Autor Wątek: [IIIgen] Maglownica cieknie.  (Przeczytany 3687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
[IIIgen] Maglownica cieknie.
« dnia: 20 Października 2012, 15:52:10 »
...czyli temat stary jak ... Cieknie,no cieknie sobie. Szczęście w nieszczęściu że cieknie tylko góra magla.(Tako rzecze bardzo stary,i bardzo brodaty mechanik) Czy w takiej sytuacji muszę i tak zakupić niezwykle "Tani" zestaw naprawczy? Może jednak wystarczy tylko jakiś uszczelniacz, czy też uszczelka górnej części magla? Coś kiedyś w tym temacie wspominał Agiless,tylko znależć ten post to: <zalamka>.
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2012, 22:14:49 wysłana przez marcinm »

Robsajson

• Gość
Odp: Magiel...
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Października 2012, 15:55:21 »
A nie łatwiej napisać do Agilessa i się go o to zapytać? :)

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Października 2012, 16:32:03 »
Nie tylko moja cieknie,więc ogółowi też się przyda.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Października 2012, 17:41:04 »
Nie martw się, w ASO już nie ma zestawów uszczelnień, więc możesz przyjąć, że zaoszczędziłeś 1000zł :D

Jeśli cieknie, to odwożę do firmy, która się tym zajmuje, zostawiam średnio 6-8 stówek i mam spokój.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Października 2012, 17:45:17 »
Hm..(W bardzo ponurej tonacji)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Października 2012, 19:10:58 »
Jeśli cieknie górą to ciekawie nie jest. Na pewno porobiły się kanały od oringów teflonowych w korpusie ''główki". Do zrobienia u dobrego tokarza ale będzie bolało bo trzeba wstawiać tuleje. Efekt nie wymieniania płynu od wspomagania niestety.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Października 2012, 19:40:14 »
Czyli krótko mówiąc:Niema sensu "Pie.... psa w łańcuch" tylko oddać do regeneracji z zaznaczeniem że cieknie górą. (W Kielcach się reklamują z regeneracją za 450 złociszy do Solary,to i do Camry pewnie też.W,poniedziałek dryndnę z zapytaniem)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Października 2012, 20:27:14 »
Jeśli to ta firma, o której myślę, to zapomnij, byłem osobiście na miejscu, rozmawiałem z właścicielem/szefem, nawet jeden magiel tam robiłem. Wątpię w uznanie ewentualnej gwarancji w razie jakichkolwiek problemów, jakość wykonania usługi nie powaliła mnie, a termin odstawał od ustalonego na tyle, że musiałem jechać sam odebrać, bo inaczej nie oddałbym klientowi auta w terminie.

Od kilku lat zawożę tu : http://www.regeneracja-maglownic.pl, nigdy nie było problemów, każdy magiel ma po regeneracji nabity jakichś ich wewnętrzny numer i na tej podstawie masz 2 lata gwarancji, bo mają ten numer w papierach, więc nie musisz trzymać faktur, paragonów, papierów, itp.

Rozmowa jest konkretna, szef ma niesamowitą wiedzę z zakresu branży w której działa, żadne z moich pytań (a potrafię być uciążliwy) nie pozostało bez odpowiedzi. Maszyny mają chyba wszystkie z możliwych. Jeśli mam swoje uszczelnienia, to cena jest nieznacznie niższa, ale są to groszowe sprawy, więc w sumie bardziej się opłaci zlecić im całość.

Magiel odbierasz "jak nowy", obudowa wypiaskowana, wymalowana, wszystkie gumki nowe, wieloklin zawsze jest poprawiony/odczyszczony z rudej.

Raz zdarzyło się, że zgubili mi książkę (oddawałem do naprawy nietypową pompę i załączyłem dokumentację z gatunku "biały kruk"), ale po 10 miesiącach odnalazła się przy porządkach w biurze  :cheesy:

Ogólnie polecam, bo tam się jeszcze nigdy nie sparzyłem, a z "konkurencją" bywało różnie.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Października 2012, 21:02:07 »
Dzięki za link.Kielce odpuszczam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl