Autor Wątek: Antena w E-10  (Przeczytany 4185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

manitu

• Gość
Antena w E-10
« dnia: 15 Lutego 2005, 12:32:12 »
Cześć jestem stosunkowo nowym posiadaczem E-10. Niestety nie posiadam jeszcze książki typu Sam naprawiam E-10 a mam poważny problem. A mianowicie mam urwany przewód antenowy tuż przy samej antenie (w tym modelu niestety w słupku).
Czy ktoś może mi doradzić jak dobrać siędo anteny nie uszkadzając przy tym wykończeń wnętrza samochodu.

Za wszelkie info wielkie dzięki.

krystek

• Gość
Antena w E-10
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2005, 08:32:42 »
odpowiedz myśle jest bardzo prosta - a samej roboty na jakieś 30 minut.
z zewnątrz samochodu odkręcasz 2 śrubki mocujące obudowe anteny.
wewmątrz zdejmujesz osłone słupka - jest ona na zaczepy i łatwo schodzi.
zobaczysz blachęa w niej otwory  wypełnione gąpką - pod nią jest przewód. Są teraz 2 metody :
*albo wyciągasz wszystko na zewnątrz i lutujesz - jak sięoczywiście da i przewód jest dość długi;
*wyciągasz antene lutujesz do niej kawałeg przewodu, wkładasz i lutujesz ze starym przewodem - tak było w moim i mimo to że przewód zrobił siędłuższy to radjo wreszcie zaczeło odbierać;
Można oczywiście wymienić cały przewód tą metodą.

manitu

• Gość
Antena w E-10
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Lutego 2005, 08:46:40 »
dzięki za opis spróbuje wykonać w najbliższej wolnej chwili mam nadziejęże pójdzie gładko :)

krystek

• Gość
Antena w E-10
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Lutego 2005, 09:06:51 »
zapomniałem jeszcze o jednym - może jeszcze do całej imprezy będzie kobitka potrzebna - ja wykożystałem swoją żonę. Chodzi po prostu o to że przez te dziury w słupku wewnątrz nie mieściły mi sięnawet 2 paluchy, a jej prawie cała ręka wlazła i wyciągneła antenkę.
pozdrawiam

• Gość
Antena w E-10
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Lutego 2005, 15:04:37 »
Albo mozesz tez zdjac ten plastik od wewnatrz. Ale nie jestem pewien.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
Antena w E-10
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Lutego 2005, 15:14:38 »
Jak możesz to lepiej wymień cały przewód, lutowanie zawsze wprowadza dodatkowe zakłucenia. Ja swoja ze słupka zlikwidowałem bo zawsze kogos korciła. Teraz nie ma juz po niej nawet śladu :D
BMW E46 320d
Mini Cooper

krystek

• Gość
Antena w E-10
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Lutego 2005, 15:54:14 »
Cytuj (zaznaczone)
Albo mozesz tez zdjac ten plastik od wewnatrz. Ale nie jestem pewien.

przecież napisałem żeby go zdjąć

krystek

• Gość
Antena w E-10
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Lutego 2005, 15:56:04 »
Cytat: Iceman
Jak możesz to lepiej wymień cały przewód, lutowanie zawsze wprowadza dodatkowe zakłucenia. Ja swoja ze słupka zlikwidowałem bo zawsze kogos korciła. Teraz nie ma juz po niej nawet śladu

wymiana całkowita jest najlepsza jednak w tej wersji którą robiłem była praktycznie niemożliwa - teściu sięnie godził - a to było jego autko :abadgrin

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl