Autor Wątek: Podgrzewane lusterka?  (Przeczytany 6599 razy)

Gino

• Gość
Podgrzewane lusterka?
« dnia: 28 Listopada 2012, 15:47:05 »
Z uwagi na fakt, że Ravkę posiadam od niedawna i ją poznaję mam pytanko. Czy funkcją ogrzewania tylnej szyby załącza również ogrzewanie lusterek bocznych? Wprawdzie jeszcze nie jest na tyle zimno aby to sprawdzić ale kilka razy wydawało mi się, że tak właśnie jest? Czy w ogóle występują podgrzewane lusterka w Rav II gen.?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Podgrzewane lusterka?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Listopada 2012, 17:17:31 »
Tak.
3VZ.pl

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Listopada 2012, 17:47:27 »
Wprawdzie jeszcze nie jest na tyle zimno aby to sprawdzić
Wystarczy włączyć ogrzewanie tylnej szyby odczekać chwile, następnie pomacać dłonią szkło lusterka i zagadka rozwiązana :cheesy:
W Toyotach zazwyczaj podgrzewanie występuje razem z elektrycznym sterowaniem lusterkami
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2012, 17:49:23 wysłana przez kingcin »

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Gino

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopada 2012, 21:02:16 »
Wystarczy włączyć ogrzewanie tylnej szyby odczekać chwile, następnie pomacać dłonią szkło lusterka i zagadka rozwiązana :cheesy:
W Toyotach zazwyczaj podgrzewanie występuje razem z elektrycznym sterowaniem lusterkami
Mam elektryczne sterowanie lusterek więc wygląda na to, że mam je podgrzewane, oby  :-) Dzięki  :good:

Gino

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Listopada 2012, 18:46:12 »
Sprawdzone są podgrzewane  <taniec>

Offline Banzai97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Października 2016, 19:49:30 »
Inny problem ale temat podobny :) Mianowicie czy zakładał ktoś podgrzewane lusterka z poliftowej I gen. Do przed liftu ? Chodzi o to czy wszystko ładnie pasuje   :o poza tym ze prąd samemu trzeba doprowadzić. Z góry dzięki za informacje.  :cool:

Offline MiG25

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Października 2016, 21:15:41 »
Ja po prostu przeciągnąłem kable przez lusterka przedliftowe , a wkłady dałem do założenia mat.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline Banzai97

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Października 2016, 23:18:20 »
Mig25. Można i tak podejść do sprawy, tych mi chodzi jeszcze o to ze poliftowe lusterka są większe, więcej w nich widać  :cheesy: Dlatego właśnie rozważam wymianę właśnie na nie :)

Offline granat

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Stycznia 2026, 12:19:30 »
Mam problem w mojej toyocie corolla verso 2006 nie grzeje lewe lusterko od kierowcy co może być za przyczyna

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl