Autor Wątek: Yaris z charakterem?  (Przeczytany 18146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adalinska

• Gość
Yaris z charakterem?
« dnia: 16 Lutego 2005, 21:28:57 »
Witam serdecznie !
Jestem tutaj bo mam parępytań i mam nadzieje, że na stronach klubu dowiem sie czegos więcej. Chciałabym troche zmienic moje autko z zewnatrz  :)  zacząć od alu, potem spojlerek i moze przyciemnione szyby na poczatek. Czy mozecie doradzic gdzie kupowac takie  gadżety i je montowac? Yaris jest jeszcze na gwaracji wiec nie wiem czy montaż spojlera musi byc w ASO? Napewno macie doświadczenie w tych sprawach wiec bede wdzięczna za wskazówki  :roll
Pozdro dla Wszystkich  :D  Adalinska

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2005, 21:41:21 »
ni emusisz montowac tego w ASO ani kupowac tam tego - przyklad - lotka w ASO kosztuje ponad 900 zl  - z zalowzeniem i lakierowaniem 1300-1350 zl - wiem bo robilem to 3y razy!:D
normalnie lotke kupisz za 150 zl a za 100 zl ktos ci ja wylakieruje i zalozy - oczywiscie gwarancji nie stracisz.......
co do szybek to aso czegos takiego nie robi - rozejrzyj sie po okolicy, napewno jest wiele firm ktore robia takie rzeczy......
co do alu to bardzo duza dowolnosc......... o ile beda to max 15 ASO nie moze sie doczepic....... jesli myslisz o 16stkach to juz musisz miec jakis 'uklad' z aso bo moga pozbawic cie gwarancji na zawieszenie.... (homologachja tylko do 15 cali!)

milego upiekszania zycze!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

wwtcka

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lutego 2005, 21:51:16 »
no więc jeżeli chodzi o przyciemnianie szyb to poza ASO bo na co stracisz gwarancję? na tapicerkę?  :wink:
wogóle robienie przeróbek w ASO to wyrzucone pieniądze, zapomnij o tym i rób tam gdzie robią po prostu dobrze ale nie za taką kase co w serwisie.
Proponuje taką kolejność:
- felgi (min 15")
- zawieszenie (seryjny Yaris jest za wysoki)
- spoiler
- tłumik
- i na końcu szyby
i wtedy będziesz miała ładnego Yarka  :-DD   :wink:

adalinska

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2005, 20:47:27 »
... na szyby namiar juz mam  :aclap i felgi tez uda mi sie znaleźć za ludzką kase .. gorzej z lotka  :( rzeczywiscie w serwiesie strasznie droga i montaż też słono kosztuje .. możecie coś doradzić? Gdzie szukać? ...

adi

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Lutego 2005, 20:48:45 »
Cytat: adalinska
możecie coś doradzić? Gdzie szukać? ...

na allegro jest lotka za 169 zl kolo :wink:

grzybek-r

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Lutego 2005, 23:02:01 »
Cytuj (zaznaczone)
na allegro jest lotka za 169 zl kolo

za 139 jakis gosciu sie oglasza regularnie
jak nie ma teraz to niedlugo bedzie aukcja.... spkojnie

nie spiesz sie, po kolei

adalinska

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Lutego 2005, 23:28:49 »
Ta za 169 na allegro jest jakaś słaba przyznam sie szczerze  :D moze są fajniejsze? z oryginalnych do nabycia w ASO jest taka lotka sport i ta jest cool - tylko czemu to tyle zlociszy kosztuje   :chmmm

adi

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2005, 11:05:47 »
u wisniewskiego w cenniku dodatkow jest lotka, ktora tam nazwalil produkcji polskiej za 100 zl  :-DD

MaLy_RaDeK

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Lutego 2005, 09:35:53 »
A ja sie dzis pytalem i napisali, ze :
-    wersja SPORT w cenie 1006,-
-    wersja STYLE w cenie   686,-
Musialbym na glowe upasc   :aduh

MJ

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Lutego 2005, 10:16:01 »
No, zdecydowanie :-DD

MaLy_RaDeK

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Lutego 2005, 10:33:32 »
Pytanie, czy ta z Allegro da sie dobrze dopasowac i czy da sie ja pomalowac tak aby lakier sie trzymal...
Takie jest kupowanie przez net... Na fotce super, a jak przyjdzie, to okazuje sie, ze shit jakich malo...

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Lutego 2005, 11:00:26 »
Cytat: wwtcka

- felgi (min 15")
- zawieszenie (seryjny Yaris jest za wysoki)
- spoiler
- tłumik
- i na końcu szyby
i wtedy będziesz miała ładnego Yarka  :-DD   :wink:

felgi raczej maks 15, obniżenie zawieszenia dyskusyjne jesli masz zamiar parkowac na chodnikach i przejezdzac przez progi zwalniajace (wysokie jest nadwozie a nie zawieszene) a tlumik to raczej niekoniecznie jak dla mnie poprawia wyglad :)
Seat Leon Cupra :D

adi

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Lutego 2005, 11:52:11 »
mam pytanie o lotke czy ktos kupowa ta z alegro??? jesli tak to jak ja ocenia??

wwtcka

• Gość
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Lutego 2005, 16:38:19 »
Cytat: Sober
felgi raczej maks 15, obniżenie zawieszenia dyskusyjne jesli masz zamiar parkowac na chodnikach i przejezdzac przez progi zwalniajace (wysokie jest nadwozie a nie zawieszene) a tlumik to raczej niekoniecznie jak dla mnie poprawia wyglad

temat jest "Yaris z charakterem" a nie "Jakie alu na miasto?", jak chcesz mieć auto z charakterem to niektóre rzeczy są podstawą do stworzenia wyjątkowego autka. Jakby koleżanka miałaby kupić felgi to wybrałaby 14 bo takie są najlepsze na nasze drogi i niezakładała by tego tematu  :wink:

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Yaris z charakterem?
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Lutego 2005, 22:33:15 »
Chcialem tylko uzmysłowić pewne aspekty zbytniej charakteryzacji o których koleżanka może nie wiedziała :) W koncu zawsze najwazniejsza kwestią jest funkcjonalnosc.

PS: Czy aby na pewno przy montażu lotki nie stracisz gwarancji? Jakby nie było jest to ingerencja w blachy bo wymaga przykręcenia do klapy...
Seat Leon Cupra :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl