Autor Wątek: Nr nadwozia  (Przeczytany 2516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gino

• Gość
Nr nadwozia
« dnia: 18 Listopada 2012, 23:29:18 »
Po numerze nadwozia i papierach wszelakich rok prod. to 2002 jednak sprawdzając 10 poz. w numerze jest ,,0" jak mam to rozumieć? I druga sprawa w necie sprawdzę vin ale są to dość ubogie informacje. Gdzie można sprawdzić szczegółowe dane konkretnego modelu np. wyposażenia, kolor itp. ASO?

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
Odp: Nr nadwozia
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Listopada 2012, 23:55:54 »

www.FotoSzopa.pl

Gino

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Listopada 2012, 10:15:02 »
http://www.toyodiy.com  :good:
Chyba się nie zrozumieliśmy w podanej stronie którą już wcześniej odwiedziłem nie ma szczegółowych danych z nr vin tylko podstawowe rok prod. napęd itp. Chodzi mi o mi konkrety dot. wyposażenia danego auta np. ilość, elektrycznych szyb, airbagi, klimatyzacja, kolor tapicerki, nadwozia itp. No chyba, że źle szukam. W drugim aucie jakie posiadam wrzucając vin na stronie producenta mam wszystko i nie chodzi mi o naprawy serwisowe. Druga sprawa dlaczego w nr vin w miejscu rok. prod. tj. 2002 mam 0?
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2012, 10:18:16 wysłana przez Gino »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Listopada 2012, 11:00:28 »
To nie BMW, czy Mercedes, które się budowało po klienta i po numerze nadwozia się dowiesz, czy samochód miał popielniczkę oraz czy montażysta miał dziadka w Wehrmachtcie.

Miesiąc i rok produkcji, czasem tapicerka i kolor nadwozia, to wszystko, co EPC czyta z VINu.

Zresztą, kolor i tapicerkę masz na tabliczce znamionowej, miesiąc i rok produkcji wychodzi z VINu, a reszta jest poziomem wyposażenia (wtedy Terra/Luna/Sol) i od tego zależy, co w samochodzie jest, a czego brakuje.

3VZ.pl

Gino

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2012, 15:28:43 »
No tak OK dzięki za odpowiedź  :good:

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Listopada 2012, 02:24:38 »
Nieprawda, można to sobie sprawdzić w pewnym zakresie właśnie na toyodiy.com
Chcesz wiedzieć czy masz np. airbagi w fotelach? Wchodzisz w schematy, szukasz fotela i jeśli jest airbag to będzie numer części i cena. Czasem jest nazwa, numer i cena ale jest dopisek "not applicable"- wtedy jak się domyślasz nie masz tego u siebie. Jak nie ma np. wyszczególnionej samej poduszki to patrzysz czy jest kabel czy nie itd :-)
Trzeba trochę pochodzić ale większość rzeczy można wyczytać. Nawet kolor plastików wnętrza i inne detale.

Gino

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Listopada 2012, 09:29:55 »
OK dziękuję zobaczę , obadam  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl