Autor Wątek: Coupe przy 25k budżetu  (Przeczytany 100441 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Coupe przy 25k budżetu
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Listopada 2012, 09:39:33 »
ja go do V6(ew R6) nie mogę przekonać a co dopiero do V8  :-) ale autko smaczne. Ostatnio jestem coraz bliższy nastawienia go na e46 lub audi TT (co do tt to tylko quattro)
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Listopada 2012, 13:05:39 »
Kochanie jak dojdzie do zakupu, to jest szansa na jakimś spocie, pod warunkiem, że uda mi się pożyczyć... Wątpię by podwózka moim klasykiem ciępociągała   :cool: Dziś spodobało mu się e46, mi w sumie też, pod warunkiem, że 2,8l  ale pojemność to już mój konik jemu wystarcza 2,0 <diabel>
E46 jest lepsza.Więcej kucy a pali niewiele więcej niż 2,8  :good:
Ehh.Zjadłem początek  :-P
Miało być E46 3,0 l jest lepsza. :good:

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Listopada 2012, 20:30:08 »
http://moto.allegro.pl/audi-tt-1-8-t-180km-manual-szwajcar-piekny-zobacz-i2746727204.html

No szkoda że nie quattro, ale lepiej takie niż z3. Jest ktoś z radomia, kto mógłby wstępnie oglądnąć pojazd??
Jak kupi TT to będę chętnie pożyczał. Wygląda na to, że nastawił się na kupno.
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Listopada 2012, 09:03:30 »
http://moto.allegro.pl/audi-tt-1-8-t-180km-manual-szwajcar-piekny-zobacz-i2746727204.html

No szkoda że nie quattro, ale lepiej takie niż z3. Jest ktoś z radomia, kto mógłby wstępnie oglądnąć pojazd??
Jak kupi TT to będę chętnie pożyczał. Wygląda na to, że nastawił się na kupno.
dobrze by było jakby klient zarejestrowal na siebie auto ....
Obi

Offline wojteq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Listopada 2012, 19:34:53 »
Jeżeli się kupuje coś "usportowionego" w takich pieniądzach, warto też pomyśleć o późniejszych kosztach utrzymania, tym bardziej jak padają propozycje silników 3 litrowych

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Listopada 2012, 21:33:02 »
A tak jaśniej? Jakieś doświadczenia?

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Listopada 2012, 21:48:07 »
A tak jaśniej, to nawet jak się kupuje coś nieusportowionego, to trzeba pomyśleć o kosztach utrzymania.

Prosty przykład z mojego podwórka: komplet świec do 2.2 to niecałe 50zł, komplet świec do V6 to co najmniej 300zł.

3VZ.pl

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Listopada 2012, 22:42:04 »
Po charakterze wypowiedzi wnioskuję, że koledze raczej chodzi o spalanie  :-) Temat wałkowany wielokrtonie, również na tym forum. Ja, jak i wielu innych twierdzi, że spalanie to w znacznej mierze styl jazdy. Jestem jednym z przykładów gdzie przesiadka z 1.4 (60KM) na 2.2 (136KM)- oba silniki w benzynie przy zachowaniu stylu jadzy (z głową - jak jedzie rząd ciężarówek to nie ma sensu wyprzedzać jednej by zachwilę zwalniać przed następną, jadącą normalne 90 km/h i wiedząc, że za 20 km zacznie się dwupasmówka, gdzie spokojnie sobie je minę jadąc 140-150km/h)wzrosło średnio o 1 litr/100km. Można jeździć dynamicznie i szybko zachowując umiarkowany apetyt na paliwo. Teraz po zamontowaniu LPG chętniej wciskam gaz (co widać na stacji paliw), a i tak 100km przejeżdżam taniej niż miałem w VW.

Koszty części to sprawa normalna. Wydaje mi się, że 30 letni facet zdaje sobie sprawę, że kupująć auto coś w nim w końcu wymienić trzeba.

Offline wojteq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Listopada 2012, 18:53:40 »

Prosty przykład z mojego podwórka: komplet świec do 2.2 to niecałe 50zł, komplet świec do V6 to co najmniej 300zł.

Dokładnie generalnie duży silnik = spore koszty utrzymania. Nie ma co zaklinać rzeczywistości, bo zawsze ktoś napisze, że nie prawda, a jak zajrzysz pod maskę, to drut na drucie, poprawione gumą do żucia. Im nowsze będzie to auto, to ze wzgledu na specyficzne częsci, koszty utrzymania będą większe. W wielu przypadkach kończy się tak, że auto zamiast jeździć stoi w garażu, a internetowy specjalista myka autobusem.
O spalaniu nie dyskutuję, bo jeżdżę na codzień prawie 200 konnym autem i spalnie po mieście to regularnie 12-13 litrów PB98, a znam takich którzy twierdzą, ze 2 litrówki palą im 7l, więc nawet szkoda tego tematu poruszać :wallbash:

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Listopada 2012, 11:21:05 »
Chyba młody ma dość oglądania morza linków do ogłoszeń, które mu wysyłałem. Temat ucichł bo mi przestał na gg odpisywać. Albo coś kupił albo pauzuje  :cheesy:

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2012, 20:20:47 wysłana przez tjedral »
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 10 Grudnia 2013, 21:14:00 »
Zainteresowanym piszę...
Młody pół roku w korei posiedział i tam kupił hyundaia tiburiona (hunde się mówi w korei a nie hiundai) pojeździł i sprzedał bo kupił by mieć na miejscu zabawkę. Po powrocie temat wrócił. Wybór marki i modelu trwał tydzień. Miesiąc szukanie właściwego egzemplaża no i jest. Zakupił Alfę GT i muszę mu przyznać, że to piękny samochód. Na początku się śmiałem bo wybrał 1.9 jtd 150KM jednak czytając opinie o tym motorku no i po jeździe testowej stwierdzam, że samochodzik jest świetny i daje sporo frajdy. Szkoda, że napęd na przód, ale może to i lepiej bo nie da się tym jeździć wolno  :cheesy: .

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Czerwca 2016, 18:54:13 »
Co by nie zakładać nowego wątku, przymierzam się do zakupu drugiego wozidła bo mi żona Toyoty nie daje :) Kasowo skromnie 10000-13000, zakup raczej w przyszłym roku na wiosnę.
Scigać się nie zamierzam no i oczywiście LPG.

Pierwsi kandydaci:
CLK (w208)
E46 coupe (raczej nie kompakt)
Astra G coupe Bertone
SLK (r170)
Smart Roadster - no tu pojechałem ułańską fantazją, ale na 100% żaden znajomy takiego mieć nie będzie a każdy z powyższych się powtórzy, niektóre kilkakrotnie

Chętnie kupił bym camry, ale sami wiecie jak wygląda szukanie zadowalającego stanu. Co do Celiki to żona mówi stanowcze NIE :) i najbardziej przychyla sięniestety do E46 - (ja przecież nie lubięBMW). Niestety w tych pieniądzach o fajne coupe trudno i wybór jest ograniczony w zasadzie do trzech powyżej. Roadstery rozpatruję tylko na zasadzie jak trafię fajny to biere :) MX-5 nie podoba się żonie. W sumie żaden roadster jej się nie podoba.

Jako alternatywa Honda HRV.

Offline xavi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 28 Lipca 2016, 13:38:26 »
Mi się cholernie podobają te Mazdy o sportowm zacięciu. MX3 lub MX5. Tą drugą spokojnie powinieneś zakupić.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #44 dnia: 28 Lipca 2016, 13:49:02 »
Camry żonka Ci zawinęła i jeszcze chce decydować czym będziesz jeździł? :)
Po ostatnich obserwacjach rynku ciężko będzie kupić coś w sensownym stanie za taki budżet.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl