Autor Wątek: Nagłośnienie JBL  (Przeczytany 11757 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MBKS3006

• Gość
Nagłośnienie JBL
« dnia: 17 Października 2012, 21:10:41 »
WITAM ! Panowie co myślicie o wzbogaceniu audio w Aurisce ? W ASO dostępny jest zestaw JBL : http://www.skleptoyota.pl/index.php?p1774,system-naglosnienia-audio-jbl-komplet-gotowy-do-montazu

Co o tym myślicie czy może macie jakieś swoje pomysły i patenty na poprawę standardowego car audio?? POZDRAWIAM. :-)

Robsajson

• Gość
Odp: Nagłośnienie JBL
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Października 2012, 21:21:22 »
Za 3 957,51 zł możesz kupić jeden z lepszych zestawów ,który będzie grał lepiej niż ten oferowany w  Aso.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Października 2012, 21:57:56 »
Jak chcesz pogadać o audio to powinieneś uderzyć do Janka.
Ma pojęcie chłopak  :grin:

www.FotoSzopa.pl

tom

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Października 2012, 22:07:30 »
WITAM ! Panowie co myślicie o wzbogaceniu audio w Aurisce ? W ASO dostępny jest zestaw JBL : http://www.skleptoyota.pl/index.php?p1774,system-naglosnienia-audio-jbl-komplet-gotowy-do-montazu

Co o tym myślicie czy może macie jakieś swoje pomysły i patenty na poprawę standardowego car audio?? POZDRAWIAM. :-)

glosniki oferowane w zestawie są bardzo słabej jakości jak na JBL.

tu masz ceny do aurisa, z montazem, okablowaniem i wygluszeniem i dozywotnią gwarancją na montaz w jednej z najlepszych firm w polsce

- JBL MS / Infinity Kappa cena całości sprzęt + montaż od 6 tys. zł
- JBL GTO / Infinity Reference cena cena całości sprzęt + montaż od 3.5-4 tys. zł
- JBL GT6/GT5 cena całości sprzęt + montaż od 2.5 tys. zł

a tak na marginesie to na fabrycznym radiu taki sprzet nie bedzie skokiem o lata swietlne - zmien jednostkę sterującą i juz na fabrycznych zobaczysz roznice (chociaaz masz wersje LUNA to tam chyba nie ma nawet wysokotonowych/ew. nie ma tylnych - to i jednostka niewiele da)
« Ostatnia zmiana: 17 Października 2012, 22:10:36 wysłana przez tom »

MBKS3006

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Października 2012, 14:27:26 »
To znaczy w mojej Lunie są głośniki w drzwiach przednich i tylnych oraz wysokotonowe w drzwiach przednich. Ale to nie gra zbyt porządnie ! Chodzi mi właśnie o taka dyskretną instalacje bez demonstrowania czego to ja nie mam, czyli subwoofer w kole, wzmacniacz pod fotelem, ale myślałem że jednostkę sterującą da się dobrze wykorzystać.

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Października 2012, 14:37:48 »
sam woofer nie da Ci nic - dzwięk będzie beznadziejny, zrobiłem tak w corolce którą miałem wcześniej. Zamontowałem sam woofer i nie był dzwięk "ładny" - oczywiście do seryjnych głośników.
Objeździłem trochę firm i wszędzie mnie zjechali co zrobiłem.
Na początek wystarczy wytłumienie drzwi - nawet bez zmiany głośników, sprzętu itp - wtedy poczujesz naprawdę róznicę na plus.
Jeżeli będzie Ci mało to zmienisz sobie głośniczki na inne, sprzęcik i będzie ok.
To jest moja propozycja.
Where Wishes Fly......

MBKS3006

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Października 2012, 14:54:03 »
No to chyba się posłucham ciebie i zacznę od wygłuszenia, ale brakuje i tak jednak tego głębszego basu.

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Października 2012, 14:56:22 »
No to chyba się posłucham ciebie i zacznę od wygłuszenia, ale brakuje i tak jednak tego głębszego basu.

Jeśli byłeś w stanie wydać 4k w ASO za ten zestaw JBLa'a... to pojedź do zakładu caraudio (oczywiście jeśli nie chcesz sam się tym bawić) a za tą kasę złożą Ci system o niebo lepszy...  :-)

MBKS3006

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Października 2012, 15:10:25 »
nie orientujecie się jakie wymiary mają głośniki w drzwiach z przodu i z tyłu??

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Października 2012, 16:23:46 »
trochę głębszy bas uzyskasz po wyciszeniu
Where Wishes Fly......

judoka

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Października 2012, 17:18:33 »
Wymien glosniki przod i tyl i naprawde roznica bedzie powalajaca.

tom

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Października 2012, 21:31:18 »
jakby RedPoint uslyszal Twoje brednie judoka, to by padl ze smiechu tak jak ja padam

z przodu sa 165mm z tylu tez

judoka

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Października 2012, 22:35:29 »
a wymieniales u siebie ? bo chyba nie . Ja u siebie wymienilem przod i tyl i roznica jest bardzo duza , no chyba ze kupisz glosniki za 100 zl to co innego .

tom

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Października 2012, 10:33:56 »
Jeśli dla ciebie wymiana głośników na standardowym radiu bez wzmacniacza i procesora dźwięku to duża zmiana to wierz mi ze na standardowych glosnikach i dobrej jednostce sterujacej uwazalbys ze zmiana jest kolosalna.

*kolosalny>duży
*> to znak matematyczny oznaczajacy ze to co po jego lewej jest większe (tutaj lepsze) od tego co po prawej tego znaku

I uwierz mi na słowo ze zmiana samych głośników w toyocie bez zmiany kabli i zastosowania procesora dźwięku czy wzmacniacza przy standardowym radiu czy nawigacji to strata pieniędzy i lans przed kolegami którzy nie potrafią stwierdzić czy sprzęt na ucho gra dobrze czy zle
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2012, 10:39:46 wysłana przez tom »

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Października 2012, 10:38:37 »
Po co wypruwać "flaki" i wszystko zmieniać jak można to zrobić stopniowo - może mu to wystarczy.
1. Wyciszenie (bez wymiany głośników, sprzętu itp)
   Jak to nie wystarczy to:
2. Wymiana głośników po wyciszeniu (bez sprzętu itp)
   Jak to nie wystarcza to dopiero wtedy zmiana na inny sprzęt itp
Skąd wiesz co komu wystarczy? Jak dla mnie wystarczyło wytłumienie drzwi i tyle. Każdy ma inny słuch i potrzeby.
Where Wishes Fly......

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl