Autor Wątek: Tunig Auris - zdjęcia  (Przeczytany 219111 razy)

Offline pawelb

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Tunig Auris - zdjęcia
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Stycznia 2015, 23:21:58 »
Słuchajcie Kochani, czy takie rozwiązanie jak tu:
http://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/112184-how-i-can-get-my-head-and-lail-lights-darker/
w Polsce jest jakkolwiek legalne?
Chodzi mi o to czy jeśli nie ingerujemy w żaden sposób w sam szklany klosz, a jedynie przemalowujemy/obklejamy (nie wiem jak to się odbywa) te chromowane elementy wewnątrz reflektora to czy nie wpływa to negatywnie na jego działanie? Jak to jest zrobione w tym przypadku, nie wiem, bo jak się domyślam rozbieranie reflektora to abstrakcyjne zajęcie, ale ciekaw jestem czy ktoś może wie coś więcej na ten temat. Efekt jest ciekawy, choć jak to często bywa granica między ciekawym rozwiązaniem a kiczem bywa bardzo cienka. Ale przyznam, że jeszcze takiego Aurisa nie miałem okazji spotkać na drodze:)

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Stycznia 2015, 23:38:44 »
trzeba mieć świadomość, że prawdopodobieństwo tego, że ci ktoś zaparkuje w bagażniku niebezpiecznie wzrasta

pan diagnosta też nie będzie zadowolony
TIIDA '09

Offline dthdth

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 03 Stycznia 2015, 05:48:50 »
Fajnie wyglada ale tak jak  pawelb wspomnial - to moze dzialac w krajach takich jak Rumunia czy poludniowa ameryka ale nie w PL czy europie zachodniej i pierwszy przeglad lub zatrzymanie przez policje i dowod zabrany - taka prawda
Toyota Auris II Hybrid

Offline pawelb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Stycznia 2015, 15:50:24 »
ale myślicie, że zamalowanie chromowanych elementów wewnątrz reflektora przedniego wpływa na jego działanie i będzie budziło wątpliwości policji czy diagnosty? Nie mam pojęcia czy te chromowane elementy mają jakieś konkretne działanie, odbijają światło, rozpraszają czy tylko po prostu są? Mam świadomość, że to balansowanie na granicy. Paba znam też idiotów, którzy zamalowują lampy z tyłu czarnym spreyem, ale to już chyba temat na inna dyskusję:P Bardzo mocno wpływa to na własne, ale i bezpieczeństwo innych na drodze. Bardziej mi chodziło o te reflektory z przodu. Być może znacie jakiś ciekawy sposób na taki efekt, który jednocześnie będzie w pełni bezpieczny i legalny. Nie mówie, że mam zamiar coś takiego robić, ale zaintrygowało mnie to..:P

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Stycznia 2015, 16:10:12 »
A szprejuj Pan, byle nie po odbłyśniku. W Yarisach TS też robili ciemne środki lamp OEMowo ;)
Inna rzecz, że taki detal fajnie wygląda przy aucie na fajnej feldze, niższym zawiasie itd a jak będzie to jeździć w 1.4 VVT-i na 15kach i kołpaku i będzie to jedyny mod to tak średnio.. ;) Fajne ale jako wisienka na torcie.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Stycznia 2015, 16:34:41 »
Oskobiście polerowałem reflektory z czarnym wnętrzem i były oryginły w Hondzie Acord. Honda nie przeszła przeglądu ale tylko ze względu na zmatowiałe klosze i zbyt duże rozproszenie światła, brak granicy śwatło-cień. Po polerce przegląd zaliczony.

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #51 dnia: 03 Stycznia 2015, 16:37:15 »
no dobra, ale rozgraniczmy czarny środek, który ląduje w fabryce od nakładania folii czy malowania klosza gdzie widać, że hamował kiedy zaparkujesz w jego aucie
częsty pomysł agro tunerów niestety - i to jest w linkach od kolegi, a nie czarny środek w przednich
TIIDA '09

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 03 Stycznia 2015, 16:43:53 »
Paba, oczywiście w kwesti tyłu masz rację, ale kolega sprostował, że chodzi mu o przód. Jak dla mnie dymione czy też czarne światła z tyłu słabo wyglądają.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #53 dnia: 09 Stycznia 2015, 19:00:46 »
A nie ma jakiś past, specjalnych foli czy lakierów? Moj kolega tak robił ale rozklejał lampy w piekarniku i przeglądy przechodził zawsze. Świato było z tyłu delikatnie stłumione

Offline victus

• Toyot Leżący
  • *

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Marca 2015, 19:57:29 »
tylko te owiewki nie potrzebne IMO

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Marca 2015, 20:39:39 »
Szkoda, że się w naszych aurisach nie da za wiele zrobić pod maską. :(

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 03 Kwietnia 2015, 12:43:57 »
Mnawahahaha przyszła lepka!!!

Mój Auris wyprodukowany w UK dostanie dziś +1 000 000 000 000 do japońskości!!

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #58 dnia: 03 Kwietnia 2015, 12:44:49 »
Yeah, gdzie ją lepisz?

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 03 Kwietnia 2015, 12:51:03 »
A tu se przywalę. Pod napisem TOYOTA, gdzie chyba modele hybrydowe mają coś naklejone??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl