Autor Wątek: Alarm z antynapadem - działa czy nie działa ?  (Przeczytany 25180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

p_flori

• Gość
Alarm z antynapadem - dzia³a czy nie dzia³a ?
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Lutego 2005, 16:40:53 »
Cytuj (zaznaczone)
Spróbuje jeszcze dziś potrzymać ten guzik 15sek

może oprócz włączenia zapłonu trzeba jescze odpalić silnik i przytrzymać ten przycisk.
Jackal, on ma alarm NT (2 przyciski), my mamy ST 800), ale popróbować może

Sanctrum

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lutego 2005, 19:04:36 »
Wejdź na stronęproducenta alarmu www.clifford.com.pl - tam jest nr telefonu komórkowego do konsultanta (24H assistance) - on Ci wszystko wyjaśni - lepiej niż w ASO.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
TOYOTY siê nie psuj± ! (VDO Dayton)
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Lutego 2005, 11:44:36 »
Po pierwsze toyoty sięNIE psują a już napewno nie rolki, zapraszam na strone www.corollaclub.org tam wszystko jest tak samo jak to że TOYOTY sięNIE psują, tylko właściciele je psują :lol:
A po drugie funkcja antynapad w alarmach może mieć szerokie określenie, w moim alarmie ta funkcja zaczyna działać po wciśnięciu dwóch przycisków. Do każdego pożądnego alarmu jest instrukcja obsługi ! ! !  :aclap
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Lutego 2005, 14:28:56 »
Sorry, ale pisanie , że rolki sie nie psujš, tylko psujš je własciciele jest nieprawdziwe - psujš siętak samo jak inne auta, a zwalanie faktu ich awaryjnoœci na userów jest nieuczciwe - temat juz wielokrotnie wałkowany na forum,
Cytuj (zaznaczone)
A po drugie funkcja antynapad w alarmach może mieć szerokie określenie, w moim alarmie ta funkcja zaczyna działać po wciśnięciu dwóch przycisków. Do każdego pożądnego alarmu jest instrukcja obsługi ! ! !

bo w założeniach ta funkcja ma działać unikatowo w każdym aucie - by złodziej miał trudniej, a auto mogło "poznać" właœciciela :?

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
TOYOTY nigdy siê nie psuj± i basta
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Lutego 2005, 17:34:16 »
Pewnie że sięnie psują i basta :evil:
A co do alarmów to już napisałem prędzej każdy porządny alarm ma instrukcje obsługi.
A dla złodzieja walnąć auto to nie ma znaczenia jaki alarm, jak ma ukraść to i tak ukradnie.
Bo dostaniesz na skrzyżowaniu w twarz zostaniesz wyciągnięty i tyle po antynapadzie i samochodzie.

:aslyer
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lutego 2005, 20:58:51 »
Cytat: Sanctrum
Wejdź na stronęproducenta alarmu www.clifford.com.pl - tam jest nr telefonu komórkowego do konsultanta (24H assistance) - on Ci wszystko wyjaśni - lepiej niż w ASO.

Wysłałem emaila - odp. miała być po 24h i nic . Pojade jednak do ASO. Dzięki wszystkim za pomoc.
E18_Prestige_MultidriveS

Sanctrum

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lutego 2005, 20:18:54 »
Mówiłem żebyś zadzwonił... ale fakt, ten nurmer kontaktowy NA KOMÓRKÊ jest trudny do znalezienia - więc podam dokładniejszy link: http://www.clifford.com.pl/kontakt.htm

Meteor

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Lutego 2005, 21:38:51 »
Czytam i czytam i nie wiem o czym ta dyskusja.  :cidea  :shock:
Alarm załozono? - Załozono
miała być funkcja antynapadu? - miała
Działa? - nie działa

No to w czym problem, jedzie siętam gdzie sięzakładało (w końcu jest jakaś gwarancja), i biegusiem mi to aktywować!
A tłumaczenie nasiśnij to czy tamto, u mnie jest 2 przyciski, a u mnie 3, jeszcze trochęktoś napisze że u niego jest tych przycisków 7 !!!! - sorry koledzy i koleżanki ale to jest "palenie głupa".
Kierowca ma pojechać do serwisu dowiedzieć siędokładnie jak to działa i dostać instrukcję, tym bardziej że to ASO. Ich psi obowiązek jest mu wytłumaczyć a nawet sprawdzić czy działa.
***YogoBabo - tu Ci wytłumaczą a i tak nie będziesz wiedział jak to funkcjonuje i co zrobić w sytuacji jak będą kłopoty, moja rada: nie rób "dziwnych ruchów" które niczemu nie służą w tym konkretnym przypadku tylko jedź do ASO i spokojnie i grzecznie żądaj to co Ci sie należy.
Pozdrawiam

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Lutego 2005, 22:23:46 »
Alle cały czas do tego cisne że ludzie mają problemy z banalnymi sprawami. Jak bys kolego mógł napisać co to za firma i jakiej marki dokładnie jest alarm i kto go tak żle założył to bedziemy wdzieczni i tam nie pujdziemy. Sorki jak cos przeoczyłem. :aslyer
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Lutego 2005, 12:35:48 »
Mówiłem żebyś zadzwonił... ale fakt, ten nurmer kontaktowy NA KOMÓRKÊ jest trudny do znalezienia - więc podam

Spoko. Znalazłem, ale uznałem, że może lepiej wysłać emaila.

Cytat: Meteor
No to w czym problem, jedzie siętam gdzie sięzakładało (w końcu jest jakaś gwarancja), i biegusiem mi to aktywować!
A tłumaczenie nasiśnij to czy tamto, u mnie jest 2 przyciski, a u mnie 3, jeszcze trochęktoś napisze że u niego jest tych przycisków 7 !!!! - sorry koledzy i koleżanki ale to jest "palenie głupa".

Juz dzwoniłem do ASO i jestem umówiony na sobotę.  Dając tu posta myślałem, że to ja jestem taki "ciemny" i nie wiem jak z tego korzystać lub, że z Waszą pomocą uda sięto aktywować. Ponadto nie lubie chodzić po punktach naprawczych. Okazało się, że jednak bez ASO sięnie obejdzie, a przy okazji załatwięsobie sprawęolejową (zob. mój wątek na forum) oraz nawiewów z tyłu bo jakoś nie mogęich zlokalizować mimo że jest to wersja sol (przed liftingiem).
Cytat: GLADIATOR
Alle cały czas do tego cisne że ludzie mają problemy z banalnymi sprawami. Jak bys kolego mógł napisać co to za firma i jakiej marki dokładnie jest alarm i kto go tak hu***o założył to bedziemy wdzieczni i tam nie pujdziemy. Sorki jak cos przeoczyłem.

Alarm to Chellenger NT RDA. ASO zostawięna razie w spokoju, każdemu może sięzdarzyć...., a ja nie będęprzez pół Polski jechał na przegląd.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
Re: TOYOTY nigdy siê nie psuj± i basta
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Lutego 2005, 13:40:35 »
Cytat: GLADIATOR
Pewnie że sięnie psują i basta :evil:
A co do alarmów to już napisałem prędzej każdy porządny alarm ma instrukcje obsługi.
A dla złodzieja walnąć auto to nie ma znaczenia jaki alarm, jak ma ukraść to i tak ukradnie.
Bo dostaniesz na skrzyżowaniu w twarz zostaniesz wyciągnięty i tyle po antynapadzie i samochodzie.

:aslyer

Nie do końca antynapad ma własnie chronic cie przed takimi sprawami. Dlatego działa z opóznieniem zeby złodziej odjechał a ty sie ewakułował.
Swój alarm programowałem chyba ze 4 albo 5 razy zanim ustawiłem go tak jak chciałem wiec instrukcja sie przydaje.

YogiBabo dobrze ze wykryłes to w miare wczesnie i ze antynapad nie zadziałał gorzej by było jak by w czasie wyprzedania zadziałał.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Lutego 2005, 16:11:37 »
Mówiłem żebyś zadzwonił... ale fakt, ten nurmer kontaktowy NA KOMÓRKÊ jest trudny do znalezienia - więc podam dokładniejszy link: http://www.clifford.com.pl/kontakt.htm

Po moim emailu zadzwonił do mnie człowiek z clifforda i wszystko wyjaśnił.
Wynika z tego, że nie mam już funkcji antynapadu tylko funkcjęimmobilisera (wersja c - to antynapad, wersja d -immobiliser) i że jak nie wcisnękodu to nie pojadę. Ale ponieważ nic takiego sięnie dzieje to wniosek jest taki, że montujący alarm zapomniał zaprogramowaćtej funkcji. Dlatego też wizyta w ASO jest nieodzowna.
PoinformujęWas o rezultatach mej wizyty. :)
E18_Prestige_MultidriveS

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Lutego 2005, 19:00:42 »
No a nie mowiłem trzeba w tych czasach ze wszystkim jezdzic i walczyc o swoje bo prywaciarze i cale ASO wala sobie z nami w bambuko. Pozdro
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Lutego 2005, 11:56:39 »
Witam.
Juz jestem po wizycie w ASO. Uaktywnili mi opcjępinkod- immobiliser oraz blokadęzamków po włączeniu zapłonu. Okazało sięteż , że nie ma czujnika ruchu wewnątrz (dziwne - nie ? ) oraz, że w mojej wersji nie ma nawiewów z tyłu (tez dziwne , bo to sol i gdzieś czytałem na forum, że powinny być, zwłaszcza, że w książce nic sięnie pisze , że to dodatkowa opcja -ale to będzie temat na osobny wątek) oraz nie udzielono mi informacji na temat oleju bo podobno jest to pierwszy olej "docierający" silnik, o którym ASO nic nie wie  :!:  ale spoko mogęprzywieźć na  pierwszy przegląd mobila 5W50 ( to do wątku o oleju). To tyle :D  :D  :D
E18_Prestige_MultidriveS

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl