Autor Wątek: Gaśnie przy skrzyżowanich i problemy z ponownym uruchom. (  (Przeczytany 9345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szwagierr

• Gość
Witam wszystkich.
Może ktoś może mi poradzić co zrobić z powyższym problemem.
Autko ma założony świeżo gaz (4 miesiące). Ostatnio 2 razy zgasła mi przy zbliżaniu siędo skrzyżowania po wrzuceniu na luz. Najgorsze jest to, że nie można jej później odpalić zarówno na gazie jak i na paliwie, odpala dopiero na bezynie z popychu. Za drugim razem wystarczyło nawet, że przy pchaniu zacharczała tylko i po próbie uruchomienia z kluczyka odpaliła.
Problemu nie ma przy jeździe tylko na benzynie.
Mam dwa podejrzenia a minanowicie: zatankowany kiepski gaz lub coś z instalacją gazową.

Może ktoś spotkał sięz podobnym problemem.
Proszęo wszelkie sugestie i rady.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2008, 09:29:21 wysłana przez Janmor »

zawika1

• Gość
ga¶nie przy skrzy¿owanich i problemy z ponownym uruchom. (
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lutego 2005, 12:42:49 »
Witam.
Na gazie tak to już jest,że zapomnij o luzie przed skrzyżowaniami.Możliwe,że gazownicy nie przerobili wlotu powietrza do silnika.A co do problemu z ponownym uruchomieniem,możliwe że gaz ,ale raczej źle wyregulowana instalacja LPG.Piszesz że dopiero 4 miesiące ją masz, więc musisz jak najczęściej pojawiać sięu gazowników.W ramach gwarancji(chyba dostałeś?!)muszą wszystko idealnie wyregulować.I nie daj sięzbyć
jakimiś pseudo naukowymi wywodami.Musi działać idealnie i koniec.
Koniecznie zajrzyj do działu LPG na tym forum.
Pozdrawiam.

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lutego 2005, 18:08:36 »
Cytat: zawika1
Na gazie tak to już jest,że zapomnij o luzie przed skrzyżowaniami.

Bzdury gadacie towarzyszu ;)
Nie ma prawa - jesli gasnie - znaczy ze zle zrobione. Moze trzeba zdlawic dolot.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lutego 2005, 19:31:37 »
Heh dzisiaj znajomy miał to samo, też new instalka no i co sięokazało?? miał odwrotnie założony reduktor, czyli był o 180 stopni nie w tą stronę, czyli elementy regulujące gaz były z tyłu(patrząc od przodu autka)!!!! w głowie sięnie mieści no ale tak jest
Nie trzeba żadnego zdławienia dolotu!! sprawdź jak amsz usawiony reduktor (podgrzewacz-może masz założonmy prostopadle do toru jazdy) a zasklepianie dolotu to najgorsze co może być!!- to może Pan heniu kiedyś tak mógł robić, gaz masz do wyregulwoania, nic poza tym!! być może masz w reduktorze zbyt poluźnioną sprężynkęregulująca membranką, ale o to i inne rzeczy niech gazmajstrzy sięmartwią
1. Reduktor musi być zamontowany równolegle do toru jazdy)
2. nie pozwól na żadne zasklepianie dolotu i co za tym idzie wiercenie typowych dziurek w wążu dolotowym!!!!!!!!!! to jest istna tandeta!!!!
3. lub najprawdopodobniej na kolanku, w którym jest sama otwór-z drugiej strony reduktora o 180 stopni w stosunku do śrub i otowrków regulujących wolne obroty i mieszankę(masz ja skierowaną do toru jazdy, a winno być z tyłu a nie z przodu-by nei wiało w nia bo przez to ci gaśnie), ktore jest przy reduktorze możesz na razie założyć kawałek węża z pół metra lub założyć pudełeczko-buteleczkęi to powinno wyrównać ciśnienie i napewno pomoże!!!!

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lutego 2005, 06:16:04 »
Cytat: Deeno
Cytat: zawika1
Na gazie tak to już jest,że zapomnij o luzie przed skrzyżowaniami.

Bzdury gadacie towarzyszu ;)
Nie ma prawa - jesli gasnie - znaczy ze zle zrobione. Moze trzeba zdlawic dolot.

Miałem na myśli ze 150km/h przed skrzyżowaniem :-DD .Czasami wtedy gaśnie.
A poważnie - poruszam siępo trójmiejskiej obwodnicy i na początku przy zjazdach z niej robiłem luzik (130 -150km/h) i wtedy gasł.
Ale to był początek gazu w Cari. Jak pisałem regulacja jest lekarstwem na wszystko.
Pozdrawiam.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lutego 2005, 13:25:04 »
Jak najbardziej to tylko i wyłącznie kwestia regulacji instalacji. W mojej carinie po regulacji mogębez problemu wrzucić luzik przy 50 km/h i nie zgaśnie.
A gazowników krótko trzymaj, bo inaczej będziesz jeździł do nich w nieskończoność.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Lutego 2005, 20:03:32 »
Najlepsze fachury nie wyreguluja zle zamontowanego reduktora.Niech sie komus nie wydaje ze wystarczy tylko przykrecic reduktor i podlaczyc przewody.Wazne jest umiejscowienie jak najblizej srodka osi auta i nalezy brac pod uwage rozne zachowanie roznych typow reduktorow.Nie ma 2 identycznych.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl