jest szansa na naprawę pogwarancyjną z dużym rabatem albo coś w tym stylu? Nie mam kompletnie doświadczenia w kontakcie z serwisem więc może ktoś by coś poradził zanim sobie spalę u nich szansę aby sprawę załatwić jak najkorzystniej (pisać pisma, maile, dzwonić?)? Jestem drugim właścicielem, toyota jest z polskiego salonu, była serwisowana.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za wszelką pomoc.

Robsajson

• Gość
Odp: Toyota Rav4 2006r. D-CAT 177km. Wtryskiwacz do wymiany.
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Września 2012, 20:34:49 »
Na jakiś większy rabat raczej nie masz co liczyć.
Na Twoim miejscu rozglądał bym się za używką ale to niestety loteria i nigdy nie wiesz na co trafisz.
Szukaj takich z gwarancją rozruchową to może będzie jakiś pewniejszy.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Toyota Rav4 2006r. D-CAT 177km. Wtryskiwacz do wymiany.
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Września 2012, 20:36:20 »
Podobno wtrysków toyotowych się nie regeneruje, producent nie dopuszcza takiej opcji i nie produkuje części. Tylko wymiana. Był na TK kiedyś człowiek który miał dosyć ciekawe ceny, nie wiem, poszukaj w giełdzie. Jeśli nie, to tylko ASO lub używka z rozbitka.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl