Autor Wątek: kierownica wielofunkcyjna  (Przeczytany 32041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: kierownica wielofunkcyjna
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Maja 2014, 22:02:35 »
Bo tak to się kończy
http://m.demotywatory.pl/4307155
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline ML

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Czerwca 2014, 12:11:12 »
Cytuj (zaznaczone)
Zdejmij osłonę kolumny kierownicy i sprawdź czy w 12-pinowym złączu przewodu spiralnego są przewody: 4-czarny, 5-czerwony, 6-biały.
Są to przewody sterujące radiem z kierownicy.
Ogólnie szkoda kasy, obsługa tych przycisków jest mało wygodna.

No szału nie ma to fakt..
Autem jeździ moja dziewczyna i to ona chciała mieć sterowanie (dla niej radio jest jednak daleko).

Skoro kupiłem już kierownicę z przyciskami to stwierdziłem, że trzeba iść dalej. Na szczęście zwijak udało się kupić za 50 PLN. Będę miał czas pewnie dopoiero w weekend, żeby to sprawdzić, ale na pewno dam znac co i jak.

Dzięki za pomoc Darek 

Kierownica ogarnięta. Sterowanie działa. Wiązka z radia była już pociągnięta do kostki.
Podsumowując skończyło się na wymianie zwijaka + oczywiście samego modułu z przyciskami.
Dzięki za pomoc.

Offline sebek_wwl

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Lipca 2014, 22:26:23 »
I jak Panowie ktoś brał się za robotę przekładki tej kierownicy? Mam aurisa z 2007r interesuje mnie wielofunkcyjna kierownica, wybór jest duży, ale do czego służy przycisk MODE na kierownicy? Czy to jest przycisk do zmiany komputera? Czy zmiany pomiędzy radiem a CD itp? Jeśli to tylko radio to czy jest możliwość założenia takiej kierownicy aby była zmiana wyświetlanych informacji z komputera?

Offline akwidzynski

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Lipca 2014, 22:29:22 »
Ja nie zmieniałem kierownicy bo taką juz mam  :-).
Tak jak piszesz MODE służy do zmiany źródła w radiu i chyba coś w bluetooth, ale nie pamiętam teraz.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Lipca 2014, 11:55:37 »
Tak. A do zmiany informacji na kompie służy przycis DISP.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline maciejh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 17 Września 2014, 01:30:01 »
Czy mając taką kierownicę:

mogę wymienić ją na:

i będą działały wszystkie przyciski?
Auris 2.0 D-4D DPF 126 2009

Offline maciejh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Września 2014, 10:19:05 »
Czy mając taką kierownicę: mogę wymienić ją na: i będą działały wszystkie przyciski?

Szczególnie interesuje mnie funkcja DSP, bo denerwuje mnie przyciskanie tych dwóch "patyków" przy zegarach  :/
Auris 2.0 D-4D DPF 126 2009

volti

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 17 Września 2014, 20:21:34 »
Podpinam się pod pytanie. Czy kierownica z wersji FL spasuje? Bardziej by mi tutaj chodziło o to czy mocowanie podejdzie.

Offline mgawel0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Sierpnia 2016, 18:34:14 »
Witam! Odgrzeję trochę temat ponieważ mam problem. Wymieniłem dzisiaj kierownicę wraz ze zwijakiem i wszystkie przyciski wraz z tempomatem działają oprócz guzika "DISP". Spotkał ktoś się już z takim problemem? Może jest jakiś magiczny sposób aby to sprawdzić? Samochód to Corolla E15 FL 1.6. Pozdrawiam

Offline szp87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Kwietnia 2020, 10:39:32 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam pytanie, być może ktoś zetknął się z podobnym problemem. Mam zainstalowaną fabryczne radio-nawigację TNS510. Na kierownicy mam tylko jeden przycisk "DISP" służący do przełączania informacji z komputera. Chciałbym zainstalować przyciski służące do sterowania TNS510. Czy konieczna będzie wymiana całej kierownicy, czy może wystarczy wymienić zaślepki na kierownicy na takie z przyciskami?
Montaż w Aurisie 2010 1.4 D-4D

Cześć mam 2 pytania do Was Auris 2010 1.6 bezyna :
1. Demontaż poduszki w aurisie nie mam śrub torx tylko z tego co widzę jest to sprężyna, w która stronę należy je naciskać oraz czy dwie na raz ? Gdzie najlepiej kupić manetke tempomatu AliExpress?
2. Na mojej kierownicy jest tylko przycisk DISP nie ma sterowania radiem itp pomimo że mam wersję z navi i bluetooth w jaki sposób mogę dołożyć przyciski do sterowania? Czy trzeba cała kierownicę wymieniać?

Znalazłem coś takiego na Ali, czy będzie pasować?
Czy potrzeba coś jeszcze ?
Niby kod przycisków to 84250-02230 tylko czy pasuje do Aurisa ?

#Aliexpress 60,30 zł  21%OFF | Przycisk sterowania dźwiękiem kierownicy przełącznik tempomatu dla jakości T/oyota Corolla/Wish/Altis OE
https://a.aliexpress.com/_BfhkJbtU

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl