Autor Wątek: Yaris roboczy wątek codzienny  (Przeczytany 141626 razy)

Offline Edek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Yaris roboczy wątek codzienny
« Odpowiedź #420 dnia: 28 Lutego 2015, 12:50:48 »
Byłem u mechanika z tym i powiedział żeby sie tym nie przejmować bo jest ok po prostu ja jestem przewrażliwiony i co nie stuknie to myśle że się psuje :p

Mam do was inne pytanie, czy wiecie gdzie można kupić gumową osłone która jest pomiędzy drzwiami a kabina? W niej idą przewody do zamka centralnego, szyb itd. Mam wersje podstawową i nie mam niestety tej osłony :/ a chce wstawić głośniki w drzwi i wszystko mam jedynie tego nie mogę nigdzie znaleźć.
Yaris '02

Offline mar.bor.37

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #421 dnia: 28 Lutego 2015, 13:01:07 »
Z racji tego ze w słoneczne dni wnętrze auta mocno sie nagrzewa, zastanawiam sie nad przyciemnieniem przednich bocznych szyb. Mam w TS fabrycznie przyciemniane tylne szyby (wersja 3d) i z tego co wiem jest to dopuszczalne. Niestety nie jest dozwolone przyciemnianie przednich. Moje pytanie do was: ma ktos z was jakies doświadczenia w tym temacie? Mogą byc problemy z przeglądem auta oraz z policja? Chciałbym przyciemnić szyby w profesjonalnym zakładzie i zależy mi na jak najlżejszym ściemnianiu tylko w celu blokowania promieni słonecznych (szyby ktore mam nie sa atermiczne i z tad ten pomysł)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #422 dnia: 28 Lutego 2015, 18:20:41 »
przedniej i p. bocznych nie można i już
ryzykujesz utratę dowodu rej. i brak przeglądu, tyle w temacie...
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline Mundek69

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #423 dnia: 28 Lutego 2015, 18:40:18 »
Wymieniałem dzisiaj w swoim yarisie 2008r 1.4 d4d sprzęgiełko kierunkowe i pasek.  :wallbash:
Zeszło z tym kilka godzin + zepsute nerwy i poobdzierane ręce.
Oby już nigdy mnie to nie spotkało a i innym też tego nie życzę mówiąc krótko.  :wallbash:

Offline Edek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #424 dnia: 06 Marca 2015, 08:26:55 »
Kupiłem całą wiązke przewodów do drzwi, jestem w trakcie zakładania jej i mam pytanie do was. Przewody mają takie spinki żeby przymocować je do drzwi.
Kable seryjnie idą wewnątrz drzwi pomiędzy szybą a blacha czy zewnątrz bezpośrednio pod tapicerką?
Yaris '02

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #425 dnia: 06 Marca 2015, 09:00:03 »
przedniej i p. bocznych nie można i już ryzykujesz utratę dowodu rej. i brak przeglądu, tyle w temacie...

Szyba przednia czołowa musi mieć przepuszczalnośc światła minimum 70% , przednie boczne minimum 70%. Sporo aut ma tak fabrycznie szyby przyciemnione juz , jeżeli mają szyby przepuszczalnośc wyższą to można je przyciemnić do tych 70%, są już nawet takie folie , ale trzeba miec pewnośc, jaką przepuszczalność mają oryginalne juz szyby w naszym samochodzie i czy mozna je jeszcze przyciemnic czy nie... W wiekszości aut raczej niestety takie przyciemnienie nie jest możliwe jednak wedle naszego prawa...

« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2015, 09:02:12 wysłana przez Sterciu »
Pozdrowionka  . :D

Offline mar.bor.37

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: 03 Kwietnia 2015, 07:43:42 »
Na zimnym silniku piszczy mi sprzeglo (taki dźwięk jak piszczącym pasek alternatora), mam tez wrażenie ze momentami sie ślizga. Sytuacja sie uspokaja kiedy auto sie rozgrzeje. Czy to sprzeglo sie kończy czy np puściła jakaś uszczelka i olej sie dostaje ze skrzyni? Miał ktos z was tak?
Jak juz zaprowadzę do mechanika i bede miał płacić za rozebranie to od razu sprzeglo wymienię. Jakie polecacie do TS 1.5? valeo bedzie ok? Moze wiecie tez Ile oleju wchodzi do skrzyni TS?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl