Autor Wątek: Corolla 1.3 4 E-FE  (Przeczytany 3995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pakob

• Gość
Corolla 1.3 4 E-FE
« dnia: 14 Lutego 2005, 14:26:16 »
Jesten nowy na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc! Jezdze kilkunastoletnim Golfem II ale mam na oku corolle 1993 przebieg 85 000 ( ksiazka serwisowa konczy sie na 70000 w 2000 roku) po przegladzie TUV.Poradzcie czy warto ja nabyc i jak sie sprawuja takie nastolatki?Czy w 1993 roku byl juz ocynk na blachach Corolli.Ta moja ma silniczek 1.3 4E-FE 16V EFI( czy jej rowniez dot.problemy z braniem oleju czy tylko tych po przebiegu 150 000)Czy w Lublinie lub okolicach polecacie jakiegos fachure od Corollek poza oczywisciem ASO,ktore chyba nawet juz padlo w Lublinie.Forum przeczytalem ze dwa razy ale wspomozcie dobra rada!

• Gość
Corolla 1.3 4 E-FE
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lutego 2005, 14:28:48 »
juz ci odpowiadam. MOCNO podejzane auto. z tego roku powinna miec min przebieg 185000, a nie jak piszesz. Np moja jest z 1990 i ma 300000 na szafie, a nie jest na maxa exploatowana.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Corolla 1.3 4 E-FE
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lutego 2005, 19:15:27 »
pakob: poczytaj w dziale FAQ swój wątek.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Andy

• Gość
1,3
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2005, 08:28:28 »
Witaj.
  jeżeli mas na oku własnie takie auto to słusznie wystrzegasz sięASO :)
  Jest fajny warsztacik niedaleko lublina - PIOTR MASICZ w ćmiłowie cieżko tam trafić ale facet jest ok. Niedrogi a bardzo solidny kilka razy mi bardzo pomógł i wiem że napewno nie poczujesz sięrozczarowany.
   Jeżeli Cięinteresuje to mogęCi podać bliższe namiary - cieżko tam trafić :)
Pozdro.

zenek

• Gość
Corolla 1.3 4 E-FE
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lutego 2005, 21:46:09 »
Tomi66 twierdzi że przebieg podejrzany są wyjadki mam jeszcze taką corolle z 96' i ma przebieg 52tyś. jak sprowadzałem ja z Niemiec w 99' miała 16tys SĄ WIJĄDKI mam E12 i już ma 30tyś proponujęsprawdzić samochód w dobrym warsztacie

Andy

• Gość
autko
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Lutego 2005, 09:38:13 »
Racja - kontrola raczej wskazana. Raz sam naciałem sięna autko w podobnym wieku i miało 48 tkm !!! tylko że w snach w rzeczywistości wówczas już miało sporo ponad 100 tkm

Chyba że naprawdęwiesz kto nim wcześniej śmigał.  Zawsze powtarzam że turasy wcześniej handlowali samochodami niż my :> i mają swoje myki :D

Pozdrowionka

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Corolla 1.3 4 E-FE
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lutego 2005, 11:54:07 »
Cytat: Andy
Zawsze powtarzam że turasy wcześniej handlowali samochodami niż my :> i mają swoje myki  

Racja, moj znajomy ktory ma sąsiada ktory handluje autami i wyjezdza po nie za granice, nimcy, francja itp. mowi ze w tej chwili nie ma juz dobrego auta za granicą do 20000zł, zostaly tylkodrogie i mlode autka, a co do Turkow to chyba nie spotkal normalnego zeby sprzedawal np. we Francji czy niemczech autko bez robienia jakis wałów z licznikiem silnikiem itp. Autko naprawde w super stanie od osoby prywatnej (tylkotakie sie oplaca brac) sa juz sprzedane handlazom jeszcze przed ukazaniem sie gazety w kioskach.
Tak juz jest
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl