Autor Wątek: Toyota Higlander 2005 problem z radiem.  (Przeczytany 1488 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

enceno

• Gość
Toyota Higlander 2005 problem z radiem.
« dnia: 08 Października 2012, 00:04:44 »
Witam. Posiadam sprowadzonego Highlandera z USA. Jak już pewnie się domyślacie mam problem z radiem, w stanach częstotliwość "przeskakuje" co 2 Mhz np. 89.9FM 90.1, 90.3, 90.5 itd zamiast co 1 Mhz.

Wie ktos czy można jakoś to przestawić na tryb Europejski? :) z góry dziekuje za odpowiedz.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Toyota Higlander 2005 problem z radiem.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2012, 08:48:58 »
Nie można.

Poszukaj innego radia.
3VZ.pl

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Higlander 2005 problem z radiem.
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Października 2012, 15:48:23 »
Możesz zastosować odpowiedni filtr częstotliwości. Jednak wtedy będziesz odbierał tylko parzyste końcówki, więc do odbioru nieparzystych musiał byś go odłączać. Niestety w stanach rasteryzacja jest 0.2 MHz. Czy można to kupić to nie wiem. Poszukaj na elektroda.pl temat wielokrotnie wałkowany z różnymi odbiornikami. Możliwe, że trafisz na ten sam model i będziesz miał dokładną instrukcję co zrobić. W niektórych to kwestia przelutowania rezystorka na kolejną nóżkę procesora by z 200kHz zmienić skok na 50kHz (nie każde radio). Podstawą do sukcesu jest znalezienie właściwej nóżki procesora (zazwyczaj współodpowiedzialna za RDS, który przestanie działać)

Ja zmieniłem radyjko - ku niezadowoleniu kolegów z forum (BRZYDKIE JEST :P ale miało być tanie)

"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl