Autor Wątek: Nowe oświetlenie wnętrza w E11 Liftb.  (Przeczytany 2191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ReFLeX

• Gość
Nowe oświetlenie wnętrza w E11 Liftb.
« dnia: 27 Grudnia 2012, 12:26:00 »
Witam,
kupiłem rolkę, w której poprzedni właściciel zamontował samodzielnie szyberdach. Chyba dlatego nie mam żadnego oświetlenia wnętrza. Zamierzam dorobić sobie jedną lub dwie klasyczne lampeczki (nad szybą i ewentualnie gdzieś na środku dachu). W związku z tym ma 2 pytania:
1. Skąd najlepiej pociągnąć zasilanie (może mi ktoś udostępnić schemat elektryczny)?
2. Czy macie jakieś własne patenty na oświetlenie wnętrza w E11 sprzed liftu? Może lepiej sprawdza się oświetlenie na słupkach, albo powstały jakieś ciekawe gotowe rozwiązania...? Ogólnie: co mi doradzacie?

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Nowe oświetlenie wnętrza w E11 Liftb.
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2012, 12:52:03 »
Jeśli człowiek montował szyber, to nie podejrzewam, żeby wyciągał całą wiązkę lampki dachowej, tylko pewnie upchał ją gdzieś pod podsufitkę.

Odchyl z boku przy słupkach i poszukaj, ewentualnie zdejmij osłony słupków A i tam powinny być fabryczne przewody.
3VZ.pl

ReFLeX

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Grudnia 2012, 22:08:22 »
Fabryczne oświetlenie w E11 jest tuż nad szybą przednią, czy gdzieś na środku dachu?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Grudnia 2012, 00:14:53 »
Zależy od nadwozia.

Hatchback 3d ma tylko lampkę na środku podsufitki, kombi ma między daszkami przeciwsłonecznymi i z tyłu.. Nie pamiętaj jak sedan i liftback.

EDIT

http://archiwumallegro.pl/podsufitka_toyota_corolla_e11_liftback_5d-2086214319.html

czyli liftback też ma jedną lampkę na środku..

Można się pokusić o dołożenie tej z kombi na przód :)
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2012, 00:33:39 wysłana przez Damian91 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl