-Witam, miałem podobny problem kupić czy nie ale kupiłem, Corolle Kombi 1,4 d4d po lifcie 2006r. może dlatego że krajowy i serwisowany od 1 właściciela z przebiegiem lekko ponad 100 tyś km roczny przebieg jaki pokonuję do 10 tyś.km silnik oszczędny w trasie przy toczeniu nawet poniżej 4l normalnie 5l ale na odcinkach 1,2,3km spalanie dochodzi na kompie do 8l (wiarygodny z laniem pod korek) na zimnym silniku z dogrzewaniem... Silnik trochę za mało wydajny ale oszczędny na trasie. Wgrali mi nowy program mapy wtrysków (110KM) i dynamika się sporo poprawiła. W środku wystarczająco miejsca dla kierowcy i pasażera plus 2 dzieci, zawieszenie trochę miękkie ale komfortowe, plastiki nie trzeszczą, bagażnik spory nawet zmieści się spora skrzynia z głośnikiem plus zakupy z marketu i jest jeszcze miejsce. Plusem jest łańcuch rozrządu sprzęgło bez 2-u masa, bez filtra cząstek stałych taki posiadam, niskie spalanie na odcinkach powyżej 10 km, niskie OC, minusów jak na razie brak ale oczywiście każdy ma własne zdanie. Pozdrawiam.