Autor Wątek: centralny zamek - losowe zamykanie się po otwarciu  (Przeczytany 15459 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robsajson

• Gość
Odp: centralny zamek - losowe zamykanie się po otwarciu
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Listopada 2012, 13:05:59 »
Trzeba się podłączyć pod przewód, który po przekreceniu kluczyka na Acc(pozycja, w której zapalają się kontrolki) uruchamia osprzęt a nie rozrusznik.Niemożliwe, że takiego kabla nie ma.
Spróbuje zaraz jakiś schemat dorwać.

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Listopada 2012, 13:12:35 »
Trzeba się podłączyć pod przewód, który po przekreceniu kluczyka na Acc(pozycja, w której zapalają się kontrolki) uruchamia osprzęt a nie rozrusznik.Niemożliwe, że takiego kabla nie ma.
Spróbuje zaraz jakiś schemat dorwać.

no to ładnie narobiłem, eh... będę kolejno odpinał przewody od kostki i pewnie do tego dojdę.

Dzięki za pomoc :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Listopada 2012, 13:22:00 »
Weź probówkę i sprawdź przewody ze stacyjki, przy każdym z nich przekręcaj kluczyk na Acc.
Jeśli pojawi się tam napięcie to masz problem rozwiązany.
Dodam tylko tyle, że na tym przewodzie nie może zanikać prąd po włączeniu rozrusznika.

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Listopada 2012, 13:25:14 »
oj kombinujecie w ostateczności możesz się nawet podpiąć pod gniazdo zapalniczki lub przy radiu :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Listopada 2012, 13:28:34 »
Może być i tam ale jak ma być zgodnie  ze sztuką zrobione to niekoniecznie  :-P

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Listopada 2012, 15:45:41 »
Znalazłem ten przewód - jak wypinam z kostki to po przekręceniu kluczyka nie załącza się wyświetlacz radia i główny. K*** mać ręce mi już opadają - nadal potrafi zamknąć sam drzwi. Dopiero po odłączeniu obu siłowników master - jak chodzi tylko zamek w bagażniku to jest ok. Pieprzyło się tak samo jak podpinałem każdy z siłowników osobno. Zerknijcie na te fotki, czy wszystko jest ok:

Nagrałem też filmik, może się przyda - słychać przekaźnik w tle - przy zamykaniu klika 3 razy przy otwieraniu 2. w 5 sekundzie filmiku widać jak zamyka samoistnie.

http://img853.imageshack.us/img853/320/99xhwfgjwazumfbhbucnjt.mp4

Jeszcze inna sprawa: zasilanie centralki jest wpięte tutaj:

dla mnie to oczywiste, ale może tam po prostu nie można jej wpiąć ? zasilanie jest cały czas.
Pod gniazdo zapalniczki nie mogę się wpiąć, bo jest na nim blokada zapłonu zrobiona... ale to osobny temat - kiedyś próbowałem tam przywrócić zasilanie ale za chiny ludowe nie wiedziałem jak.
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2012, 15:47:51 wysłana przez Mateusz84 »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Listopada 2012, 16:31:11 »
Proponuję dla świętego spokoju na próbę podpiąć się bezpośrednio pod akumulator, będzie jasność.
Siłowniki zamontowane są prawidłowo.

Offline paba

• Moderator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Listopada 2012, 16:36:48 »
Proponuję dla świętego spokoju na próbę podpiąć się bezpośrednio pod akumulator, będzie jasność.

to samo zasugerowałem Mateuszowi na priv
moim zdaniem, będzie wtedy ok
TIIDA '09

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Listopada 2012, 16:43:57 »

W końcu mogę boczki zakładać... dzięki :)

Dodam, że do tego gniazda mam podprowadzone też gniazdo zapalniczki(dla gps) - nie miałem najmniejszych problemów nigdy z tym... ale ok, podepnę się pod aku.

Zastanawiam się czy centralka przy takich objawach może być uszkodzona ? w poniedziałek chyba będę musiał podjechać na podmiankę...

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Listopada 2012, 21:06:00 »
podpiąłem pod aku i ... to samo;)

za mocno w jednym miejscu dociągnąłem zipa i podejrzewam, że na niebieskim kablu raz po raz pojawiała się przerwa. Po wymianie uszkodzonego odcinka śmiga... tylko jest jeszcze jeden problem :D

Jak otwieram teraz drzwi to migają mi awaryjne tak długo nie zamknę drzwi ;) skoro już podpiąłem pod tą krańcówkę to niech tam będzie, ale nie dałoby się jakoś tego migania zneutralizować ? ;)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Listopada 2012, 21:11:21 »
Ta Twoja centralka to jakiś fenomen  :wallbash:
Awaryjne powinny prugnąć max 3 razy.Jesteś pewny ,że wszystko jest dobrze podłączone?

Offline Mateusz84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Listopada 2012, 01:16:19 »
Ta Twoja centralka to jakiś fenomen  :wallbash:
Awaryjne powinny prugnąć max 3 razy. Jesteś pewny ,że wszystko jest dobrze podłączone?
3 razy to one migają jak otwieram zamek z kluczyka albo z pilota :)
Jak otwieram drzwi na wyłączonym silniku o migają 8 razy (chyba, że zatrzasnę wcześniej drzwi), na włączonym już tego nie ma... ale jak się okazuje to jest po prostu taka cudowna funkcja, w instrukcji o tym teraz przeczytałem  :laugh: Generalnie chodzi o to, że jak drzwi nie zostaną zamknięte po zakończeniu jazdy po tym jak pedał hamulca zostanie naciśnięty to pojawia się to mruganie x8 i drzwi są zamykane automatycznie... ja pierd**e ta centralka żyje własnym życiem :D

Pisałeś mi, żebym nie podpinał się pod czujnik hamulca - cały mechanizm działa poprawnie, tyle, że nie rygluje, bo nie jest wpięta żyła pod hamulec i tyle ;)

Zrobię tak, że odepnę ten kabel z krańcówki jednak przy centralce i zobaczę czy znowu cyrku nie będzie a kabel do stacyjki sobie zostawię jakby mi się kluczyk rozprogramował :)

Odpukać dzisiaj po jeździe nic kompletnie się niepokojącego nie działo, miejmy nadzieję, że tak zostanie.

Dziękuję wszystkim za pomoc :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl