Autor Wątek: Przednie światła przeciwmgielne (F)  (Przeczytany 88043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PhiSz

• Gość
Odp: Przednie światła przeciwmgielne (F)
« Odpowiedź #195 dnia: 26 Grudnia 2007, 22:30:57 »
mam pytanko, bo nie padla tutaj taka informacja...
jesli udaloby mi sie znalezc halo do mojej Cari na jakims szrocie, to jaki mniej wiecej jest to wydatek?
taki sam jak na allegro (co sugerowaloby, ze szroty maja pojecie o wartosci tych lamp) czy troszke taniej??

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #196 dnia: 27 Grudnia 2007, 11:23:11 »
z tego co sie zdążyłem zorientować o mniej wiecej połowe aukcji na allegro wstawiają szroty.
także mają na pewno monitoring aukcji i cen.

inna sprawa, ze jak pojedziesz na szrot osobiscie to moze cos stargujesz.

Natomiast najbardziej polecam znalezienie jakiejs jednej rozbitej sztuki [np zdjecia w ogródku czy coś ;)] którą na czesci sprzedają sami jej użytkownicy, wtedy ceny są niższe i targować sie łatwiej
:)
Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #197 dnia: 27 Grudnia 2007, 11:30:19 »
mam pytanko, bo nie padla tutaj taka informacja...
jesli udaloby mi sie znalezc halo do mojej Cari na jakims szrocie, to jaki mniej wiecej jest to wydatek?
taki sam jak na allegro (co sugerowaloby, ze szroty maja pojecie o wartosci tych lamp) czy troszke taniej??

halogeny "chodzą od 350 do 500 w zależności czy komplet z instalacją czy same reflektory.. osobiście uważam że są niewarte tej ceny... podobnie z avensis I.... ja swój sprzedałem za 400 (miał mały mankament)
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: 27 Grudnia 2007, 11:33:07 »
jaki mankament masz na mysli?

Offline ravpraca

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 15 Stycznia 2008, 13:38:00 »
Witam,

Chcialbym rowniez zamontowac takie swiatla. Niestety w weekend probowalem zdjac zaslepki i zobaczyc czy mam kable ale mi sie nie udalo... Nie wiem jak wydlubac zaslepki. Wygladaja tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/09583bceeac76237.html

Jest jedna sruba 10 mm i po jej wykreceniu nie udale mi sie wyciagnac tych zaslepek. Uzywam dosc duzej sily ale niestety te zaslepki nie chca wyjsc...
Jaki tam jest patent? Z gory dziekuje za podpowiedz.
Rav
Najlepsza Toyota jaka jezdzilem :-)
Szkoda ze juz takich aut nie ma...

carinaman20

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: 15 Stycznia 2008, 14:18:12 »
Użyj jeszcze większej siły.
CM

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #201 dnia: 17 Stycznia 2008, 20:24:06 »
A tak przy okazji p. mgielnych, to czy ktoś wie, jak to należy prawidłowo ustawiać ???
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: 18 Stycznia 2008, 03:14:50 »
Kręcisz białym dyskiem? :>
Ja kręciłem, zmieniało się nieco położenie linii świecenia, jednak nieznacznie. Na stacji diagnostycznej powiedzieli mi, że się tego nie ustawia... A że świeci dobrze (ładnie oświetla w czasie mgły i dobrze doświetla zakręty w górach), to nie ruszam.

PhiSz

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: 18 Stycznia 2008, 09:50:36 »
jak ktos ma do sprzedania albo zapasowe ktorych nie potrzebuje to dawac znac
kupuje od reki :-)

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #204 dnia: 18 Stycznia 2008, 12:03:28 »
Kręcisz białym dyskiem? :>

:-D  :D

Cytuj (zaznaczone)
Ja kręciłem, zmieniało się nieco położenie linii świecenia, jednak nieznacznie. Na stacji diagnostycznej powiedzieli mi, że się tego nie ustawia...

Jakoś im nie wierzę...

Cytuj (zaznaczone)
A że świeci dobrze (ładnie oświetla w czasie mgły i dobrze doświetla zakręty w górach), to nie ruszam.

Szczęściarz ;)  Ja odnoszę wrażenie że moje świecą jakieś 3-5m od maski prosto w glebę :(
I dlatego nie wierzę tym hmm.. diagnostom. Poza tym, jakby się nie ustawiało to by magicznego białego dysku nie było ;-)
Chodziło mi bardziej o to, jak wysoko je ustawiać. Równolegle z drogą, opadająco, wznosząco ? :(
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*

Dagon

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: 18 Stycznia 2008, 15:54:22 »
Szczęściarz ;)  Ja odnoszę wrażenie że moje świecą jakieś 3-5m od maski prosto w glebę :(
I dlatego nie wierzę tym hmm.. diagnostom. Poza tym, jakby się nie ustawiało to by magicznego białego dysku nie było ;-)
Chodziło mi bardziej o to, jak wysoko je ustawiać. Równolegle z drogą, opadająco, wznosząco ? :(
Pozdro.
Może cyknąć fotkę jak to wygląda na murku (tj. jak się z niewielkiej odległości oświetla ścianę)? U mnie dobrze to widać, bo światło z reflektorów mam bialutkie a z przeciwmgłowych lekko żółte.
One tak czy inaczej powinny świecić w glebę... ale zdecydowanie nie 5 ani tym bardziej 3m od maski.... W zasadzie powinny świecić tak, by mogły Ci doświetlić pobocze czy zakręt (ale też nie na taką odległość jak światła mijania).

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #206 dnia: 18 Stycznia 2008, 17:13:42 »
Problem w tym, że nie mam nigdzie w okolicy równego podłoża ze ścianą :(  Inaczej już bym dawno cyknął jak świecą NG ;)
Pozdro.
*
*
*
*

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl