Autor Wątek: Nagłośnienie JBL  (Przeczytany 11770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tom

• Gość
Odp: Nagłośnienie JBL
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Października 2012, 10:41:52 »
Ja jestem za robieniem wszystkiego na raz zwłaszcza ze trzeba rozbierać drzwi co przy kilkukronyn powtarzaniu tej czynności powoduje ze bedzie trzeszcec i nie bedą sie beczki drzwiowe trzymać tak jak powinny

A i pancio11 - to prawda ze każdy robi jak chce - ale niech ktoś nie bredzi innym ze wymiana samych głośników powoduje ogromne zmiany - takie rzeczy to dzieciom z podstawówki.

To tak jakbym powiedział ze sportowa wkładka filtra powietrza powoduje ogromny przyrost przyspieszenia - moze w podstawówce ktoś by uwierzył
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2012, 10:49:52 wysłana przez kingcin »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Października 2012, 11:02:23 »
Czyli kolego Tom, twierdzisz, że wszystkie głośniki są takie same, posiadają takie same parametry i dynamikę?? Ciekawa teoria. Ze swojego doświadczenia wiem, że czasem warto właśnie zacząć zabawę od wymiany głośników, które jak wiadomo, montowane seryjnie nigdy nie są najlepszego brzmienia. Oczywiście wszystko zależy od ucha, jednemu fabryczne wystarczą, drugi zraz po zakupie wywali.

tom

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Października 2012, 11:05:47 »
Wcale tak nie twierdze ale tez nie mam siły tłumaczyć co miałem na myśli bo uważam ze napisałem po polsku ;)

A po krotce chodziło mi o to ze nawet morel, jbl ms czy infinity kappa na standardowym radiu bez innych dodatków na seryjnych kablach nie bedzie grał dużo lepiej. A judoka na pewno nie zainwestował w taki sprzęt tylko w tańszy więc tym bardziej bredzi - i własne oto bredzenie i robienie wody z mózgu osobom które sie nie znają a chciałyby sie cos dowiedzieć mi chodziło.

Wkurza mnie takie podejście - nie znasz sie to sie nie wypowiadaj albo wypowiadaj sie konstruktywnie a nie - nie znam sie ale moje jest najlepsze i ch""
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2012, 11:09:03 wysłana przez tom »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl